Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αυτοψία» Ανδρουλάκη στο ΕΚΑΒ - «Οι ελλείψεις προσωπικού έχουν τραγικά αποτελέσματα για το λαό»

«Αυτοψία» Ανδρουλάκη στο ΕΚΑΒ – «Οι ελλείψεις προσωπικού έχουν τραγικά αποτελέσματα για το λαό»

Η παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη στο ΕΚΑΒ - Αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την αναγέννηση του ΕΣΥ

Η αναγέννηση του ΕΣΥ, ενός συστήματος δημόσιας υγείας που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ, όπως συχνά υπενθυμίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης, είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες της παράταξης, η οποία υποστηρίζει σθεναρά ότι η Νέα Δημοκρατία το «βλάπτει σοβαρά».

Γι’ αυτό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μετά και τα τραγικά περιστατικά με τους θανάτους της 63χρονης στην Κω και της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη, έσπευσε να επισκεφθεί την κεντρική υπηρεσία του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Στις δηλώσεις του, με την συνομιλία που είχε με τη διοίκηση και τους εργαζομένους του ΕΚΑΒ, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως «οι ελλείψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ, στα πρωτοβάθμια Κέντρα Υγείας και γενικότερα στο ΕΣΥ έχουν τραγικά αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό».

Και κατηγόρησε ξανά την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως «δεν χρησιμοποιεί σωστά τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο ΕΣΥ, με υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα».

Νησιά «δύο ταχυτήτων»

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, και εκπρόσωποι των εργαζομένων, ενημέρωσαν τον κ. Ανδρουλάκη ότι λόγω της έλλειψης προσωπικού στα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, εξαιρουμένων μερικών μεγάλων νησιών όπως η Ρόδος, μετά βίας καλύπτεται η λειτουργία ενός ασθενοφόρου το 24ωρο.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Μυκόνου και της Πάρου, με τρεις και επτά μόνιμους διασώστες αντίστοιχα.

Στη συζήτηση του κ. Ανδρουλάκη με τη διοίκηση και τους εργαζομένους του ΕΚΑΒ επισημάνθηκε, μάλιστα, ότι εξαιτίας των χαμηλών μισθών και της έλλειψης παροχής κινήτρων δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον για τις προκηρύξεις θέσεων επικουρικού προσωπικού.

Να σημειωθεόι πως ειδικά στην Αττική, για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες, χρειάζονται 20 επιπλέον ασθενοφόρα σε κάθε βάρδια και 10 επιπλέον το βράδυ, ενώ σε όλη τη χώρα απαιτείται η πρόσληψη τουλάχιστον 700 διασωστών.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024