newspaper
Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023
weather-icon 21o
Πώς να κρυφτείς από τα παιδιά; - Η αποκαλυπτική συζήτηση Τσίπρα με μαθήτρια

Πώς να κρυφτείς από τα παιδιά; – Η αποκαλυπτική συζήτηση Τσίπρα με μαθήτρια

Μαθήτρια πλησιάζει τον Αλέξη Τσίπρα που επισκέφθηκε σχολείο στον Λαγκαδά και σε λίγες φράσεις αποκαλύπτει τις σοβαρές ελλείψεις στα σχολεία και την ανασφάλεια που νιώθουν τα παιδιά. «Σερβιτόρος κ. Τσίπρα γίνεσαι και χωρίς πτυχίο». Με τι κριτήριο ψήφισαν όμως οι 17 - 24;

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη οδήγησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στην περιοχή του Λαγκαδά, έναν δήμο από τους φτωχούς του νομού. Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε μαθητές του λυκείου, όπου συνομίλησε με μαθήτρια των ΕΠΑΛ, που του περιέγραψε την (πολύ κακή) κατάσταση του σχολείου της.

«Πηγαίνω σε ένα σχολείο που δεν έχει τουαλέτες, δεν έχει θέρμανση, είναι έτοιμο να πέσει και είμαστε μέσα 400 παιδιά. Βιβλία μας ήρθαν μετά από δύο μήνες». Το κορίτσι είπε πως φέτος τελείωσε το ΕΠΑΛ.

«Όταν ήσασταν εσείς είχαμε βιβλία από την πρώτη μέρα»

«Όταν ήμουν γυμνάσιο εδώ πέρα είχαμε βιβλία από την πρώτη μέρα γιατί ήσασταν εσείς», είπε στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος της απάντησε πως αυτά είναι αυτονόητα. Να έχουν βιβλία οι μαθητές, είναι αυτονόητο.

Το κορίτσι συνέχισε λέγοντας ότι δεν έχουν καθηγητές, δίνοντας την ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να αναδείξει ένα μεγάλο πρόβλημα της μέσης εκπαίδευσης: το 30% των καθηγητών σε γυμνάσια και λύκεια είναι αναπληρωτές. Δηλαδή, κάθε Σεπτέμβρη περιμένουν να τους ανακοινωθεί πού -και εάν- θα διοριστούν.

Από τους 27 οι 11 έδωσαν εξετάσεις

«Στο τμήμα μου είναι 27 παιδιά και μόνο τα 11 πήγαν να δώσουν εξετάσεις», συνέχισε η μαθήτρια.

Και τα υπόλοιπα; Η μαθήτρια είπε το εξής: όταν οι νέοι άνθρωποι ξέρουν πως για να βρεις δουλειά σε αυτήν την χώρα πρέπει να έχει μέσον και ακόμη και με μεταπτυχιακό θα δουλεύεις σερβιτόρος, ποιος ο λόγος να δώσεις εξετάσεις; Μπορείς να δουλέψεις σερβιτόρος και χωρίς πτυχίο…

Αυτή η φράση συνοψίζει την αγωνία της γενιάς της πανδημίας, των παιδιών της genX και της απόλυτης κρίσης.

Και κατέληξε: «Εγώ θέλω να έρθει η κυρία Κεραμέως σε ένα από τα σχολεία και να δουλέψει για τέσσερις ώρες χωρίς θέρμανση και χωρίς τουαλέτες».

Πώς ψήφισαν οι 17 – 24;

Και στις πρώτες εκλογές, αλλά κυρίως τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ «πόνταρε» πολύ στη νέα γενιά, κυρίως στα παιδιά που ψηφίζουν για πρώτη φορά. Ωστόσο, περισσότερο «πόνταρε» στους γονείς τους…

Και όπως είδαμε οι γονείς τους ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, πράγμα που έκαναν, τελικά, και οι νέοι 17-24 σε ποσοστό 31,27%, ενώ ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν σε ποσοστό 28,8%.

Πρόκειται για μια ηλικιακή ομάδα που ήταν πάντα προνομιακό πεδίο για τον ΣΥΡΙΖΑ κι ενώ δεν έχουμε στοιχεία τι ψήφισαν οι 17χρονοι σε σχέση με τους 24χρονους, η «ήττα» σε αυτήν την «κάλπη» πρέπει να φέρει προβληματισμό στο κόμμα.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η ψήφος των 17χρονων ήταν νομοθέτημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που μάλιστα δέχτηκε ισχυρές αντιδράσεις από την πλευρά της ΝΔ.

Only in

Έλενα Ακρίτα κατά ΕΦΣΥΝ για τον… υπέρκομψο Τάιλερ

Το σχόλιο της κ. Ακρίτα, αφορά κείμενο στις 20 Σεπτεμβρίου, πριν τον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023