Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Αποκρούσαμε μεγάλη αντεπίθεση της Ουκρανίας στην περιοχή του Ντονέτσκ

Ρωσία: Αποκρούσαμε μεγάλη αντεπίθεση της Ουκρανίας στην περιοχή του Ντονέτσκ

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι απέκρουσε μεγάλη αντεπίθεση της Ουκρανίας, με έξι μηχανοκίνητα τάγματα πεζικού και δύο επιλαρχίες αρμάτων, στην περιοχή του Ντονέτσκ, όπου σκοτώθηκαν εκατοντάδες ουκρανοί στρατιώτες.

Οι δυνάμεις της Ρωσίας απέκρουσαν μεγάλη ουκρανική αντεπίθεση στο νότιο τμήμα της περιφέρειας Ντονέτσκ, όπου σκοτώθηκαν εκατοντάδες ουκρανοί στρατιώτες, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αμυνας στη Μόσχα (φωτογραφία, επάνω, από Russian Defence Ministry/TASS).

Ευρείας κλίμακας επίθεση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν το πρωί χθες Κυριακή ευρείας κλίμακας επίθεση, με έξι μηχανοκίνητα τάγματα πεζικού και δύο επιλαρχίες αρμάτων.

«Το πρωί της 4ης Ιουνίου, ο εχθρός εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας επίθεση σε πέντε τομείς του μετώπου στην περιοχή του Νότιου Ντονέτσκ», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Αμυνας στο Telegram.

«Στόχος του εχθρού ήταν να διασπάσει την άμυνά μας στον πιο ευάλωτο, κατά τη γνώμη του, τομέα του μετώπου», συμπληρώνει.

Οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν 250 ουκρανούς στρατιώτες, ενώ κατέστρεψαν 16 τανκς και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η οποία υπογραμμίζει ότι στην περιοχή βρισκόταν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, ο στρατηγός Βαλέρι Γκεράσιμοφ, επικεφαλής των δυνάμεων της Μόσχας που συμμετέχουν στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχει αντίδραση του Κιέβου

«Ειδική στρατιωτική επιχείρηση» είναι ο όρος που χρησιμοποιεί το Κρεμλίνο για να περιγράψει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σε βίντεο (κάτω) που δημοσιεύτηκε στο Telegram από το ρωσικό υπουργείο Αμυνας διακρίνονται στρατιωτικά οχήματα που δέχονται επίθεση από αέρος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από το Κίεβο στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας.

Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν η συγκεκριμένη επίθεση σηματοδοτεί την έναρξη της προαναγγελθείσας ουκρανικής αντεπίθεσης για την απελευθέρωση των εδαφών που έχουν καταλάβει τα ρωσικά στρατεύματα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024