Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
5+1 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει άμεσα να κάνετε σεξ

5+1 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει άμεσα να κάνετε σεξ

Μην αγνοείτε τα σημάδια που σας στέλνει το σώμα σας...

Το σεξ σε τακτική λίγο-πολύ βάση μπορεί να κάνει το δέρμα σας να δείχνει πιο φωτεινό, να βελτιώσει τις ατέλειές του, να ανοίξει τους πόρους του και να αποβάλει τις τοξίνες.

Όλα τα παραπάνω αφορούν το τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν κάνουμε αρκετό σεξ και… χρειάστηκε μόλις μια σειρά (και κάτι ψιλά). Τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν ΔΕΝ κάνουμε αρκετό σεξ.

Για τι ακρίβεια, παρακάτω θα σας μιλήσουμε για τα σημάδια που σας στέλνει το σώμα σας, τα οποία φωνάζουν «θέλω σεξ»!

Ναι καλά καταλάβατε. Μπορεί το μυαλό σας να μην το έχει καταλάβει ακόμα, όμως το σώμα σας, το έχει ήδη καταλάβει και σας έχει στείλει κα τα πρώτα προειδοποιητικά μηνύματα.

Οι φυσιολογικές και οι σεξουαλικές σας ανάγκες μπορούν να εκφραστούν στο σώμα σας μέσα από μια σειρά συμπτωμάτων που αντικατοπτρίζουν τις επιθυμίες σας για σεξουαλική επαφή και για συναρπαστικές καινούργιες εμπειρίες.

Η έλλειψη σεξ έχει σωματικές και συναισθηματικές επιδράσεις, ανεξάρτητα από το αν το συνειδητοποιείτε. Αυτή η βασική ανθρώπινη ανάγκη αφορά κάτι πολύ βαθύτερο από την ευχαρίστηση που εξασφαλίζεται, επειδή παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην υγεία και στην ευημερία σας.

Τα σημάδια που δείχνουν ότι το σώμα σας θέλει σεξ

Έλλειψη ύπνου

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε τελευταία; Το σεξ διεγείρει την έκκριση μιας ορμόνης που είναι γνωστή ως οξυτοκίνη, η οποία είναι σημαντική για την εξασφάλιση ενός καλού ύπνου.

Όταν κάποιο άτομο δεν επιδίδεται σε σεξουαλική δραστηριότητα για πολύ καιρό, μπορεί να προκύψει δυσκολία στον ύπνο ως αποτέλεσμα.

Ευερεθιστότητα και άγχος

Οι ανεξέλεγκτες διακυμάνσεις της διάθεσης, ειδικά στη δουλειά και με φίλους, είναι πιθανώς ένα σημάδι ότι το σώμα σας θέλει σεξ.

Προφανώς αυτή δεν είναι η μοναδική αιτία που μπορεί να είστε αγχωμένοι ή κυκλοθυμικοί. Όμως αν έχουν περάσει εβδομάδες ή μήνες από την τελευταία σας σεξουαλική συνεύρεση, αντιμετωπίζετε μεγαλύτερο κίνδυνο για αρνητικά συναισθήματα όπως ευερεθιστότητα, απαισιοδοξία και απότομες αλλαγές στη συμπεριφορά.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι το σεξ συνεισφέρει σε μια καλύτερη διάθεση και, αν και προσπαθείτε να το αγνοείτε, πρόκειται για μια σωματική και συναισθηματική ανάγκη που δεν μπορείτε να καταπιέσετε.

Αυξημένες φαντασιώσεις

Μέχρι κάποιο βαθμό όλοι έχουν σεξουαλικές φαντασιώσεις ή σεξουαλικά όνειρα, συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας ή ως αποτέλεσμα κάποιου ερεθίσματος.

Όταν όμως οι φαντασιώσεις αυτού του είδους γίνονται συχνές ή προκύπτουν σε διάφορες στιγμές κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτό αποτελεί σαφές σημάδι ότι το σώμα σας επιθυμεί σεξουαλική επαφή και περισσότερη σεξουαλική δραστηριότητα.

Σωματική δυσφορία

Αισθάνεστε περισσότερο πόνο από ό,τι συνήθως; Η έλλειψη σεξ έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη παραγωγή σεροτονίνης και ενδορφινών -των «ορμονών της χαράς» που είναι γνωστό ότι μειώνουν τα επίπεδα του πόνου.

Ανασφάλεια

Πιθανώς, όταν σταματάτε να κάνετε σεξ, ίσως αρχίσετε να αισθάνεστε ανασφάλεια για τον εαυτό σας και για όλα όσα κάνετε.

Το σεξ είναι μια δραστηριότητα που βελτιώνει την αυτοεκτίμηση, επιτρέποντας σε άντρες και γυναίκες να αισθάνονται ότι τους επιθυμούν και ότι τους νοιάζονται.

Όταν δεν έχετε αυτή την εμπειρία, προκαλείται έλλειψη ικανοποίησης από τον εαυτό, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη, ανησυχία και δυσκολία στη λήψη αποφάσεων.

Bonus: Επιστροφή στους πρώην

Ναι. Αν ξαφνικά εκεί που κάθεσαι αρχίζεις να στέλνετε σε όποιον πρώην μπορείτε να θυμηθείτε, μάλλον η αιτία δεν είναι ότι θέλετε να μάθετε τα νέα τους.

Το πιθανότερο είναι ότι σας λείπει σεξ.

Δεν εννοούμε πως είναι κακό να μιλήσετε με πρώην συντρόφους σας, απλά να είστε σίγουροι ότι θέλετε να του μιλήσετε ξανά και ότι δεν το κάνετε επειδή απλώς χρειάζεστε σεξ.

Άλλωστε είναι κρίμα να παίζετε με τα συναισθήματα ενός ανθρώπου μόνο και μόνο για να ικανοποιήσετε τις σεξουαλικές σας ανάγκες…

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024