Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα ήταν σήμερα αγαπημένοι stars που «έφυγαν» νωρίς

Πώς θα ήταν σήμερα αγαπημένοι stars που «έφυγαν» νωρίς

Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης θρύλοι της μουσικής και του κινηματογράφου «ζωντανεύουν».

Μπορεί η πρόοδος της τεχνητής νοημοσύνης να προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς, οι οποίοι προειδοποιούν ότι οι μηχανές θα ξεπεράσουν τον άνθρωπο, ωστόσο κάποιοι «αγκαλιάζουν» αυτά τα εργαλεία και τα χρησιμοποιούν για τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους.

Ο Micah Daigle, creative director, είναι ένας από αυτούς. Ο Αμερικανός έχει υιοθετήσει την «ΑI ART» ως μέρος των έργων του και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά.

Ο ίδιος εκπαιδεύει νέους δημιουργούς στη χρήση των εργαλείων της τεχνητής νοημοσύνης, χρησιμοποιώντας προγράμματα όπως το Midjourney. «Ο καθένας μπορεί να αρχίσει να χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη σχετικά εύκολα, αλλά η δημιουργία εξαιρετικών εικόνων είναι πιο δύσκολη. Εγώ έμαθα κάνοντες διάφορες δοκιμές και φτιάχνοντας περισσότερες από 20.000 εικόνες», δηλώνει.

Η νέα συλλογή του Daigle φέρει τον τίτλο «Ακόμα ανάμεσά μας» και είναι αφιερωμένη σε θρύλους της μουσικής και του κινηματογράφου και σε αγαπημένα πρόσωπα, που έφυγαν από τη ζωή πολύ νωρίς.

Αλήθεια πώς θα ήταν σήμερα αν ζούσαν ο Τζιμ Μόρισον, ο Τζον Λένον, ο Έλβις Πρίσλεϊ, η Μέριλιν Μονρόε και η πριγκίπισσα Νταϊάνα; Η απάντηση στις εικόνες που ακολουθούν…

Ρόμπιν Ουίλιαμς (1951 – 2014)

Ο αγαπημένος ηθοποιός ήταν 63 ετών όταν πέθανε το 2014. Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Καλιφόρνια στις 11 Αυγούστου και αιτία του θανάτου του ήταν, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, «αυτοκτονία από ασφυξία». Ο Ουίλιαμς, που έγινε ευρέως έγινε γνωστός από το ρόλο του εξωγήινου Μορκ στην τηλεοπτική σειρά Μορκ & Μίντι, πάλευε με την κατάθλιψη τα τελευταία χρόνια και πρόσφατα είχε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης. Η γυναίκα του τον είδε ζωντανό στο σπίτι τους την Κυριακή το βράδυ. Το επόμενο πρωί τηλεφώνησε στην αστυνομία λέγοντας πως «ο σύζυγός της δεν ανέπνεε». Σύμφωνα με μαρτυρίες οικείου του προσώπου, τις τελευταίες ημέρες πριν βάλει τέλος στην ζωή του, αισθανόταν τόσο καταβεβλημένος που κοιμόταν έως και 18 ώρες την ημέρα.

Η φωτογραφία AI με τον Ουίλιαμς να χαμογελά είναι τόσο συγκινητική. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι επρόκειτο για έναν άνθρωπο που έδωσε χαρά σε αμέτρητους θαυμαστές και που «έφυγε» πολύ νωρίς.

Τζον Λένον (1940 – 1980)

Ο θρυλικός τραγουδιστής των Beatles δολοφονήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1980. Το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου, ο Μαρκ Τσάπμαν πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Λένον, έξω από την οικία του ενώ επέστρεφε μετά από την ηχογράφηση των τραγουδιών «Walking on Thin Ice» και «It Happened», που προορίζονταν για τον επόμενο δίσκο του. Ο Τσάπμαν είχε προσεγγίσει τον Λένον νωρίτερα την ίδια ημέρα, κατά την αναχώρησή του από το σπίτι του, αποσπώντας μάλιστα ένα αυτόγραφό του. Μετά την επιστροφή του από το στούντιο ηχογράφησης, ο Τσάπμαν τον πυροβόλησε πισώπλατα, συνολικά τέσσερις φορές.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα (1961 – 1997)

Η Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας, ήταν 36 ετών όταν πέθανε στις 31 Αυγούστου του 1996 σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη σήραγγα Pont de l’Alma στο Παρίσι, ενώ ο οδηγός της προσπαθούσε να διαφύγει από τους παπαράτσι. Η απώλεια της ζωής της προκάλεσε κύμα συγκίνησης και θλίψης σε όλο τον πλανήτη ενώ την κηδεία της παρακολούθησαν μέσω του BBC 32,10 εκατομμύρια άνθρωποι μόνο στη Μεγάλη Βρετανία.

Τζιμ Μόρισον (1943 – 1971)

Tραγουδιστής, τραγουδοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και ποιητής. O Τζιμ Μόρισον, ο frontman των Doors απεβίωσε σε ηλικία μόλις 27 ετών στο Παρίσι, από καρδιακή ανακοπή. Βρέθηκε νεκρός στη μπανιέρα του από τη σύντροφό του, Πάμελα Κούρσον. Λόγω του ότι στο σώμα του δεν βρέθηκαν τραυματισμοί, που να υποδεικνύουν είτε αυτοκτονία είτε εγκληματική ενέργεια, δεν πραγματοποιήθηκε αυτοψία από τον ιατροδικαστή. Σύμφωνα με την Κούρσoν, το προηγούμενο βράδυ ο Μόρισον πήγε σινεμά, έφαγε, άκουσε μουσική και κατανάλωσε ουσίες. Κάποια στιγμή το βράδυ σηκώθηκε, λόγω αδιαθεσίας, και έκανε ζεστό μπάνιο για να συνέλθει και κατέληξε από υπερβολική δόση ηρωίνης.

Έλβις Πρίσλεϊ  (1935 – 1977)

Άλλος ένας θρύλος και ένας από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς καλλιτέχνες όλων των εποχών, που έφυγε νωρίς. Ο Έλβις Πρίσλεϊ πέθανε σε ηλικία 42 ετών μετά από χρόνια χρήση συνταγογραφούμενων φαρμάκων, που είχαν επιβαρύνει σοβαρά την υγεία του. Βρέθηκε νεκρός, ξαπλωμένος στο πάτωμα του σπιτιού του από την μνηστή του, Τζίντζερ Όλντεν, στις 16 Αυγούστου 1977. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Baptist Memorial όπου και ανακοινώθηκε ο θάνατος του από καρδιακή αρρυθμία.

Μέριλιν Μονρόε (1926 – 1962)

Η Μέριλιν Μονρόε βρέθηκε νεκρή από την οικονόμο της τα ξημερώματα Κυριακής 5 Αυγούστου του 1962, στο σπίτι της στο προάστιο Μπρέντγουντ του Λος Άντζελες. Στο ένα χέρι κρατούσε το ακουστικό του τηλεφώνου ενώ δίπλα της υπήρχε ένα κενό φιαλίδιο υπνωτικών. Ο θάνατός της αποδόθηκε σε υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών.

Η είδηση του τόσο απροσδόκητου τέλους της, σε ηλικία 36 ετών, έκανε τον γύρο του κόσμου. Οι συνθήκες του θανάτου της παραμένουν ανεξήγητες. Το μυστήριο δεν έχει ακόμη λυθεί ενώ εκδοχές και σενάρια διατυπώνονται από τότε αδιαλείπτως. Ο δεύτερος σύζυγός της, πρωταθλητής του μπέιζμπολ, Τζο Ντι Μάτζιο, κατηγόρησε ευθέως το Χόλιγουντ και τους Κένεντι, ενώ ο τρίτος, ο θεατρικός συγγραφέας, Άρθουρ Μίλερ, απέκλεισε το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει έκτη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.

Δείτε περισσότερες εικόνες εδώ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024