science
Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

«Γειά σου πρόεδρε, είμαι από την Πολιτική Γραμματεία» - Απάντηση: «Αυτό είναι του κόμματος;»

Τεχνητή νοημοσύνη: Επενδυτές κλείνουν συμφωνίες με συμβουλές της ΑΙ

Τεχνητή νοημοσύνη: Επενδυτές κλείνουν συμφωνίες με συμβουλές της ΑΙ

Κορυφαίες εταιρείες χρησιμοποιούν τεχνολογία ΑΙ για τη σύναψη συμφωνιών

Τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές καινοτομίες στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης αξιοποιούν ταμεία και όμιλοι επιχειρηματικών κεφαλαίων, καθώς και λογιστικές εταιρείες, για να επιλέξουν στόχους εξαγορών και νεοφυείς επιχειρήσεις στις οποίες αξίζει να επενδύσουν, κρίνοντας πως η τεχνολογία μπορεί να τους δώσει προβάδισμα έναντι των αντιπάλων τους.

Σύμφωνα με τους Financial Times, στις εταιρείες που έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη στις επενδυτικές τους κινήσεις περιλαμβάνονται η KPMG, το hedge fund Coatue και η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Headline.

Με τους επενδυτές να βρίσκονται υπό πίεση για να εντοπίσουν την επόμενη νεοφυή επιχείρηση υψηλής ανάπτυξης, σε μια εποχή που λίγες εταιρείες βγαίνουν στο χρηματιστήριο, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι υπεύθυνοι για τις συμφωνίες μπορούν να επωφεληθούν από τη χρήση γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης για εργασίες όπως η αξιολόγηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης μιας εταιρείας με βάση τη χρηματοοικονομική ανάλυση.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης τους τελευταίους έξι μήνες, που προκλήθηκε από την κυκλοφορία του δημοφιλούς ChatGPT της OpenAI, ώθησε τους επενδυτές να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία για τον εντοπισμό ταχέως αναπτυσσόμενων εταιρειών και στόχων εξαγοράς.

Πώς χρησιμοποιούν την ΤΝ η εταιρείες

Η KPMG μάλιστα χρησιμοποίησε την τεχνολογία στην οποίαν βασίζεται το ChatGPT για να δημιουργήσει ένα σύστημα το οποίο, με βάση τα δικά της δεδομένα, θα παρέχει συμβουλές στο προσωπικό της για τις… συμβουλές που θα παρέχει. Η εταιρεία δήλωσε ότι το εργαλείο είχε μεγάλη ζήτηση κατά τη διάρκεια του μήνα που ήταν σε χρήση, προσθέτοντας ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη το έχουν καταστήσει «πρακτικά χρήσιμο, ιδιαίτερα στις συγχωνεύσεις και εξαγορές».

Το λογισμικό Coatue Brain της Coatue ενσωματώνει την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη στις πλατφόρμες δεδομένων της, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για να «κοσκινίζει» την έρευνα πώλησης, τα πρακτικά των κερδών και τα pitch decks για να εξάγει και να συμπυκνώνει τα βασικά σημεία σε σαφείς και συνοπτικές ενημερώσεις.

Ο καθοδηγούμενος από τεχνητή νοημοσύνη «predictor exit VC» της PitchBook αξιολογεί πόσο πιθανό είναι μια εταιρεία να εισαχθεί στο χρηματιστήριο ή να εξαγοραστεί. Ο πάροχος δεδομένων υποστήριξε ότι το εργαλείο, ηλικίας μόλις δύο μηνών, είχε ποσοστό ακρίβειας 75%.

Εν τω μεταξύ, οι εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων Headline και Moonfire Ventures χρησιμοποίησαν την τεχνητή νοημοσύνη για να αξιολογήσουν και να συγκρίνουν επενδυτικούς στόχους με βάση μέτρα όπως η επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο και οι νέοι χρήστες, ώστε να απομονώσουν εκείνες με τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης. Η εταιρεία VC πρόσθεσε ότι έχει επενδύσει σε ορισμένες επιχειρήσεις, όπως η υπηρεσία διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Bitwarden, σε μεγάλο βαθμό βάσει της σύστασης της τεχνητής νοημοσύνης της.

Η αυξημένη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στις επενδύσεις έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με τους παραδοσιακούς ρόλους των ανθρώπινων σχέσεων και της κρίσης στον τομέα. Ο όμιλος αναλυτών του κλάδου Gartner έχει εκτιμήσει ότι η ΤΝ και η ανάλυση δεδομένων θα ενημερώνουν περισσότερα από τα τρία τέταρτα των επενδύσεων επιχειρηματικών κεφαλαίων και των επενδύσεων αρχικών σταδίων μέχρι το 2025.

Η εταιρεία Moonfire με έδρα το Λονδίνο δήλωσε ότι χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να εξετάζει περίπου 50.000 εταιρείες κάθε εβδομάδα, αξιολογώντας, για παράδειγμα, την εμπειρία ενός ιδρυτή και τις δυνατότητες απόδοσης των επενδύσεων. Η εταιρεία χρησιμοποίησε τον αλγόριθμό της για να ανακαλύψει και να υποστηρίξει τη βρετανική fintech LiveFlow, οδηγώντας σε αύξηση κεφαλαίου 3,5 εκατ. δολαρίων.

Πάντως, η CEO της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων Amadeus Capital Partners προειδοποίησε ότι οι προτάσεις της τεχνητής νοημοσύνης είναι συχνά μεροληπτικές, καθώς χρησιμοποιεί περιορισμένα και παρελθόντος χρόνου δεδομένα.

Πηγή: OT.gr

Only in

Στους «κυρίαρχους» του ποδοσφαίρου ο Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» κατατάσσονται στην 4η θέση μεταξύ των ομάδων από 69 πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Παρατηρητηρίου Ποδοσφαίρου του Πανεπιστημίου του Νοσατέλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023