Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΑΙ στη Δικαιοσύνη: Η τεχνητή νοημοσύνη σαρώνει τις δικηγορικές εταιρείες

ΑΙ στη Δικαιοσύνη: Η τεχνητή νοημοσύνη σαρώνει τις δικηγορικές εταιρείες

Αυτοματοποιούνται εργασίες όπως η σύνταξη εγγράφων, ο έλεγχος συμβάσεων και η νομική έρευνα.

Οι νομικές υπηρεσίες φαίνεται πως θα είναι ένας από τους πρώτους κλάδους που αλλάζουν ριζικά από την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ).

Νεοσύστατη εταιρεία που προσέλαβε το ChatGPT ως δικηγόρο εξασφάλισε γενναίες επενδύσεις καθώς όλο και περισσότερες δικηγορικές εταιρείες χρησιμοποιούν εργαλεία ΑΙ.

Περισσότερα από 16.000 γραφεία δικηγόρων περιμένουν σε λίστα αναμονής για να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της Harvey, η οποία αναπτύσσει γλωσσικά μοντέλα ειδικά για θέματα Νομικής.

Ο όρος «γλωσσικό μοντέλο», που έγινε ευρύτερα γνωστός από τη μηχανή διαλόγου ChatGPΤ, αναφέρεται σε αλγορίθμους που εκπαιδεύονται με υλικό από το Διαδίκτυο ή άλλες πηγές ώστε να απαντούν σε ερωτήματα του χρήστη ή να συντάσσουν κάθε είδους κείμενα.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Harvey συγκέντρωσεστον νέο γύρο χρηματοδότησης  επενδύσεις 21 εκατ. δολαρίων, ποσό που έρχεται να προστεθεί στα 5 εκατ. που είχε προηγουμένως επενδύσει στην εταιρεία η OpenAI, η εταιρεία που ανέπτυξε το ChatGPT.

Τον Ιανουάριο, το ChatGPT κατάφερε να περάσει τις δύσκολες εξετάσεις για πτυχίο Νομικής στις ΗΠΑ.

Ένας από τους χιλιάδες υποψήφιους πελάτες της Harvey είναι η δικηγορική εταρεία Allen & Overy, η οποία σκοπεύει να διαθέσει το σύστημα σε 3.500 εργαζομένους της για την αυτοματοποίηση της σύνταξης κειμένων και της νομικής έρευνας.

Πρόσβαση στην πλατφόρμα θα αποκτήσουν επίσης 4.000 δικηγόροι της εταιρείας λογιστών PricewaterhouseCoopers.

Τους τελευταίους μήνες, αρκετές μεγάλες δικηγορικές εταιρείες υπέγραψαν συμφωνίες για την χρήση προϊόντων ΑΙ, μια αξιοσημείωτα γρήγορη εξέλιξη για ένα επάγγελμα που άργησε να υιοθετήσει τη τεχνολογία του φαξ, σχολιάζει το Reuters.

«Πρόκειται για κούρσα εξοπλισμών. Δεν θέλεις να μείνεις η τελευταία δικηγορική εταιρεία που αποκτά αυτά τα εργαλεία» δήλωσε ο Ντάνιελ Τόμπεϊ, επικεφαλής του τμήματος ΑΙ στην εταιρεία DLA Piper. «Είναι εύκολο να γίνεις δεινόσαυρος στις μέρες μας».

Η DLA Piper χρησιμοποιεί το σύστημα της εταιρείας Casetext, το οποίο βασίζεται στο ChatGPT και αυτοματοποιεί εργασίες όπως η έρευνα, η ανάλυση συμβάσεων και ο έλεγχος εγγράφων.

Γνωστό ως CoCounsel, το εργαλείο της Casetext χρησιμοποιείται και από άλλες μεγάλες δικηγορικές εταιρείες, όπως η Fisher Phillips που απασχολεί περισσότερους από 500 δικηγόρους και η Orrick, Herrington & Sutcliff με 1.150 δικηγόρους.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024