Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
To Fiat Topolino επιστρέφει

To Fiat Topolino επιστρέφει

Η ιταλική φίρμα αναβιώνει την ονομασία Topolino παίρνοντας ως αφετηρία τo Citroen Ami το οποίο «μετασκευάζει» με την δική της χαρακτηριστική μεταρετρό αισθητική υπογραφή και ανοιγόμενη υφασμάτινη οροφή

Η Fiat, υλοποιώντας μια φήμη που πλανάται εδώ και αρκετό καιρό, επαναφέρει στην γκάμα της το Topolino, ονομασία συνυφασμένη με το αρχέτυπο Fiat 500 την πρώτη περίοδό του μεταξύ 1936 και 1955.

Μια ματιά στην εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η Fiat, αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι η ιταλική φίρμα αξιοποίησε σοφά τις συνέργειες που εξασφαλίζει ο όμιλος Stellantis, παίρνοντας ως βάση την πλατφόρμα και τα χαρακτηριστικά του Citroen Ami και παραδίδοντας το νέο Topolino ως ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο διθέσιο, ιδιαιτέρως περιορισμένων διαστάσεων τετράτροχο που φέρει την αδιάψευστη σχεδιαστική υπογραφή των Ιταλών και έναν αέρα μεταρετρό.

Όπως σημειώνει η ιταλική φίρμα το νέο Topolino έχει σχεδιαστεί «για να φέρει μια αύρα  dolce vita στους δρόμους της πόλης, σχεδιασμένη για ένα ευρύ κοινό, συμπεριλαμβανομένων των νεότερων οδηγών, λάτρεις των αστικών μετακινήσεων αλλά και οικογενειών».

Προς το παρόν η ιταλική φίρμα δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το δεύτερο κατά σειρά ηλεκτρικό της δημιούργημα μετά το Fiat 500e, πέραν της μίας και μοναδικής εικόνας η οποία ωστόσο είναι αρκετή για να εντοπίσει κανείς τα τυπικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της Fiat όπως τα ολοστρόγγυλα φωτιστικά σώματα, τις ήπιες θελκτικά σμιλεμένες καμπύλες, τους νοσταλγικούς τροχούς, μια υφασμάτινη ανοιγόμενη οροφή και ένα σκοινί αντί θυρών.

Παρά την απουσία τεχνικών χαρακτηριστικών από μέρους της Fiat, οι προδιαγραφές του Citroen Ami αποτελούν μια δεδομένη ατραπό και για τα χαρακτηριστικά του νέου Topolino το οποίο αναμένεται να εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα 8 ίππων και μπαταρία 5,5 kWh με την προσφερόμενη αυτονομία να διαμορφώνεται σε 75 χλμ. και την μέγιστη ταχύτητα σε 45 χλμ./ώρα.

Φυσικά ανάλογη του Citroen Αmi αναμένεται να είναι και η τιμή του Topolino το οποίο θα κινηθεί στην περιοχή των 5.500 ευρώ ενώ όπως και το γαλλικό ισοδύναμο θα είναι προσβάσιμο και σε μικρότερες των 18 ετών ηλικίες καθώς ανήκει στην κατηγορία των τετράκυκλων.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, αν και προς το παρόν η Fiat δεν έχει ανακοινώσει λεπτομέρειες, με δεδομένο ότι το πρώτο βήμα έχει γίνει, θα πρέπει να περιμένουμε την πλήρη αποκάλυψή του το αμέσως επόμενο διάστημα.

Sports in

Η παράδοση που… διχάζει το ελληνικό μπάσκετ (vids)

Ο Παναθηναϊκός θέλει να την διατηρήσει και ο Ολυμπιακός να τη σπάσει...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024