Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Επεισόδιο με κινεζικό μαχητικό πάνω από τη Νότια Σινική Θάλασσα (δείτε βίντεο)

ΗΠΑ: Επεισόδιο με κινεζικό μαχητικό πάνω από τη Νότια Σινική Θάλασσα (δείτε βίντεο)

Για επικίνδυνο ελιγμό κινεζικού μαχητικού κοντά σε αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος, πάνω από τη Νότια Σινική Θάλασσα, κάνουν λόγο οι ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις γνωστοποίησαν σήμερα πως ένα κινεζικό μαχητικό πραγματοποίησε «αδικαιολόγητα επιθετικό» ελιγμό κοντά σε αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πάνω από τη Νότια Σινική Θάλασσα, σε διεθνή εναέριο χώρο (φωτογραφία, επάνω, και βίντεο, κάτω).

«Επικίνδυνος ελιγμός»

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση που είναι αρμόδια για την περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού (USINDOPACOM) αναφέρει ότι, την προηγούμενη εβδομάδα, ένα κινεζικό μαχητικό J-16 έκανε επικίνδυνο ελιγμό κοντά σε αναγνωριστικό αεροσκάφος RC-135 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Τέτοια επεισόδια δεν είναι ασυνήθιστα. Τον περασμένο Δεκέμβριο, κινεζικό μαχητικό αεροσκάφος πέταξε σε απόσταση μόλις τριών μέτρων από ένα RC-135, υποχρεώνοντας το αμερικανικό αεροσκάφος να κάνει απότομο ελιγμό για να αποφύγει τη σύγκρουση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ανησυχητική άρνηση

Προχθές Δευτέρα, το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι το Πεκίνο αρνήθηκε την πρόσκληση που τού απηύθυνε η Ουάσιγκτον με σκοπό να οργανωθεί συνάντηση την τρέχουσα εβδομάδα στη Σιγκαπούρη ανάμεσα στον αμερικανό υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Οστιν και τον ομόλογό του της Κίνας Λι Σανγκφού.

Η Κίνα «πληροφόρησε τις ΗΠΑ ότι αρνούνται την πρόσκλησή μας που απευθύναμε στις αρχές Μαΐου με σκοπό ο υπουργός Αμυνας Οστιν να συναντηθεί με τον υπουργό Αμυνας Λι Σανγκφού αυτή την εβδομάδα στη Σιγκαπούρη», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πατ Ράιντερ σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Sports in

Ο Κώστας Φορτούνης αποκλειστικά στο in: «Τώρα να δώσουμε όλοι μας, λίγο παραπάνω για το Conference και το πρωτάθλημα»

Ο Ολυμπιακός χτυπά την πόρτα ενός… ιστορικού Μάη και ο αρχηγός του, Κώστας Φορτούνης δείχνει τον δρόμο μέσα από την συνέντευξή του στο in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024