Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bottom, top ή side: Τι είναι οι «side» και πως απολαμβάνουν τον έρωτα;

Bottom, top ή side: Τι είναι οι «side» και πως απολαμβάνουν τον έρωτα;

Στα μέσα Μαΐου, ο Grindr πρόσθεσε μια θέση που ονομάζεται side, έναν προσδιορισμό που ανατρέπει όσα κυριαρχούσαν μέχρι τώρα στην κουλτούρα των ομοφυλόφιλων ανδρών.

Κάθε μήνα, σχεδόν 11 εκατομμύρια γκέι άντρες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν την εφαρμογή Grindr, είτε για να βρουν ταίρια, είτε να βγουν ένα απλό ραντεβού είτε για να κάνουν απλώς σεξ.

Ανοίγοντας την εφαρμογή και αφού σκρολάρει κανείς για αρκετή ώρα, βρίσκει επιτέλους κάποιον να του αρέσει.

Κι εκεί τίθεται το ερώτημα: top ή bottom; Αυτές ήταν οι δύο «κατηγορίες» που περιορίζονταν μέχρι πρόσφατα οι γκέι άντρες, μέχρι που άρχισε να κάνει την εμφάνισή του το side.

Στα μέσα Μαΐου, ο Grindr πρόσθεσε μια θέση που ονομάζεται side, έναν προσδιορισμό που ανατρέπει όσα κυριαρχούσαν μέχρι τώρα στην κουλτούρα των ομοφυλόφιλων ανδρών.

Οι side άντρες είναι εκείνοι που βρίσκουν πληρότητα σε κάθε είδους σεξουαλική πράξη εκτός από την διείσδυση. Ορισμένοι αναφέρονται σε αυτές τις δραστηριότητες ονομαζόντάς τις «outercourse».

Ο όρος εμφανίζεται πρώτη φορά σε άρθρο, το 2013 στην Huffington Post, με τίτλο «Guys on the «Side»: Looking Beyond Gay Tops and Bottoms».

Η όλη συζήτηση προέκυψε μετά από τη δημοσίευση μιας μελέτης που εξέταζε τους top και bottom άντρες.

Τι ακριβώς προτιμούν οι side

Οι side προτιμούν να φιλιούνται, να αγκαλιάζονται και το στοματικό σεξ καθώς και άλλες δραστηριότητες, εκτός της διείσδυσης.

για να αναφέρουμε μόνο μερικές από τις σεξουαλικές δραστηριότητες που απολαμβάνουν. Μπορεί να το δοκίμασαν για κάποιο διάστημα, προτού καταλάβουν ότι για αυτούς, απλά δεν ήταν ερωτικό και δεν μπορούσαν να το κάνουν πια.

Σεξουαλική ντροπή και αρρενωπότητα

Οι side συνήθως αντιμετωπίζουν τεράστια συναισθήματα ντροπής. Κρυφά πιστεύουν ότι πρέπει να κάνουν και να απολαμβάνουν το πρωκτικό σεξ, και ότι κάτι «δεν πάει καλά μαζί τους».

Συχνά δεν παραδέχονται δημόσια ότι δεν απολαμβάνουν το πρωκτικό σεξ, λόγω των σχολίων που άλλοι ομοφυλόφιλοι άνδρες θα μπορούσαν για αυτούς, θεωρώντας ότι δεν είναι «πραγματικό» σεξ.

Εάν ένας άνδρας έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον προστάτη που προκάλεσε νευρική βλάβη στο πέος ή υποφέρει από αιμορροΐδες ή άλλα προβλήματα που καθιστούν την πρωκτική διείσδυση αδύνατη, άβολη ή δυσάρεστη, τότε αυτός ο «φυσιολογικός» ή ιατρικός λόγος αφαιρεί το μεγαλύτερο μέρος της ντροπής.

«Προς τι η ντροπή;»

«Έχω αυτά τα συναισθήματα από τότε που ήμουν 10 ετών», ανέφερε από πλευράς του ο δρ Joe Kort στον Guardian. «Όταν μου ως φοιτητής μου έγινε πρόταση για πρωκτικό σεξ, σκεφτόμουν «Δεν πρόκειται να συμβεί» και οι άνθρωποι μου έλεγαν «Τι τρέχει με σένα; Είσαι παρθένος;» Ένιωθα εντελώς αδικημένος. Τελικά, στα 40 μου, είπα: «Αυτό είναι ηλίθιο. Είμαι θεραπευτής! Γιατί ντρέπομαι γι’ αυτό;'».

Ο ίδιος από πλευράς του πιστεύει ότι ο ορισμός της διείσδυσης ως το μοναδικό τρόπο για το σεξ είναι μια ετεροτυπική κατασκευή που οι γκέι έχουν την ευκαιρία να αμφισβητήσουν. «Μιμείται μια πατριαρχική βλακεία», είπε. «Πάντα προσπαθώ να πω στους ανθρώπους ότι όλες οι σεξουαλικές πράξεις είναι σεξ. Έτσι το ορίζεις».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024