Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές στην Ισπανία: Κάτοικοι χωριού ψήφισαν μέσα σε... 30 δευτερόλεπτα και κατέρριψαν το προηγούμενο ρεκόρ τους

Εκλογές στην Ισπανία: Κάτοικοι χωριού ψήφισαν μέσα σε… 30 δευτερόλεπτα και κατέρριψαν το προηγούμενο ρεκόρ τους

Μετά τα αποτελέσματα ο Ισπανός πρόεδρος αποφάσισε την πρόωρη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών

Σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα κατάφεραν να ψηφίσουν οι κάτοικοι του χωριού Βιλαρόγια, στην Ισπανία, στις αυτοδιοικητικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή (28/5).

Στο μικρό χωριό της Ισπανίας είναι καταγεγραμμένοι μόλις επτά ψηφοφόροι, οι οποίοι προσήλθαν στις κάλπες μέσα σε μόλις 29.52 δευτερόλεπτα, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 32 δευτερολέπτων, που κατείχαν και πάλι οι ίδιοι.

«Δεν ξέρω καν αν θα πάρω και τις επτά ψήφους, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο» δήλωσε ο Σαλβάρο Πέρεζ που είναι δήμαρχος από το 1973.

Οι κάτοικοι του Βιλαρόγια είναι «πολύ καλά εκπαιδευμένοι» και ήταν έτοιμοι να ψηφίσουν μόλις θα άνοιγαν οι κάλπες, ανέφερε ακόμη. Λίγο αργότερα, δικαιώθηκε καθώς το μικρό χωριό ήταν το πρώτο μέρος της Ισπανίας στο οποίο είχαν ολοκληρωθεί οι εκλογές.

Βέβαια, ο Πέρεζ παραδέχθηκε πως  ένα πιθανό κίνητρο του νέου ρεκόρ ήταν ο «ανταγωνισμός» με ένα άλλο χωριό, το Ιλάν ντε Βάκας, που έχει μόλις τρεις ψηφοφόρους.

Πρόωρες εκλογές

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε σήμερα ότι θα διαλύσει τη βουλή και ότι η χώρα θα διενεργήσει πρόωρες εκλογές στις 23 Ιουλίου έπειτα από τα αποτελέσματα στις χθεσινές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Χθες, το Σοσιαλιστικό Κόμμα του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ (PSOE) υπέστη εξαιρετικά βαριά ήττα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται κακός οιωνός ως προς την παραμονή του στην εξουσία. Από τις εκλογές βγήκαν νικητές το αντίπαλο συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) και το ακροδεξιό Vox.

Το διάγγελμα Σάντσεθ

«Πήρα την απόφαση βλέποντας τα αποτελέσματα των εκλογών χθες», είπε ο Πέδρο Σάντσεθ απευθυνόμενος στους πολίτες με διάγγελμα.

«Παρότι οι χθεσινές εκλογές είχαν τοπικό και περιφερειακό χαρακτήρα, το νόημα της ψηφοφορίας περνάει ένα μήνυμα που υπερβαίνει αυτό τον χαρακτήρα. Αυτός είναι και ο λόγος που, ως πρωθυπουργός και γενικός γραμματέας του PSOE, αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη των αποτελεσμάτων», είπε.

Το Λαϊκό Κόμμα (PP) κέρδισε το 31,5% των ψήφων έναντι 28,2% που συγκέντρωσε το PSOE, το οποίο ηγείται της κεντρικής κυβέρνησης, με καταμετρημένο πάνω από το 97% των ψήφων. Πρόκειται για μείωση 1,2 ποσοστιαίων μονάδων για το PSOE σε σχέση με το 2019, αλλά σχεδόν 9 μονάδες αύξηση για το PP, το οποίο επωφελήθηκε από την κατάρρευση του κεντρώου κόμματος των Πολιτών.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024