Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Αβονίγι και το… ελληνικό πάρτι των Reds στο «Σέλχαρστ Παρκ»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Αβονίγι και το… ελληνικό πάρτι των Reds στο «Σέλχαρστ Παρκ»

Ο τελευταίος χορός της Νότιγχαμ Φόρεστ για τη σεζόν 2022-23, έφερε τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο… χορτάρι

Με ντύσιμο… σπορ και δίχως άγχος εμφανίστηκε το απόγευμα η Νότιγχαμ Φόρεστ στο «Σέλχαρστ Παρκ» του Λονδίνου για την τελευταία αγωνιστική της Premier League. Λογικό, μιας και οι Reds είχαν ήδη εξασφαλίσει την παραμονή τους στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου από την προηγούμενη εβδομάδα και εκείνη την ξεγυρισμένη νίκη επί της Άρσεναλ.

Παρά ταύτα και το αήττητο σερί της διεύρυνε (1-1 κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας), με τον ασταμάτητο Ταϊβό Αβονίγι να πετυχαίνει το έκτο του γκολ –στα τελευταία δέκα της ομάδας του Στιβ Κούπερ. Και φυσικά το γιόρτασε με τη ψυχή της στο φινάλε μπροστά στους εκστασιασμένους οπαδούς της.

Έλειπε 23 χρόνια από την elite η δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ήταν πολύ λογικό σε αυτή τη μεταβατική αγωνιστική περίοδο να δώσει μάχη για την σταθεροποίηση της σε αυτή. Να βρεθεί σε αυτόν τον… πόλεμο επιβίωσης που ειδικά φέτος έσπασε καρδιές ως το φινάλε.

Το γεγονός ότι κατάφερε να «μείνει» σε μια σεζόν που υποβιβάστηκε η πρωταθλήτρια 2016 (Λέστερ) αλλά και που ένα μέγεθος σαν την (εννέα φορές πρωταθλήτρια) Έβερτον γλίτωσε την τελευταία στιγμή, λέει πολλά για το μέγεθος της επιτυχίας της. Και για την… τρέλα των οπαδών έπειτα από το τελευταίο σφύριγμα της αγωνιστικής περιόδου.

Αποθεώθηκαν οι ποδοσφαιριστές που έσπευσαν μπροστά από την κερκίδα για να χαιρετήσουν και να… χαιρετηθούν. Αποθεώθηκε ο Στιβ Κούπερ –που ήταν ο προπονητής που πέρσι την οδήγησε και στην άνοδο- και που ολοένα μεγαλώνει τον μύθο του στο Σίτι Γκράουντ.

Πριν από όλους όμως αποθεώθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης από το κοινό των Reds. Συνοδευόμενος από τον Κούλη Δουρέκα, κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο ο ιδιοκτήτης της Φόρεστ προκειμένου να συγχαρεί την ομάδα του και όταν το κοινό τον είδε… έστησε πάρτι με τον φωτογραφικό φακό να αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα.

«What a fan base. What a club. What a season» γράφουν τα Αγγλικά media για τους Reds αναδεικνύοντας αυτό το ιδιαίτερο κλίμα στις τάξεις της Φόρεστ. Μιας ομάδας που σαν σήμερα 29 Μαΐου έναν χρόνο πριν νικούσε στο Γουέμπλει εκείνον τον «τελικό» ανόδου κόντρα στη Χάντερσφιλντ.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024