Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Θα έβαζε ένας Εβραίος τον Χίτλερ;» - Φωτιά άναψε μια μπλούζα με τον Μουσταφά Κεμάλ σε τηλεοπτικό παράθυρο

«Θα έβαζε ένας Εβραίος τον Χίτλερ;» – Φωτιά άναψε μια μπλούζα με τον Μουσταφά Κεμάλ σε τηλεοπτικό παράθυρο

Μια μπλούζα ενός συντελεστή της εκπομπής «Καλύτερα δεν γίνεται» προκάλεσε την αντίδραση των Ποντίων.

Την αντίδραση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος προκάλεσε ένα περιστατικό που συνέβη στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» του Σαββάτου.

Ειδικότερα, στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού εμφανίστηκε ο συνεργάτης της Γιάννης Κορδώνης φορώντας μια μπλούζα με φωτογραφία του Μουσταφά Κεμάλ, συνοδευόμενη με το μήνυμα «δεν νυστάζω ρε παιδιά».

Όπως ανέφερε ο συνεργάτης της Ναταλίας Γερμανού, θέλησε να χρησιμοποιήσει το στίχο «καληνύχτα Κεμάλ» από το τραγούδι του Μάνου Χατζηδάκι που έχει γίνει viral στα κοινωνικά δίκτυα, με αφορμή της τουρκικές εκλογές.

Ωστόσο η χρήση της εικόνας του υπεύθυνου της Μικρασιατικής Καταστροφής και της γενοκτονίας εκατομμυρίων Ελλήνων, Αρμένιων και Ασσυρίων προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος υπογράμμισε ότι «η συγκεκριμένη ενέργεια κρίνεται από την Ομοσπονδία μας και σύσσωμο τον Ελληνισμό ως απολύτως απαράδεκτη, κατακριτέα και προσβλητική για τη μνήμη των γενοκτονηθέντων προγόνων μας, ιδίως δε όταν αυτή προβάλλεται μόλις 8 ημέρες μετά την 19η Μαΐου».

Αναφορά πριν την εκπομπή

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο twitter, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, μέλη της επικοινώνησαν με τους συντελεστές της εκπομπής «Καλύτερα δεν γίνεται» προκειμένου να ζητήσουν να γίνει επανορθωτική τοποθέτηση και αποκατάσταση του γεγονότος.

«Δυστυχώς, η σημερινή τοποθέτηση τόσο της κυρίας Γερμανού όσο και του κ. Κορδώνη σε καμία περίπτωση δεν μας καλύπτει και σε καμία περίπτωση δεν δείχνει να έχουν αντιληφθεί το τραγικό σφάλμα που έχουν διαπράξει» σημείωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

«Αντί να ζητήσουν συγγνώμη και να πουν ότι ήταν ένα ατυχές γεγονός που δεν θα πρέπει επ’ ουδενί να επαναληφθεί, μας έκαναν και υπόδειξη ότι είδαμε μόνο την εικόνα και δεν παρακολουθήσαμε ότι έκαναν πλάκα» συμπλήρωσε η Ομοσπονδία.

Τι είπαν

Μιλώντας στην εκπομπή της Κυριακής για το συμβάν, τόσο η Ναταλία Γερμανού, όσο και ο συνεργάτης της υποστήριξαν ότι έκαναν χιούμορ με τη χρήση της φωτογραφίας του Μουσταφά Κεμάλ, τονίζοντας ότι ο «Κεμάλ» του Μάνου Χατζηδάκι δεν θα μπορούσε να οπτικοποιηθεί.

Δείτε το απόσπασμα:

Το παράδειγμα του… Χίτλερ

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος θέλησε να δείξει το μέγεθος του λάθους από πλευράς εκπομπής, δίνοντας ένα παράδειγμα με έναν Εβραίο πολίτη και τον Αδόλφο Χίτλερ.

«Τους καλούμε να σκεφτούν πόσο λογικό θα ήταν να έβλεπαν έναν Εβραίο πολίτη να εμφανίζεται σε σταθμό της χώρας με μπλούζα που απεικονίζει τον Χίτλερ και να προβαίνει σε αντίστοιχους ανάλαφρους αστεϊσμούς μπροστά στις οθόνες εκατομμυρίων πολιτών που βίωσαν τη ναζιστική θηριωδία» σημειώνει στην ανάρτησή τους, καταλήγοντας ότι «έπραξαν ακριβώς το ίδιο μπροστά στο ελληνικό ακροατήριο, καθώς ο πνευματικός καθοδηγητής του Χίτλερ ήταν ο Μουσταφά Κεμάλ, του οποίου τα θύματα ήταν εκατομμύρια πρόγονοι των συμπολιτών μας».

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024