Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές 2023: Οι θέσεις των υποψηφίων της «Νίκης» και η παραθρησκευτική προπαγάνδα

Εκλογές 2023: Οι θέσεις των υποψηφίων της «Νίκης» και η παραθρησκευτική προπαγάνδα

Αλιεύσαμε ορισμένες από τις θέσεις και τις αξίες των υποψήφιων βουλευτών της «Νίκης» που θυμίζουν την εποχή της «Ελλάς - Ελλήνων - Χριστιανών»

Ενα κόμμα βγαλμένο μέσα από σκοτεινά υπόγεια παραεκκλησιαστικών οργανώσεων, μοναστηριών, παραθρησκευτικών «κινημάτων» κατά των αμβλώσεων, του εμβολίου και των μέτρων για τον κοροναϊό.

Αντιεπιστημονικές αναφορές που προκαλούν απορία αλλά και επίκληση του Χριστού ως του μοναδικού… ηγέτη τους.

Συμμετοχή σε κινητοποιήσεις που στόχο είχαν είτε τις… ηλεκτρονικές ταυτότητες του διαβόλου είτε το «μπόλι» (όπως το λένε και οι ίδιοι) κατά του κοροναϊού.

Απόψεις που θυμίζουν σε πολλά τον ελληνοχριστιανικό κόσμο που θέλησαν να φτιάξουν οι Χουντικοί το 1967.

Καταγγελτικός λόγος κατά του πολιτικού συστήματος και των διεφθαρμένων πολιτικών που ταιριάζει πολύ με την ιδεολογία των Χρυσαυγιτών.

Θεωρίες συνωμοσίας που συναντήσαμε κατά καιρούς στην ελληνική κοινωνία είτε με τη μορφή «επίθεσης» στη… νέα τάξη πραγμάτων είτε με υποστήριξη της άποψης ότι το ελληνικό έθνος είναι «περιούσιο» και βάλλεται από παντού.

Αυτά κι άλλα πολλά είναι τα «πιστεύω» των υποψήφιων βουλευτών του κόμματος Νίκη με επικεφαλής τον θεολόγο Δημήτρη Νατσιό.

Ένα κόμμα που έκανε την έκπληξη στις εκλογές και δεν μπήκε στη βουλή για ελάχιστες ψήφους. Αλλωστε, οι 172 χιλιάδες και πλέον σταυροί που του έδωσαν ένα ποσοστό 2,9% είναι ήδη αντικείμενο προς έρευνα.

Κυρίως για το τι είναι αυτό το νεότευκτο κόμμα, τι πρεσβεύει, από πού αντλεί σταυρούς, ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό και κυρίως ποιοι το χρηματοδοτούν.

Πόσο εύκολο είναι άραγε για ένα κόμμα μικρό, ανύπαρκτο μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες, να εμφανίζεται με γραφεία και οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα;

Και πώς χρηματοδοτείται μια καμπάνια η οποία περιλαμβάνει και αφίσες, και περιοδείες, και μαζώξεις σε ενοικιαζόμενες αίθουσες αλλά και εντυπωσιακή παρουσία στα social media και την τηλεόραση με πληρωμένα σποτ;

Πολλά ακούγονται για το κόμμα Νίκη. Για στενές σχέσεις με παραθρησκευτικές οργανώσεις που βρίσκονται κάτω από το ραντάρ της επίσημης Εκκλησίας.

Για σύνδεση με ορισμένες μονές του Αγίου Όρους ή ακόμη και για στενή σχέση με φιλορωσικές δυνάμεις που βρίσκονται και εντός της Ελλάδας.

Ακούγεται επίσης ότι από ορισμένους ιερωμένους «δίνεται γραμμή» στους πιστούς να ψηφίσουν Νίκη γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που βρίσκεται κοντά στη χριστιανική πίστη.

Πόσο τυχαίες είναι άραγε οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, Ανθιμου, ο οποίος, χωρίς να κατονομάζει κανέναν μίλησε για «προκλητική παρέμβαση μοναστικών και παρεκκλησιαστικών οργανώσεων στην υποστήριξη κομμάτων».

Αλλά και για «εργαλειοποίηση της θρησκευτικής ταυτότητος των πολιτών από κέντρα και εξουσίες που έχουν ως στόχο την χειραγώγηση των πολιτών στις εκλογές…».

Μάλιστα ο κ. Ανθιμος καταγγέλλει ότι υπήρξαν «χαρακτηριστικές ανησυχητικές περιπτώσεις, που εμφανίσθηκαν στην προ ημερών εκλογική διαδικασία, είναι οι διεργασίες και τα αποτελέσματα στους κόλπους της μειονότητος στο Νομό Ροδόπης, καθώς και η προκλητική παρέμβαση μοναστικών και παρεκκλησιαστικών οργανώσεων στην υποστήριξη Κομμάτων. Ο αντιδημοκρατικός αυταρχισμός, ο ψηφοθηρικός κυνισμός και η εργαλειοποίηση του θρησκευτικού συναισθήματος, ως μέσα για την κατάκτηση αλλότριων στόχων, αποτελούν τεράστιες απειλές για το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία των προσώπων».

Είναι προφανές ότι η επίσημη Εκκλησία διαχωρίζει τη θέση της από το νέο κίνημα… Ελλάς – Ελλήνων – Χριστιανών και μάλιστα διαβλέπει υπόγεια και αλλότρια συμφέροντα που εκμεταλλεύονται τη θρησκευτική πίστη των πολιτών.

Αλλωστε, οι χριστιανοταλιμπάν που διεκδικούν είσοδο στη Βουλή εμφανίζονται με το προσωπείο του «καλού Χριστιανού» που εμφορείται από τις αξίες και τα ιδανικά της ελληνορθόδοξης παράδοσης. Και που τα… ψηφοδέλτια λέγεται ότι μοιράζονται από εκκλησία σε εκκλησία και από κελιά σε κελιά.

Και γι’ αυτό φημολογείται ότι κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ θα κάνει το επόμενο διάστημα συνεννοήσεις προκειμένου να σταματήσει αυτή η προπαγάνδα που… φοράει ράσα και μάλιστα μοναχών.

Η «λίγκα του Βορρά»

Εχει μάλιστα μεγάλο ενδιαφέρον ότι στη Βόρεια Ελλάδα το κόμμα Νίκη παρουσιάζει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Στη Β’ Θεσσαλονίκης το ποσοστό που λαμβάνει είναι 5,63%, διπλάσιο από το πανελλαδικό του ενώ στην Α’ Θεσσαλονίκης το ποσοστό ανήλθε σε 4,58%.

Στην Πιερία, τόπο καταγωγής του προέδρου της Νίκης, το ποσοστό εντυπωσιάζει, 7,46%, πάνω και από το ΚΚΕ, οριακά κάτω από την Ελληνική Λύση.

Στο 5,27% είναι στο Κιλκίς, στο 5,39% στη Χαλκιδική, 5,33% στη Δράμα, 6,13% στην Πέλλα.

Οσο κατεβαίνουμε κάτω από τη Θεσσαλία τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα χαμηλά, κάτω από 2%-3%, επομένως η Βόρεια Ελλάδα είναι αυτή που ανεβάζει το συνολικό ποσοστό της Νίκης.

Πολιτικοί παρατηρητές τονίζουν ότι μια από τις αιτίες για το γεγονός αυτό είναι η απουσία στιβαρού μητροπολίτη στη Θεσσαλονίκη καθώς ο μητροπολίτης Ανθιμος, λόγω ηλικίας δεν είναι τόσο ενεργός.

Επίσης, αναφέρουν ότι θα πρέπει να απασχολήσει ιδιαίτερα τη Νέα Δημοκρατία το γεγονός αυτό, όπως και τα υψηλά ποσοστά του Κυριάκου Βελόπουλου, καθώς φαίνεται ότι το κυβερνών κόμμα έχει χάσει την οργανωτική του δυναμική και δεν έχει «Μακεδονικάρχη» ή «Θεσσαλονικάρχη», ειδικά μετά την αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή από την ενεργό δράση.

Αυτοί οι λόγοι οδηγούν σε απομάκρυνση πολλών ψηφοφόρων από τη ΝΔ προς άλλα δεξιά κόμματα, τα οποία βεβαίως ενισχύονται και από την αντισυστημική ψήφο των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και του κόμματος Κασιδιάρη.

Κι από την άλλη δεν είναι καθόλου τυχαία η σύγκρουση Βελόπουλου – Νατσιού καθώς και τα δύο κόμματα αντλούν ψηφοφόρους από την ίδια δεξαμενή. Δηλαδή από χριστιανικές ή παραχριστιανικές οργανώσεις, από ψεκασμένους αντιεμβολιαστές με αντιεπιστημονικές θέσεις, εθνικιστές που «παίζουν το χαρτί» των Μακεδονομάχων και βεβαίως το φιλορωσικό μέτωπο που αριθμεί σε πολλές χιλιάδες, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και στηρίζεται από επιχειρηματίες κι όχι μόνο.

Όμως, ακόμη κι αν υπάρχει αντιπαλότητα των δύο, αυτό το ισχυρό ρεύμα ψηφοφόρων που κινείται δεξιά της Νέας Δημοκρατίας ήδη προκαλεί προβληματισμό. Ελληνική Λύση και Νίκη συγκροτούν ένα μέτωπο το οποίο π.χ. στη Β’ Θεσσαλονίκης λαμβάνει ποσοστό κοντά στο 14%.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης έχουν 13,5% αθροιστικά, 11% στις Σέρρες, 12% στο Κιλκίς, πάνω από 13% στην Πέλλα, πάνω από 12% στη Δράμα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι στη Βόρεια Ελλάδα αυτό το σκληρό, εθνικιστικό, χριστιανικό μέτωπο μπορεί να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά και τη δυναμική μιας ελληνικής «λίγκας του Βορρά», με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το πολιτικό σύστημα και τη Δημοκρατία.

Πολλές προσπάθειες έγιναν τα προηγούμενα χρόνια για μια τέτοια «λίγκα» αλλά απέτυχαν κυρίως γιατί η Νέα Δημοκρατία απορροφούσε το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων, προφανώς και λόγω του ισχυρού πολιτικού «τζακιού» που ακούει στο όνομα «Καραμανλής».

Εφόσον η Νίκη μπει στη Βουλή στις επόμενες εκλογές, θα έχει δημιουργηθεί πλέον ένα μέτωπο βουλευτών με κοινά χαρακτηριστικά. Ελληνική Λύση και Νίκη κάνουν άλλωστε ίδιες πάνω – κάτω αναφορές για «πουλημένους πολιτικούς», για σωτηρία από τη θρησκεία και από τις… επιστολές του Ιησού, για «ιδιαίτερα» φυλετικά πλεονεκτήματα των Ελλήνων, για το ρόλο της Ρωσίας, φυσικά κατά της Βόρειας Μακεδονίας και της «προδοτικής» συμφωνίας των Πρεσπών κ.λπ.

Από εκδήλωση στην Πάτρα

Οι ιδέες των υποψηφίων βουλευτών

Πάντως, αν ψάξει κάποιος καλά τους υποψήφιους του κόμματος Νίκη δεν θα βρει εξ αρχής γραφικές αλλά επικίνδυνες φιγούρες σαν κι αυτές που είδαμε όταν η Χρυσή Αυγή δυνάμωσε.

Βλέπουμε δημόσιους υπαλλήλους, θεολόγους, φιλόλογους, ιατρούς, νομικούς, απόστρατους της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, νοικοκυρές κ.λπ.

Κι αν θα ήθελε να καταλάβει κάποιος τι πρεσβεύει το κόμμα Νίκη, πέραν των επίσημων θέσεών του, θα έβρισκε μεγάλο ενδιαφέρον σε όσα γράφουν οι ίδιοι οι υποψήφιοι, οι οποίοι μπορεί να γίνουν και βουλευτές.

Διαβάζουμε λοιπόν αντιεμβολιαστικές θεωρίες, για βιβλία που είναι επικίνδυνα για τα παιδιά μας, για επικίνδυνους κυβερνήτες της χώρας, για μετάνοια και προσευχή, για μια… ασαφή υποδούλωση του γένους, για μια Ελλάδα που πρώτος κυβερνήτης θα είναι ο… Χριστός, βεβαίως κατά των αμβλώσεων κ.λπ.

Πολλοί χρησιμοποιούν το ίδιο κείμενο ως αξία που έχουν και το οποίο είναι: «Συντάσσεται ολόψυχα στον αγώνα της «ΝΙΚΗΣ», με στόχο την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, καθώς και την αναβίωση των πατρογονικών αρχών και αξιών της Ελλάδας.

Ας δούμε ορισμένες από τις θέσεις

Δημήτριος Νατσιός
Ιδρυτικός Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ
Δάσκαλος, Θεολόγος, Συγγραφέας

Αγωνίζεται με σθένος κατά των επικίνδυνων σχολικών βιβλίων Γλώσσας, Ιστορίας και Θρησκευτικών, όπως και της σεξουαλικής δήθεν διαπαιδαγώγησης. Το 2006, μάλιστα, έγραψε το πρώτο κείμενο πανελλαδικώς, με το οποίο αποκάλυπτε τις αθλιότητες του βιβλίου Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού της Ρεπούση.

Ρακοβαλής Αθανάσιος

Συντ/χος Εκπαιδευτικός (Φυσικός), συγγραφέας

Υποψήφιος στο Επικρατείας

Υποστηρίζω την ΝΙΚΗ και εύχομαι να γίνει ένας ακόμα πιο δυνατός πόλος έλξης, που θα συγκεντρώσει όλες τις ηθικές δυνάμεις της πατρίδας μας, γιατί η διαφθορά και η διεφθαρμένη πολιτική συντεχνία, όλων των πολιτικών κομμάτων που κυβέρνησαν την χώρα, έχει φέρει την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού. Πρώτα ελπίζουμε στον Θεό και στις προσευχές των αγίων μας!…  Ο Θεός θα βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά και η δική μας, συμμετοχή και προσπάθεια είναι απαραίτητες. Πρέπει εμείς να κάνουμε το μικρό, το ανθρώπινο, για να κάνει ο Θεός το μεγάλο, το Θεϊκό.

Μαλεσιάδας Βασίλειος

Αξιωματικός Ελληνικής Αστυνομίας Ε.Α.

Η μετάνοια και η προσευχή θα σώσουν την Ελλάδα και τον κόσμο όλο

Κουρουπάκη Ασπασία

Βιολόγος Ε.Κ.Π.Α, Υγειονομικός-Εκπαιδευτικός

Ο σεβασμός στα Ελληνορθόδοξα ιδεώδη την οδήγησαν να συστρατευθεί με τη Νίκη. Ευσεβής στόχος της να υπηρετήσει τα λόγια του Αγίου Νικολάου: ”Η πολιτική εξουσία υπάρχει από το Θεό για να υπηρετεί το λαό. Όταν αυτή αντιστρατεύεται το πραγματικό συμφέρον και το θέλημα του λαού, τότε πρέπει να ελέγχεται κάθε πολιτική εξουσία”.

Τζιαλλήλας ΚωνσταντίνοςΕπιχειρηματίας Ακινήτων, πτ.,μ/.Ρωσικής Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών, Προπονητής Σκακιστής

Βλέποντας τη χώρα μας να οδεύει με επιταχυνόμενους ρυθμούς σε ατραπούς υποδούλωσης πάσης φύσεως, νιώθει υποχρεωμένος να συστρατευθεί στον αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων της Πατρίδας μας και των πολιτών της.

Βρεττός Νικόλαος

Μηχανολόγος, εμπορικές επιχειρήσεις

Συμμετέχει εγκάρδια, όπως και αν κληθεί, στην αυθεντική και σωτήρια για την πατρίδα μας, θυσιαστική εκλογική μάχη του δημοκρατικού πατριωτικού κινήματος «Νίκη». Επιθυμεί να συμβάλει στην επαναφορά των αξιών και ιδανικών των ηρώων του γένους, καθιστώντας την Ελλάδα ένα πρότυπο, σύγχρονο, δημιουργικό και παραγωγικό κράτος.

Ντάκουλας Βασίλειος

Επαγγελματίας Καλαθοσφαιριστής

Στην Α’ Πειραιάς ο γνωστός παλαιός μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού

Συντάσσεται ολόψυχα στον αγώνα της ΝΙΚΗΣ για την επιστροφή  των αξιών της Ελληνικής παράδοσης, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, για ένα κράτος δικαίου που αγαπά τους πολίτες και  δεν τους τιμωρεί με αναστολές εργασίας επειδή δεν υπάκουσαν. Αγωνίζεται με την ευχή της Υπερμάχου Στρατηγού του Γένους για να επιστρέψουν τα Ελληνόπουλα στην Ελλάδα εκεί που ανήκουν

Κλήμης Διονύσιος

Μουσικός εκπαιδευτικός

Πιστεύει σε μία Ελλάδα, πού πίσω από τα πρόσωπα, κυβερνήτης της θα είναι ο Χριστός, μέσα από ανθρώπους που θα διέπονται από τις αδιάβλητες αξίες της Αγάπης, της Αλήθειας και της Ελευθερίας για τον άνθρωπο την πατρίδα μας!

Τζανάκης Θεόδωρος

Συστήματα ασφαλείας

Πιστεύει  ότι  η  Ελλάδα   μας  αξίζει  μια  τελευταία ευκαιρία  και  θα την έχει  ώστε  ως περήφανο  Έθνος,  να διασώσει  και να αναβιώσει τις αξίες  με τις  οποίες  έφερε το  Λαό μας  ακέραιο  στον 21ο Αιώνα  χιλιάδες χρόνια  έως  τώρα  . Άλλωστε κατά  τον  Γέρο  πολεμιστή   ΄΄Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του  και δεν την  παίρνει πίσω ΄΄

Παλαιτσάκης Γεώργιος

Φιλόλογος – Δημοσιογράφος

Γνωστός οικονομικός συντάκτης επί χρόνια ο Γ. Παλαιτσάκης, είναι υποψήφιος με τη Νίκη στη Β’ Δυτικής Αττικής και γράφει:

Συντάσσεται  ολόψυχα στον αγώνα της «ΝΙΚΗΣ», με στόχο την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, καθώς και την αναβίωση των πατρογονικών αρχών και αξιών της Ελλάδας.

Σύμπουρας Κωνσταντίνος

Διπλ. Πολιτικός μηχανικός Ε.Μ.Π., ελεύθερος επαγγελματίας

Συντάσσεται  ολόψυχα στον αγώνα της «ΝΙΚΗΣ», με στόχο την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, καθώς και την αναβίωση των πατρογονικών αρχών και αξιών της Ελλάδας.

Επιθυμεί διακαώς  να γίνει η Ελλάδα μας, Μητέρα και Σπίτι για όλους τους Έλληνες εντός και εκτός συνόρων.

Οφείλουμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια Ελλάδα με σεβασμό στα ιερά και στις παραδόσεις μας, με σεβασμό, δικαιοσύνη, ελευθερία και ανθρώπινη αξιοπρέπεια για όλους. Θεωρώ έσχατο χρέος μου να αγωνιστώ για την Ελλάδα και συντάσσομαι ως στρατιώτης της ΝΙΚΗΣ

Τσελεπόνης Δημήτριος

Ιεροψάλτης, μελισσοκόμος

Συντάσσεται ολόψυχα στον αγώνα της «ΝΙΚΗΣ», για να βγει η Ελλάδα μας από το ψευτορωμαίικο της κλεψιάς των ξένων συμφερόντων και της Αθεΐας και να αναβιώσει ξανά η αυθεντική χιλιόχρονη Ρωμιοσύνη μας

Κοτσάνου Ανατολή

Συντ/χος Αρτοποιός

Συντάσσεται ολόψυχα στον αγώνα της «ΝΙΚΗΣ», για να βγει η Ελλάδα από το ψευτορωμαίικο της κλεψιάς, των ξένων συμφερόντων και της αθεΐας και να ξαναγίνει η αυθεντική χιλιόχρονη Ρωμιοσύνη!.

Παληός Δημήτριος

Οικονομολόγος, διαχείριση ακινήτων

Στόχος η νίκη με την «ΝΙΚΗ», για να μπορέσουμε να ξανακερδίσουμε την Ελληνική κυριαρχία μέσω του επαναπροσδιορισμού της πολιτισμική μας ταυτότητας που θα ανατάξει την πολύπαθη παιδεία μας και ως συνέπεια θα προσδώσει δυναμική ανύψωσης της Ελληνικής κοινωνίας. Η αναβίωση των πατρογονικών αρχών και αξιών της Ελλάδας θα φέρει νομοτελειακά την αυτάρκεια- αυτονομία και την τίμια όσο και υγιή οικονομική ανάπτυξη (ως κομμάτι της ολικής επαναφοράς του Ελληνισμού στην παραγωγή πολιτισμού).

Μπαλιάκας Κωνσταντίνος

Γεωλόγος Πετρελαίου MSc, Ειδίκευση στην Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων

Το όραμα του Κωνσταντίνου Μπαλιάκα είναι η άμεση εξόρυξη των εγχώριων κοιτασμάτων, με απώτερο σκοπό τη διαπαντός απελευθέρωση του ελληνικού κράτους από τα δεσμά των ξένων κέντρων εξουσίας.

Συστρατεύτηκε  με τη «ΝΙΚΗ» διότι πιστεύει ότι πρόκειται για την πιο «υγιή» πολιτική κίνηση στην Ελλάδα, μετά τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Σισμανίδου Πολυξένη

Οικιακά

Συντάσσεται ολόψυχα στον αγώνα της «ΝΙΚΗΣ» και στην αναγέννηση της ορθόδοξης οικογένειας.

Κορέτση Φόερστερ Όλγα

Φιλόλογος, Συνταξ. εκπαιδευτικός

Οραματίζεται την αναβίωση των πατροπαράδοτων αξιών της Πατρίδας.

Θεωρεί αναγκαιότητα την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα ανάπτυξης.

Επικροτεί την πρόταση για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, προκειμένου να σταματήσει η συνεχώς αυξανόμενη μετανάστευση νέων ανθρώπων.

Σκουργιά Ελένη

Εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Ενδόμυχος πόθος της να δει να ανθεί η Ελληνική – Ρωμαίικη Παιδεία και όχι η στείρα – άψυχη Εκπαίδευση στα Σχολεία της πολύπαθης Πατρίδας μας.

Ζιάκα Βασιλική

Θεολόγος, εκπαιδευτικός

Συστρατεύεται ολόψυχα με τις θέσεις της Νίκης. Θεωρεί  ότι είναι καιρός επιστροφής, καιρός να αλλάξουμε γνώμη, να επιστρέψουμε σε ευθεία πορεία. Το κάλεσμα να διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας με αγάπη και ταπεινό φρόνημα, ( Εφεσίους 6,4) «εκτρέφετε αυτά  εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου», είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Οι γυναίκες καλούμαστε να εκφράσουμε την αντίδρασή μας στην υποκρισία, να κρατήσουμε την γλώσσα και την πίστη του Έθνους και της Ορθοδοξίας.                              Όπως λέει ο π. Γ. Φλορώφσκυ  « Όποιος μένει απαθής ενώπιον της ιστορίας, αυτός δεν μπορεί ποτέ να είναι καλός Χριστιανός».

Εύχομαι να νικήσει η αγάπη, η δικαιοσύνη και η αλήθεια.

Λιβέρη Αλεξάνδρα

Φιλόλογος

Συντάσσεται  ολόψυχα στον αγώνα της «ΝΙΚΗΣ», με στόχο την αναγέννηση της Ελληνικής Παιδείας η οποία αποτελεί το εφαλτήριο για την ασύγχυτη και αδιαίρετη σύνδεση των διαχρονικών αξιών του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, των αξιών του Πολιτισμού των προσώπων.

Μαυροματάκη Κλεοπάτρα

Μαθηματικός, εκπαιδευτικός

Βλέπει ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα πολεμάται σε  κάθε τομέα από τους ίδιους της τους κυβερνώντες.

Η Κλεοπάτρα, όπως όλοι οι Έλληνες, έχει καθήκον να αντιταχθεί στην ισοπέδωση των αξιών, να υπερασπιστεί την πατρίδα μας με κάθε δημοκρατικό μέσο και να συμπορευθεί με όσους εργάζονται για την αναγέννησή της. Οι θέσεις της “ΝΙΚΗΣ” είναι ξεκάθαρες λύσεις για τα δεινά του λαού μας, με βάση την αναγέννηση της Παιδείας και την στήριξη της νεολαίας.

Σύρπης Γεώργιος

Ψυχίατρος

Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας να βοηθήσουμε στη λύση του πρωταρχικού προβλήματος-κινδύνου (μεγαλύτερου ακόμα κι απ΄το τουρκικό) που είναι το Δημογραφικό, και οι χιλιάδες θάνατοι βρεφών από τις εκτρώσεις.  Αυτό το πρόβλημα λύνεται κυρίως   δίνοντας εργασιακά και οικονομικά κίνητρα στα νεαρά ζευγάρια να παραμείνουν στην Ελλάδα, να εργαστούν και να δημιουργήσουν στον τόπο που γεννήθηκαν και αγαπάνε.

Τσιμπιδάρος Ηλίας

Αξιωματικός Στρατού Ξηράς ε.α.

Ο Ηλίας Τσιμπιδάρος  επιθυμεί την Ανάσταση  και Λευτεριά της Πατρίδας μας, από την ιδιότυπη  Σκλαβιά, ειδικά τα τελευταία  έτη, που Βιώνουν οι  Έλληνες.

Επιθυμεί μια Ελλάδα που που θα γίνει ξανά το Φώς του κόσμου.

Υπάρχει τρόπος ,υπάρχει όραμα, υπάρχει ελπίδα, υπάρχουν πνευματικά όπλα, αρκεί να το ποθούμε, αρκεί να κάνουμε μια νέα ριζική αρχή, πρώτα στον εαυτό μας και μετέπειτα  στην πονεμένη και Ένδοξη Πατρίδα μας Ελλάδα.

Ιντζές Ιωάννης

Αντιστράτηγος ε.α.

Τα τελευταία χρόνια, με ευθύνη των εκάστοτε κρατούντων, η αλήθεια διαστρέφεται, η αδικία υπερισχύει, η ελευθερία καταπατείται και επιχειρείται μία ριζική αλλαγή της ιστορίας, της ελληνορθοδόξου παιδείας και παραδόσεως, αλλά και αυτής της φύσεως του ανθρώπου.

Η στήριξη στο εκφυλισμένο αυτό πολιτικό σύστημα, είτε με την ψήφο μας, είτε με την αποχή από την εκλογική διαδικασία, αποτελεί συνενοχή. Ο ελληνικός λαός αξίζει μία νέα πνοή ελπίδας και ΝΙΚΗΣ. Το οφείλουμε στα παιδιά μας.

Βασιλειάδης Αντώνιος

Θεολόγος, συντ/χος εκπαιδευτικός

Ενδιαφέρεται για τα κοινά και προσδοκά μια πραγματική, ελληνική, ανεξάρτητη, δημοκρατική πορεία της Πατρίδας μας, που δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί παρά μόνο όταν οι υπεύθυνοι λειτουργήσουν με οδηγό τις αξίες και τα ιδανικά των Ηρώων του 1821, που μας χάρισαν την Ελευθερία.

Ρούντας Γεώργιος

Αντιπρόεδρος ΝΙΚΗΣ
Δικηγόρος, Πολιτικός Επιστήμονας

Τον Γεώργιο Ρούντα ανέκαθεν τον συγκινούσε η διαχρονική σύνδεση της αρχαίας με τη νεότερη Ελλάδα, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τον ρωμαίικο (βυζαντινό) Ελληνισμό και η προοπτική της σήμερα.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024