Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζωγράφου: Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της συμμορίας μαθητών - Οι διαρρήξεις και τα ναρκωτικά μέσα από την εστία του ΕΜΠ

Ζωγράφου: Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της συμμορίας μαθητών – Οι διαρρήξεις και τα ναρκωτικά μέσα από την εστία του ΕΜΠ

Η αστυνομία συνέλαβε πέντε νεαρούς ηλικίας 16 και 17 ετών, μαθητές σε ΕΠΑΛ στου Ζωγράφου που είχαν κάνει κατάληψη σε 4 δωμάτια της παλιάς φοιτητικής εστίας στην Πολυτεχνειούπολη

Στοιχεία που σοκάρουν για τη δράση συμμορίας μαθητών έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για τουλάχιστον πέντε νεαρούς που είχαν κάνει κατάληψη σε δωμάτια της παλιάς φοιτητικής εστίας του ΕΜΠ και από εκεί εξορμούσαν διαπράττοντας κλοπές και διαρρήξεις ενώ διακινούσαν και ναρκωτικά.

Η αστυνομία μετά από έρευνες κατάφερε να ταυτοποιήσει τους ανήλικους και να τους συλλάβει ενώ σήμερα το πρωί έγινε και έφοδος στην παλιά φοιτητική εστία στου Ζωγράφου όπου χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο και έκρυβαν τα ναρκωτικά.

Βίντεο ντοκουμέντο

Στο βίντεο φαίνονται δύο από τα μέλη της συμμορίας σε μία από τις πολλές διαρρήξεις και κλοπές καταστημάτων που είχαν διαπράξει.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν πέντε νεαροί, οι 4 ηλικίας 16 ετών και ένας 17χρονος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νεαροί είχαν κάνει ορμητήριο την ίδια φοιτητική εστία του ΕΜΠ στην οποία η Αστυνομία είχε κάνει μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψη κακοποιών πριν από περίπου ένα χρόνο, εξαρθρώνοντας τη λεγόμενη «μαφία της Πολυτεχνειούπολης».

Μαθητές σε ΕΠΑΛ στου Ζωγράφου

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι ανήλικοι, οι οποίοι είναι μαθητές σε ΕΠΑΛ στου Ζωγράφου, δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη κλοπών από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στις περιοχές του Ζωγράφου, του Βύρωνα και της Καισαριανής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι ανήλικοι δράστες χρησιμοποιούσαν τρία δωμάτια στον 6ο όροφο και άλλο ένα στον 10ο εκεί όπου έκρυβαν τα ναρκωτικά.

Οι διαρρήξεις

Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκαν 9 διαρρήξεις που είχαν κάνει οι ανήλικοι σε καταστήματα, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά.

Μάλιστα συγκεκριμένο κατάστημα στη λεωφόρο Κανελλοπούλου το είχαν διαρρήξει συνολικά έξι φορές αρπάζοντας ποτά και τρόφιμα ενώ άλλο κατάστημα στην Γ. Παπανδρέου το είχαν διαρρήξει δύο φορές αφαιρώντας χρήματα και κινητά τηλέφωνα.

Παράλληλα είχαν κλέψει και μια μοτοσυκλέτα την οποία στάθμευαν αποκλειστικά μέσα στην Πανεπιστημιούπολη.

Τα ναρκωτικά

Εκτός από τις κλοπές και τις διαρρήξεις η συμμορία διακινούσε και ναρκωτικά. Μάλιστα στα κινητά τους τηλέφωνα βρέθηκαν πολλά μηνύματα αγοραπωλησίας ναρκωτικών ουσιών.

Μάλιστα δεν δίσταζαν να ανεβάζουν φωτογραφίες τους στα social media έχοντας μπροστά τους σακούλες με ναρκωτικές ουσίες ακόμα και με όπλα.

Στην έρευνα που έγινε στο δωμάτιο του 10ου ορόφου της εστίας που είχαν κάνει κατάληψη βρέθηκαν 1 νάιλον συσκευασία με κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 39 γραμμαρίων, 1 διάφανη νάιλον συσκευασία με 57 επιμέρους συσκευασίες με κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 64 γραμμαρίων, 1 ζυγαριά ακριβείας, 2 κυνηγητικά φυσίγγια, 1 πολύεργαλείο, 2 κινητά τηλέφωνα και 2 φορητοί υπολογιστές.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024