Απεγκλωβίστηκαν αρκουδάκια που είχαν παγιδευτεί σε κανάλι στην Φλώρινα
Τα αρκουδάκια ελευθερώθηκαν στην περιοχή προκειμένου να εντοπιστούν από τη μητέρα τους
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός τριών μικρών αρκούδων, οι οποίες είχαν παγιδευτεί σε κανάλι στο Φράγμα της Τριανταφυλλιάς του δήμου Φλώρινας.
Όπως έκανε γνωστό το ΥΠΕΝ, η διεύθυνση Δασών Φλώρινας, αφού ενημερώθηκε στις 11:50 π.μ. από τον θηροφύλακα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης (ΚΟΜΑΘ) ότι τρία μικρά αρκουδάκια είχαν πέσει μέσα σε κανάλι του Φράγματος της Τριανταφυλλιάς, με επικεφαλής την προϊσταμένη της, ενεργοποίησε αμέσως την Ομάδα ‘Αμεσης Επέμβασης της Π.Ε. Φλώρινας, η οποία είναι αρμόδια για την διαχείριση περιστατικών προσέγγισης αρκούδας και άλλων ειδών άγριας πανίδας σε κατοικημένες περιοχές.
Ταυτόχρονα, ενημέρωσε τη γενική διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος και τον ίδιο το γενικό γραμματέα Δασών, Κωνσταντίνο Αραβώση.
Στο σημείο κατέφθασαν, εκτός από την διεύθυνση Δασών Φλώρινας της επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η ΚΟΜΑΘ, η αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις «Καλλιστώ» και «Αρκτούρος».
Σύμφωνα πάντα με το ΥΠΕΝ, η ανταπόκριση όλων των εμπλεκόμενων φορέων ήταν άμεση και όλες οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, καθώς στο σημείο βρισκόταν και η μητέρα – αρκούδα.
Τα τρία μικρά αρκουδάκια, πέντε μηνών περίπου, ελευθερώθηκαν στην περιοχή προκειμένου να εντοπιστούν από την μητέρα τους. Επισημαίνεται ότι η δασική υπηρεσία πραγματοποιεί συνεχώς περίπολα στην ευρύτερη περιοχή, για να επιβεβαιώσει την επανασύνδεση της οικογένειας.
Πηγή: ΑΠΕ
- Εργατικό ατύχημα το Αγρίνιο: Νεκρός 67χρονος μετά από πτώση σε οικοδομή
- Αταμάν: «Μεγάλη απώλεια ο Σλούκας, είχε πρόβλημα την τελευταία εβδομάδα – Δεν θα ψάξουμε δικαιολογίες»
- Αλλάζει όψη η οδός Αγίου Δημητρίου στην Αλεξανδρούπολη
- Αισιόδοξα τα νέα για τη 13χρονη που έπεσε από το μπαλκόνι Γυμνασίου στο Χαϊδάρι
- Ο Τζέιμς Μποντ δεν θα βγει στις σκοτεινές αίθουσες πριν το 2028
- ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Η απόφαση του Αρείου Πάγου για υποκλοπές πλήττει τη Δημοκρατία
- Ο Κόντης ήταν μία μεταφυσική τιμωρία για τον Παναθηναϊκό
- Αγορές: Σε τεντωμένο σχοινί – Το ενεργειακό σοκ δεν έχει φανεί ακόμη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442