Για πρώτη φορά κατέβηκε αρκούδα στη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρουν μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ» που βρίσκονται από προχθές στα ίχνη της στο Χορτιάτη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, τα μέλη της ενημερώθηκαν το πρωΐ της περασμένης Τρίτης από μελισσοκόμο της περιοχής του Χορτιάτη για ζημιά στα μελίσσια του. Μετά από αυτοψία στο πεδίο επιβεβαιώθηκε ότι η ζημιά έχει γίνει από αρκούδα καθώς βρέθηκαν ίχνη και γενετικό υλικό (τρίχες) το οποίο έχει σταλεί για ανάλυση DNA.
Μάλιστα ένα ζευγάρι έκανε βόλτα όταν είδε μια καφέ ράχη λίγο πιο μακριά του και άκουσε βήματα.
Ο αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στην ΕΡΤ δήλωσε ότι τρομοκρατήθηκε όταν μαζί με τη φίλη του άκουσαν γρυλίσματα πολύ κοντά τους. Το ζευγάρι είχε πάει για πεζοπορία στην περιοχή του Χορτιάτη. Η αρκούδα έχει εντοπιστεί και σε άλλες περιοχές όπως το Ασβεστοχώρι και το Τριάδι.
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του «Αρκτούρου», Πάνος Στεφάνου, δήλωσε ότι πρόκειται για αρσενική αρκούδα μάλλον νεαρή και ότι καμία αρκούδα δεν είναι επικίνδυνη αν δεν την ενοχλήσουμε και της αφήσουμε οδό διαφυγής.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59