Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ο Ντε Σάντις διεκδικεί επίσημα το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία

ΗΠΑ: Ο Ντε Σάντις διεκδικεί επίσημα το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία

Ο 44χρονος Ντε Σάντις, με τις ακροδεξιές πολιτικές, θεωρείται ο κύριος αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ για την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ. 

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις, επισημοποίησε την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στην προεδρική κούρσα του 2024, όπως μεταδίδει το αμερικανικό πρακτορείο Associated Press.

Ο 44χρονος θεωρείται ο κύριος αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ για την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ.

Ο Ντε Σάντις κατέθεσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα, σηματοδοτώντας την έναρξη της καμπάνιας του, λίγο πριν την προγραμματισμένη διαδικτυακή συζήτηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, Έλον Μασκ.

Η υποψηφιότητά του ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην άνοδά του από ελάχιστα γνωστό βουλευτή, σε κυβερνήτη δύο θητειών. Τώρα, θα δοκιμαστεί τόσο η απήχησή του σε εθνικό επίπεδο, όσο και η δημοφιλία του μέσα στο κόμμα, απέναντι στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο 44χρονος κυβερνήτης της Φλόριντα εξασφάλισε σαρωτική νίκη στις εκλογές, με 19 μονάδες διαφορά από τον αντίπαλό του.

Οι ακροδεξιές πολιτικές του Ντε Σάντις

Οικοδόμησε τη φήμη του πάνω στην αμφισβήτηση της πολιτικής περιορισμού της COVID-19, απορρίπτοντας τα lockdown και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Στις περσινές ενδιάμεσες εκλογές, πολλοί υποψήφιοι που στηρίχθηκαν από τον Τραμπ, απέτυχαν να εκλεγούν, αλλά η αντιπαλότητά του με τον Ντε Σάντις μοιάζει να ευνόησε τον κυβερνήτη της Φλόριντα, με πολλούς να τον ψηφίζουν τότε ως μια βιώσιμη εναλλακτική.

Ωστόσο, η όξυνση της ρητορικής του Ντε Σάντις κάνει κάποιους από τους μεγάλους χορηγούς τού κόμματος να διστάζουν.

Κάποιοι από αυτούς έχουν αμφισβητήσει σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τις απόψεις του σε κοινωνικά και πολιτισμικά θέματα, όπως τη νομοθετική απαγόρευση της άμβλωσης μετά την έκτη εβδομάδα κύησης, την οποία προώθησε.

Επιπλέον, ο κυβερνήτης της Φλόριντα έστειλε δεκάδες μετανάστες από το Τέξας στο Martha’s Vineyard στα ανοικτά των ακτών της Μασαχουσέτης, για να επιστήσει την προσοχή στην εισροή Λατινοαμερικανών μεταναστών που προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Υπέγραψε και στη συνέχεια επέκτεινε το νομοσχέδιο για τα δικαιώματα των γονέων στην εκπαίδευση – γνωστό από τους επικριτές ως νόμος «Don’t Say Gay / «Μη λες Kκέι», ο οποίος απαγορεύει τη διδασκαλία ή τη συζήτηση στην τάξη για θέματα ΛΟΑΤΚΙ+ στα δημόσια σχολεία της Φλόριντα για όλες τις τάξεις.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024