Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σουλούκου καλεί Μοντεστό στη Ρόμα»

«Σουλούκου καλεί Μοντεστό στη Ρόμα»

Ο Κορσικανός είναι πρώτο φαβορί για την ομάδα του Μουρίνιο αν αποχωρήσει ο νυν τεχνικός διευθυντής, Τιάγκο Πίντο

Ενας ακόμη πρώην «ερυθρόλευκος» είναι έτοιμος να γίνει μέλος της Ρόμα. Στέλεχος για την ακρίβεια.

Πριν από λίγες εβδομάδες η Λίνα Σουλούκου ορίστηκε ως νέα διευθύνουσα σύµβουλος και γενική διευθύντρια του ιταλικού συλλόγου. Τώρα η πρώην γενική διευθύντρια του Ολυμπιακού ετοιμάζεται να προχωρήσει στην πρώτη της… μεταγραφή.

Όπως αναφέρουν στην Ιταλία ο πρώην τεχνικός διευθυντής (και παίκτης) των Πειραιωτών, Φρανσουά Μοντέστο είναι πρώτο φαβορί για την ομάδα της «αιώνιας πόλης».

Συγκεκριμένα, η «La Repubblica» ανέφερε:

«Το μέλλον του Τιάγκο Πίντο κρέμεται σε μια κλωστή. Το συμβόλαιο του γενικού διευθυντή της Ρόμα λήγει το 2024 και είναι ήδη στη λίστα συλλόγων, όπως η Τότεναμ και η Γουέστ Χαμ. Σε περίπτωση αντίο από τον Πορτογάλο, το προφίλ του Φρανσουά Ζοζέφ Μοντέστο είναι ιδανικό ως πιθανός αντικαταστάτης του.
Ποιος είναι ο Φρανσουά Μοντέστο; Καριέρα ως ποδοσφαιριστής και προπονητής

Γεννημένος στις 19 Αυγούστου 1978 στη Μπαστιά, ο Modesto μέτρησε σχεδόν 600 εμφανίσεις στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και φόρεσε τις φανέλες της Μπαστιά, της Κάλιαρι, της Μονακό και του Ολυμπιακού πριν κρεμάσει τα παπούτσια του το καλοκαίρι του 2016.

Αμέσως μετά την αποχώρησή του επέστρεψε στην Ελλάδα και διορίστηκε αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού για ένα χρόνο. «Δείξε μου τι μπορείς να κάνεις. Με αυτά τα λόγια, ο πρόεδρος αποφάσισε να μου παραδώσει την ομάδα», αποκάλυψε στα μικρόφωνα του gianlucadimarzio.com ο Μοντέστο για τη γέννηση της καριέρας του ως μάνατζερ. Το 2017 άλλαξε ρόλους και έγινε διευθυντής σκάουτινγκ του ελληνικού συλλόγου και κράτησε αυτή τη θέση μέχρι το 2019. Ακριβώς στην Ελλάδα, όπου κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και ένα κύπελλο εκτός από τα εξαιρετικά αποτελέσματα που σημείωσε σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, συνεργάστηκε με τη Λίνα Σουλούκου, σημερινή διευθύνουσα σύμβουλο της Ρώμης.

Από το 2019 έως το 2022 εργάστηκε ταυτόχρονα τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στη Νότιγχαμ Φόρεστ (ως τεχνικός διευθυντής) αφού ο πρόεδρος των δύο εταιρειών είναι ο ίδιος ο Ευάγγελος Μαρινάκης.

Στην Αγγλία κατέπληξε τους πάντες και ήταν ένας από τους αρχιτέκτονες της ανόδου των «Tricky Trees» στην Premier League μετά από 23 χρόνια χάρη στις επιλογές του στην μεταγραφική αγορά.

«Τώρα είμαι διευθυντής μεταγραφών τόσο της Νότιγχαμ Φόρεστ όσο και του Ολυμπιακού. Είναι δύσκολο να αφιερώσεις χρόνο και στα δύο: είμαι συνεχώς στα αεροπλάνα, αλλά έχω μια πολύ καλή ομάδα συνεργατών. Το μυστικό για να τα πάτε καλά; Μείνε κοντά στις δύο ομάδες».

Από τις σημαντικότερες δραστηριότητές του στην αγορά είναι οι μεταγραφές του Daniel Podence στη Wolverhampton με 20 εκατομμύρια, του Παναγιώτη Ρέτσου στη Bayer Leverkusen με 17,5 εκατομμύρια, του Matty Cash στην Aston Villa με 15 εκατομμύρια και του Κωνσταντίνου Τσιμίκα στη Liverpool με 13 εκατομμύρια. Επίσης, έπεισε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να αποδεχθεί την πρόταση του Ολυμπιακού.

Το περασμένο καλοκαίρι αποδέχθηκε την πρόταση των Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Αντριάνο Γκαλιάνι να μετακομίσει στη Μόντσα, όπου κατέχει τη θέση του τεχνικού διευθυντή τόσο στα μεταγραφικά όσο και στις επαφές της διοίκησης με την πρώτη ομάδα. Οι «Brianzoli» κάνουν μια πραγματικά τρελή σεζόν και, αν αυτή τη στιγμή είναι όγδοοι στη βαθμολογία, μέρος της επιτυχίας πηγαίνει και στον Κορσικανό

Στα 44 του μόλις έχει πετύχει αξιοσέβαστα αποτελέσματα και τώρα, πιθανότατα με το χέρι της Λίνας Σουλούκου, θα μπορούσε να προσγειωθεί σε ένα κορυφαίο κλαμπ όπως η Ρόμα», κατέληξε η μεγάλη εφημερίδα της Ρώμης.

Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε αν η Ρόμα του Μουρίνιο ξαναφορέσει… ερυθρόλευκα.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024