Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0: Έκανε το νταμπλ η «Ένωση»

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0: Έκανε το νταμπλ η «Ένωση»

Η ΑΕΚ ολοκληρώνει τη σεζόν με νταμπλ μετά από 45 χρόνια. Αν και έπαιζε με δέκα παίκτες από το 6ο λεπτό, η Ένωση νίκησε με 2-0 τον ΠΑΟΚ και σήκωσε το 16ο Κύπελλο.

ΑΕΚ βγαλμένη από τα όνειρα των οπαδών της νίκησε με 2-0 τον ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό και κατέκτησε το πρώτο της νταμπλ μετά από 45 χρόνια! Η Ένωση έπαιξε με δέκα παίκτες από το 6ο λεπτό λόγω αποβολής του Λάζαρου Ρότα, ωστόσο χάρη σε γκολ των Μουκουντί και Φερνάντες έφτασε σε ιστορικό θρίαμβο.

Πώς ξεκίνησαν

Με… ενδεκάδα πρωταθλήματος κατέβασε στον τελικό την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα καθώς μόνη αλλαγή ήταν ο Στάνκοβιτς κάτω από το τέρμα, αντί του Αθανασιάδη. Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί ήταν η τετράδα στην άμυνα, με τους Σιμάνσκι, Πινέδα στον άξονα. Ο Ελίασον ήταν στο δεξί άκρο της επίθεσης, ο Γκατσίνοβιτς στο αριστερό και ο Τσούμπερ πίσω από τον Γκαρσία.

Χωρίς εκπλήξεις παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να ξεκινά τον Κοτάρσκι στο τέρμα και τους Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκη και Ράφα Σοάρες στην άμυνα. Σβαμπ, Αουγκούστο ήταν στα χαφ, με τους Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια, Τάισον τριάδα πίσω από τον Μπράντον Τόμας.

Αποβολή από τα αποδυτήρια

Οι ισορροπίες άλλαξαν πολύ νωρίς στον τελικό και για την ακρίβεια τα πάνω-κάτω ήρθαν μέσα σε ένα λεπτό. Στο 5’ ο Χατζισαφί έκανε υπέροχο γύρισμα στη μικρή περιοχή για τον Λιβάι που νικήθηκε από τον Κοτάρσκι στην προβολή που επιχείρησε. Σαν να μην έφτανε αυτό, δευτερόλεπτα αργότερα η ΑΕΚ έμεινε με δέκα παίκτες όταν ο Ρότα ανέτρεψε τον Τάισον που έβγαινε απέναντι από τον Στάνκοβιτς.

Λύση από στημένη φάση

Ο Αλμέιδα γύρισε τον Πινέδα ως δεξί μπακ και ο ΠΑΟΚ πήρε τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Δύο σουτ από Σβαμπ και Σάστρε δεν βρήκαν στόχο στο πρώτο τέταρτο, όπως και η κεφαλιά του Τόμας στο 18’. Αυτή που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα τελικά ήταν η ΑΕΚ όταν στο 26’ ο Ελίασον εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Μουκουντί με σουτ έκανε το 1-0 σκοράροντας για δεύτερη φορά κόντρα στον ΠΑΟΚ, μετά το ματς των πλέι οφ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σωρεία ευκαιριών από τον ΠΑΟΚ

Μετά το γκολ οι «ασπρόμαυροι» αύξησαν την πίεσή τους και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες. Στο 30’ ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια καρφωτή κεφαλιά του Σβαμπ και στο 39’ ήταν η σειρά του Κωνσταντέλια να χάσει ευκαιρία σουτάροντας άουτ από θέση βολής μέσα από την περιοχή. Τελευταία μεγάλη στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν ένα τρομερό διαγώνιο σουτ του Σάστρε που σταμάτησε στο δοκάρι του Στάνκοβιτς, με τον Ισπανό να σουτάρει πάνω στον Χατζισαφί στην επαναφορά.

Φλύαρος ΠΑΟΚ, τον τελείωσε ο Φερνάντες

Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος καθώς κρατούσε περισσότερο την μπάλα και δεν άφηνε τον ΠΑΟΚ να μπει τόσο εύκολα στην περιοχή της. Η Ένωση είχε μάλιστα την πρώτη καλή στιγμή όταν στο 56’΄ο Τσούμπερ σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ.

Η πολύ μεγάλη στιγμή για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήρθε στο 77′ όταν μετά από υπέροχο συνδυασμό ο Αουγκούστο με πλασέ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Και στις καθυστερήσεις ήρθε η χαριστική βολή με μία από τις αλλαγές του Αλμέιδα. Ο Τσούμπερ βγήκε στην κόντρα, έστρωσε στον Φερνάντες ο οποίος με μία απίθανη ενέργεια πέρασε τον Ίνγκασον και πλάσαρε για το 2-0.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (60′ Γιόνσον), Πινέδα (60′ Σιντιμπέ), Γκατσίνοβιτς (86′ Φερνάντες), Ελίασον (82′ Μάνταλος), Γκαρσία (60′ Άμραμπατ), Τσούμπερ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (60′ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης (86′ Κεντζιόρα), Ράφα Σοάρες (60′ Μπίσεσβαρ), Σβαμπ (78′ Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Τάισον, Κωνσταντέλιας (86′ Τζίμας), Ζίβκοβιτς, Τόμας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024