Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυπελλούχος Κύπρου η Ομόνοια

Κυπελλούχος Κύπρου η Ομόνοια

Η Ομόνοια επικράτησε με 1-0 της ΑΕ Λεμεσού στον τελικό Κυπέλλου για το κυπριακό πρωτάθλημα, με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ να σημειώνει το γκολ της νίκης!

Κυπελλούχος Κύπρου για 16η φορά στην ιστορία της και δεύτερη σερί χρονιά στέφθηκε η Ομόνοια που επικράτησε της ΑΕ Λεμεσού με 1-0 στον τελικό που διεξήχθη στο νέο Γ.Σ.Π. και πανηγύρισε το τρόπαιο σε μία σεζόν που δεν τα πήγε καθόλου καλά στην κυπριακή Λίγκα, στην οποία βρίσκεται στην 6η θέση με 49 βαθμούς.

Ωστόσο με την κατάκτηση του Κυπέλλου κατάφερε να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο ενόψει της νέας χρονιάς αφού ως Κυπελλούχος θα αγωνιστεί στα playoffs του Europa League!

Ο γνώριμος των ελληνικών γηπέδων, άλλοτε φορ του Πανιωνίου, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, Καρίμ Ανσαριφάρντ, σημείωσε στο 85’ το γκολ που χάρισε το Κύπελλο στους «τριφυλλοφόρους», σε μια άτυπη μονομαχία με τον άλλοτε ερυθρόλευκο επιθετικό Κέβιν Μιραλάς.

Η ΑΕΛ Λεμεσού ξεκίνησε πιο επιθετικά κι έχασε τις πρώτες μεγάλες ευκαιρίες στο ματς με τους Νταβόρ (4’) και Ανδρέου (19’), όμως και στις δύο περιπτώσεις έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά ο Φαμπιάνο. Η Ομόνοια είχε τη δική της καλή στιγμή με τον Λοΐζου στο 21’ αλλά τον Τεϊσέιρα να διώχνει, όμως τη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ομόνοια είχε πιο πειστική εικόνα κι έφτασε εντέλει στο γκολ στο 85’. Οι Μπεζούς και Παπουλής συνεργάστηκαν ωραία εκτός περιοχής, με τον δεύτερο να βγάζει ασίστ στον κενό χώρο προς τον Ανσαριφάρντ ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Μούριελ ανοίγοντας το σκορ για την Ομόνοια!

Στο 89’ ο Ιρανός φορ είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, όμως το πλασέ που επιχείρησε αυτή τη φορά πέρασε λίγο άουτ, με το τελικό 1-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δύο ομάδων και τους «πράσινους» να σηκώνουν το τρόπαιο…

ΑΕ Λεμεσού: Μούριελ, Τεϊσέιρα, Μεντόγεβιτς, Νταβόρ, Μακρής, Παντελή (65’ Χασά), Ανδρέου, Μιλιτσεάνου (65’ Μιραλάς), Μεντόσα, Τζάλμα, Ντέγοεστ.

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Μάθιους, Γιούστε, Λοΐζου, Λέζιακς, Ζαχαρίου (57’ Παπουλής), Παναγιώτου, Κούσουλος, Μιξ (57’ Μπασιρού), Ανσαριφάρντ, Κακουλλής (73’ Μπεζούς).

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024