«Ο λογαριασμός σου στο Netflix είναι για σένα και για όσους ζουν μαζί σου, στο νοικοκυριό σου»

Το ‘πε και το ‘κανε! Η παγκόσμια συνδρομητική πλατφόρμα Netflix έστειλε τα πρώτα μηνύματα στους συνδρομητές της, μέσω των οποίων τους ανακοινώνει πως βάζει τέλος στο «password sharing».

«Ο λογαριασμός σου στο Netflix είναι για σένα και για όσους ζουν μαζί σου, στο νοικοκυριό σου» αναφέρει μεταξύ άλλων, το email, που ξεκίνησε να αποστέλλει η εταιρεία προς αρκετά εκατομμύρια συνδρομητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αγνοούνταν για έξι χρόνια και την εντόπισαν μέσω του Netflix

Είναι γεγονός πως εκατομμύρια χρήστες μοιράζονταν τον κωδικό τους με φίλους, κάτι που στερούσε και συνεχίζει να στερεί σημαντικά έσοδα από την εταιρεία.

Στο κείμενο επισημαίνεται επίσης πως τα μέλη μπορούν να μεταφέρουν το προφίλ τους εκτός του σπιτιού, εφόσον ξεκινήσουν μια νέα, δική τους συνδρομή. Εναλλακτικά μπορούν να πληρώσουν μια επιπλέον χρέωση ύψους 7,99 δολαρίων το μήνα, ανά άτομο, εκτός του σπιτιού για να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το Netflix είδε τα έσοδά του να εκτοξεύονται, ωστόσο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων η εταιρεία είδε τις συνδρομές και τα έσοδά της να μειώνονται σημαντικά.

Η διακοπή του password sharing επρόκειτο να δρομολογηθεί στα τέλη του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, όμως μετά από πίεση των πελατών η ημερομηνία αναβλήθηκε για λίγο.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 100 εκατ. νοικοκυριά μοιράζονται κωδικούς, ήτοι δηλαδή περίπου το 43% της παγκόσμιας βάσης πελατών της πλατφόρμας.

Το επιχείρημα της εταιρείας είναι πως η πτώση των εσόδων της, την εμποδίζει να επενδύσει σε νέο περιεχόμενο που επιζητούν οι πιστοί συνδρομητές της.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr