Διαδήλωση κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού στις Κάννες – Ανακοπή καρδιάς υπέστη ένας άντρας
Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης εξερράγη αυτοσχέδια βόμβα που προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την παροχή φυσικού αερίου
Ένας άνδρας υπέστη καρδιακή ανακοπή και χρειάστηκε να του γίνει καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, όταν εξερράγη μια αυτοσχέδια βόμβα στο περιθώριο μιας διαδήλωσης κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού στις Κάννες. Στο πλαίσιο αυτής της κινητοποίησης παρατηρήθηκαν επίσης διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε ορισμένες συνοικίες της πόλης, εν μέσω του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ.
Στα τέλη Απριλίου το ισχυρό συνδικάτο CGT προειδοποίησε ότι θα προχωρούσε σε διακοπές στην ηλεκτροδότηση στις Κάννες. Στους χώρους του Φεστιβάλ πάντως δεν έχει παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα από την έναρξή του, στις 16 Μαΐου.
Η μεταρρύθμιση, την οποία προώθησε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, επικυρώθηκε στις 14 Απριλίου και έγινε νόμος του κράτους χωρίς να τεθεί σε ψηφοφορία στο κοινοβούλιο. Παρά την επικύρωσή της, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται αν και με λιγότερη ένταση και μικρότερη συμμετοχή.
Η μεταρρύθμιση προβλέπει την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο έτη, από τα 62 στα 64 και οι διαφωνούντες την θεωρούν «άδικη» κυρίως για τις γυναίκες και όσους απασχολούνται σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Στη σημερινή διαδήλωση έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό των Καννών συμμετείχαν περίπου 160 άνθρωποι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Ένας περαστικός που βρισκόταν κοντά υπέστη καρδιακή ανακοπή όταν εξερράγη ένας αυτοσχέδιος μηχανισμός.
Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι του έγινε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση από μια ιατρική ομάδα που συνόδευε τις αστυνομικές δυνάμεις. Στη συνέχεια, τον παρέλαβε «σε σοβαρή κατάσταση», η πυροσβεστική υπηρεσία. Μια αστυνομική πηγή είπε ότι νωρίς το απόγευμα η κατάστασή του είχε βελτιωθεί.
Την ίδια στιγμή, στην πόλη σημειώθηκε διακοπή στην ηλεκτροδότηση και την παροχή αερίου. Τρεις άνδρες, εργαζόμενοι στις εταιρείες διανομής GRDF και Enedis συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι προκάλεσαν τις διακοπές αυτές.
Μια αστυνομική πηγή είπε ότι τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν αλλά χρειάζεται λίγος χρόνος μέχρι να επανέλθει η παροχή φυσικού αερίου στους πελάτες. Η τοπική εφημερίδα Nice Matin έκανε λόγο για σύντομη διακοπή της ηλεκτροδότησης που επηρέασε ένα εστιατόριο και ένα αστυνομικό τμήμα.
Το πρωί, η διεύθυνση της εταιρείας διανομής ενέργειας Enedis ανέφερε ότι απέτρεψε μια πρώτη προσπάθεια διακοπής του ρεύματος στον σταθμό Κάννες-Λα Μποκά, από τον οποίο ηλεκτροδοτείται ένα μεγάλο μέρος της πόλης.
- Τα υπογκρούπ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό σε Europa και Conference League
- Πώς έγιναν δισεκατομμυριούχοι οι 40άρηδες της Κίνας;
- Λέρος: Νεκρός 80χρονος σε τροχαίο – Σοβαρά τραυματισμένη η σύζυγός του
- Ο Ρόδρι πήρε από τον Ινφαντίνο τα πρώτα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του Μουντιάλ (pics)
- Πάνω από 400 ουκρανικά drones εξαπολύθηκαν εναντίον της Μόσχας κατά τη διάρκεια της νύχτας
- Πώς η ζέστη επηρεάζει τη γάτα σας και οι τρόποι για να την προστατεύσετε
- Τραγωδία στην Ισπανία μετά το Μουντιάλ: 13χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών!
- Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)








![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442