Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μακρόν παραδέχτηκε πως έπρεπε να...υπερασπιστεί περισσότερο τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού

Ο Μακρόν παραδέχτηκε πως έπρεπε να…υπερασπιστεί περισσότερο τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού

Τη δήλωση την έκανε σε διαδικτυακή συνομιλία με τους αναγνώστες της εφημερίδας Le Parisien

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν παραδέχτηκε ότι θα έπρεπε να έχει «εμπλακεί» περισσότερο για να υπερασπιστεί τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, την ώρα που οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται.

Από τον Ιανουάριο, αφότου παρουσιάστηκε το σχέδιο, με βάση το οποίο η ηλικία συνταξιοδότησης αυξάνεται στα 64 έτη, ο Γάλλος πρόεδρος έμεινε κλεισμένος στο Μέγαρο των Ηλυσίων και πραγματοποίησε ελάχιστα ταξίδια στο εσωτερικό της χώρας.

«Ίσως το λάθος ήταν ότι δεν ήμουν αρκετά παρών», είπε σε μια διαδικτυακή συνομιλία του με αναγνώστες της εφημερίδας Le Parisien, απόψε το βράδυ. «Πρέπει να εμπλακώ και πάλι στη δημόσια συζήτηση, επειδή υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν είναι σαφή. Και το κάνω, παντού», πρόσθεσε.

Ο Μακρόν προσπαθεί να γυρίσει σελίδα στην κρίση της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, ωστόσο σχεδόν σε όλες τις μετακινήσεις του στη Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπος με οργισμένους διαδηλωτές. Εκτός από τις διαδηλώσεις που οργανώνουν τα συνδικάτα, σχεδόν καθημερινά γίνονται και αυθόρμητες «συναυλίες» με κατσαρόλες. Και οι διαδηλωτές δεν διστάζουν να του φωνάξουν «Μακρόν, παραιτήσου».

Ο «θυμός» που εκφράζουν οι Γάλλοι «δεν θα με εμποδίσει να συνεχίσω τις περιοδείες», διαβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop για την εφημερίδα Journal du Dimanche, σχεδόν τρεις στους τέσσερις Γάλλους δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τον Μακρόν, η δημοτικότητα του οποίου έχει πέσει στο 26%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024