Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«GERI OLYMPICS» σε Ελλάδα και Κύπρο

«GERI OLYMPICS» σε Ελλάδα και Κύπρο

Για πρώτη φορά θα διεξαχθούν αγώνες διαφόρων αθλημάτων για ηλικιωμένους και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού σε Ελλάδα και Κύπρο.

Αγώνες ουσίας και συμβολισμού, θα διεξαχθούν στην Ελλάδα και την Κύπρο, με την συμμετοχή ηλικιωμένων ατόμων καθώς και ανθρώπων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Πρόκειται για ένα γεγονός που δεν έχει ξαναγίνει και στόχος είναι να καθιερωθεί.

Τους αγώνες «GERI OLYMPICS» διοργανώνουν ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής Παπάγου – Χολαργού, σε συνεργασία με τη Στέγη Καϊμακλίου «Αρχάγγελος Μιχαήλ» (ΑΜΕΝ), το Κέντρο Αποκατάστασης Ασθενών με Αλτζχάιμερ/Άνοια που εδρεύει στη Λευκωσία και το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας τού Α.Π.Θ., με επικεφαλής τον Καθηγητή Ιατρικής και Καινοτομίας κ. Παναγιώτη Μπαμίδη,

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 κατά τις ώρες 09:00-13:00, στο Κλειστό Γήπεδο «Αντώνης Τρίτσης» στο τέρμα της οδού Σύρου στον Χολαργό.

Οι αγώνες «GERI OLYMPICS», αποτελούν μία καινοτόμο κοινωνική δράση για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πλήθος σωματικών δραστηριοτήτων, με σκοπό την ανάπτυξη των κινητικών τους δεξιοτήτων, βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης, αλλά και την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και της κοινωνικότητάς τους.

Οι δραστηριότητες / αγωνίσματα θα περιλαμβάνουν Καλαθοσφαίριση, Bowling, Ρίψη με κρίκους (Ring Toss), Σωματική Δραστηριότητα LLMCare, Βελάκια (Darts) κ.ά.

Η αναβίωση της ιδέας των Ολυμπιακών Αγώνων σε Κύπρο και Ελλάδα, σκοπό έχει να οδηγήσει στην υιοθέτηση νέων τρόπων ζωής, με κύριο άξονα τον άνθρωπο και να αποτελέσει μια κορυφαία γιορτή για τη διάδοση και διάσωση των πανανθρώπινων αξιών, όπως η ευγενής άμιλλα, η αυτοπειθαρχία, η συνεργασία, ο σεβασμός, η ισότητα και η επιμονή στην επίτευξη προσωπικών στόχων.

Sports in

Η παράδοση που… διχάζει το ελληνικό μπάσκετ (vids)

Ο Παναθηναϊκός θέλει να την διατηρήσει και ο Ολυμπιακός να τη σπάσει...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024