Ωστόσο, φαίνεται πως οι πολίτες του νησιού λειτούργησαν διαφορετικά και η συμμετοχή κινήθηκε σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.
Οι πολίτες έδωσαν στη ΝΔ μια καθαρή πρωτιά με ποσοστό 59.27%. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε δεύτερος με 14.01% ενώ τρίτο κόμμα κατετάγη το ΠΑΣΟΚ με 5.28%. Από τους 4.344 εγγεγραμμένους ψήφισαν συνολικά περίπου 2.600 άτομα.
Στη ανάρτησή του, μεταξύ άλλων, ο κ. Δημητριάδης, εξηγούσε πως το κάλεσμά του αυτό είχε να κάνει με το χρονίζον ζήτημα των ιχθυοτροφείων. «Σήμερα» όπως σημείωνε, το νησί «βρίσκεται με το πιστόλι στον κρόταφο και η σκανδάλη είναι έτοιμη να πατηθεί. Αναφέρομαι στο Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο το νησί του Πόρου θα γίνει επισήμως βιομηχανική ζώνη ιχθυοτροφείων (ΠΟΑΥ) και θα διοικείται από μια πολυεθνική εταιρεία.
Σύμφωνα με το επίσημο Κράτος, ο Πόρος δεν θα είναι πλέον ένας τουριστικός προορισμός, αλλά ένα κέντρο ιχθυοκαλλιέργειας και σταδιακά η τοπική επιχειρηματικότητα και απασχόληση θα πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτό. Δεν πρόκειται για κάποιο μακρινό σενάριο, αλλά για μια εξέλιξη που αν δεν την σταματήσουμε θα ολοκληρωθεί σε ελάχιστους μήνες, όπως έγινε π.χ. στον Δήμο Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας. Μια εξέλιξη που όλα τα “κόμματα εξουσίας” έχουν μέσα στο πρόγραμμά τους και μόνο κάποια “μικρά κόμματα” (Μέρα25, ΚΚΕ, κόμματα οικολογίας) έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους σε αυτήν».
Αντίθετοι στο κάλεσμα του κ. Δημητριάδη ήταν και οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΚΚΕ που ζήτησαν από τους πολίτες να μην απέχουν, καθώς η αποχή δεν αποτελεί λύση.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων