Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έτσι ενέπνευσε τους παίκτες του ο Γκουαρντιόλα (vid)

Έτσι ενέπνευσε τους παίκτες του ο Γκουαρντιόλα (vid)

Εκτός από κορυφαίος προπονητής, ο Πεπ Γκουαρδιόλα το… έχει και σαν εμψυχωτής, εμπνέοντας τους παίκτες του με μια μοναδική ομιλία.

Στον ομαδικό αθλητισμό, όλοι μαζί χάνουν και όλοι μαζί κερδίζουν. Αυτό μας αποδεικνύει και η πρόσφατη ομιλία του Πεπ Γκουαρντιόλα που βγήκε στη δημοσιότητα από την Μάντσεστερ Σίτι, που δείχνει τον Καταλανό τεχνικό με μοναδικό τρόπο να εμπνέει τους παίκτες του στην μάχη τους για την κατάκτηση της Premier League.

Ο Γκουαρδιόλα εκτός από κορυφαίος σε θέματα τακτικής, κάτι που το έχει αποδείξει από τα πρώτα του κιόλας χρόνια στην Μπαρτσελόνα, έχει εξελιχθεί πάρα πολύ με την πάροδο των χρόνων όπως φαίνεται και στο man managment.

Κοινώς, τη διαχείριση ανθρώπων και συναισθημάτων. Την ικανότητα να καθοδηγεί και να εμπνέει μια ομάδα ανθρώπων. Και μάλιστα ανθρώπων που είναι εκατομμυριούχοι από τα 20 τους χρόνια και συχνά αισθάνονται… βασιλικότεροι του βασιλέως.

Κάπως έτσι η Σίτι κατέκτησε το τρίτο σερί πρωτάθλημα, ερχόμενη μάλιστα από πίσω αφού για αρκετές εβδομάδες κυνηγούσε την Άρσεναλ, αλλά με ένα τρομερό αήττητο σερί την προσπέρασε λίγες αγωνιστικές πριν από το τέλος. Επόμενη πρόκληση πλέον είναι το Champions League και ο τελικός κόντρα στην Ίντερ.

Αυτό που τόσο λείπει στην αγγλική ομάδα, στους οπαδούς της και στην ζάμπλουτη ιδιοκτησία της Σίτι. Και πάνω απ’ όλα στον Πεπ, που ζει και αναπνέει για την… κούπα με τα μεγάλα αυτιά, όπως κάθε κορυφαίος προπονητής οφείλει να κάνει στην καριέρα του.

Αναλυτικά η ομιλία του Γκουαρδιόλα:

«Μέχρι τον Μάιο ή τον Ιούνιο, αυτό το τρόπαιο μας ανήκει και παλεύουμε να το ξαναπάρουμε. Θέλω να δω τον χαρακτήρα που έχετε γιατί τον έχετε. Το έχετε αποδείξει χιλιάδες εκατομμύρια φορές. Πρέπει να το αποδείξετε ξανά.

Σας πιέζω για να είστε πιο τέλειοι. Για να κατακτήσετε κάτι, το πιο σημαντικό, πρέπει να το αξίζετε. Θέλετε να παίξετε; Θέλετε τη μπάλα; Θέλετε να κινηθείτε; Θέλετε να παλέψετε; Κάντε το σαν αδέρφια.

Θέλω τους πολεμιστές μου να επιτεθούν σ’ όλους, να υπερασπιστούν τους πάντες, γιατί ό,τι κερδίσαμε, το καταφέραμε πάντα στο γήπεδο. Αν θέλουν αυτό το στέμμα, αν το θέλουν, πρέπει να πολεμήσουν.

Μην τους το δώσετε. Αγαπώ το σύλλογο και σας αγαπώ εσάς επίσης. Πάμε. Μέχρι την τελευταία πνοή, δεν έχει σημασία τι θα συμβεί, παλέψτε για να κερδίσετε την Πρέμιερ Λιγκ».

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024