Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βεντέτα στην Κρήτη: Ακαριαίος ο θάνατος του 46χρονου στην Αρχοντική Ρεθύμνου - Τον σκότωσαν με σκάγια για αγριογούρουνο

Βεντέτα στην Κρήτη: Ακαριαίος ο θάνατος του 46χρονου στην Αρχοντική Ρεθύμνου – Τον σκότωσαν με σκάγια για αγριογούρουνο

Το θύμα δέχθηκε το φονικό πλήγμα σε απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων και τα σκάγια έπληξαν τον πνεύμονα και το μυοκάρδιο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του ή των δραστών της δολοφονίας του 46χρονου στην Αρχοντική Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, από την ολοκλήρωση της νεκροψίας – νεκροτομής αποδεικνύεται ότι το θύμα δέχθηκε πλήξη τον θώρακα και στα άνω άκρα από χόνδρους μακρύκαννου κυνηγετικού πυροβόλου όπλου.

Το σκότωσαν με σκάγια αγριογούρουνου

Μάλιστα, σύμφωνα με τα ευρήματα πρόκειται για σκάγια για θύρα αγριογούρουνου. Άλλα τραύματα που εντοπίστηκαν ήταν κάταγμα στο ένα άνω άκρο.

Το θύμα δέχθηκε το φονικό πλήγμα σε απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων και τα σκάγια έπληξαν τον πνεύμονα και το μυοκάρδιο, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται από την Ασφάλεια Ρεθύμνου οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών της φονικής ενέδρας, με έμφαση στον κόσμο της νύχτας και στις επαφές και διαφορές που είχε το θύμα που πολλές φορές είχε στο παρελθόν απασχολήσει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

Ο 46χρονος άφησε πίσω του τη σύζυγό του και τη 15χρονη κόρη τους.

Εξαιρετικά βίαιη προσωπικότητα

Πρόκειται για μια δύσκολη υπόθεση, αφού το θύμα ήταν μια προσωπικότητα που περιγράφεται ως εξαιρετικά βίαιη και είχε απασχολήσει τις αρχές για πληθώρα ποινικών και άλλων αδικημάτων, που συμπεριλαμβάνουν υποθέσεις ναρκωτικών, καταπατήσεις, απόπειρες ανθρωποκτονίας κ.ά.

Οι αρχές καλούνται να αποσαφηνίσουν εάν πρόκειται για τη συνέχιση μιας βεντέτας που ξεκίνησε στις 23 Μαΐου 1994, με τον στραγγαλισμό και βιασμό σε χωράφι έξω από το χωριό Πάτημα Αποκορώνου Χανίων της 53χρονης Φωτούλας Μουζουράκη. Οι τρεις δράστες συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν στις 6 Δεκεμβρίου 1997 σε ισόβια κάθειρξη. Για 16 περίπου χρόνια ακολουθεί ένας απίστευτος κύκλος βίας με πέντε ακόμα δολοφονίες, μεταξύ τριών οικογενειών.

Στις 3 Ιανουαρίου του 2011 ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το σπίτι του καταζητούμενου θείου του 46χρονου θύματος στην Αρχοντική. Ο φυγόδικος ήταν πάνοπλος και αντιστάθηκε σθεναρά, με ανταλλαγή πυροβολισμών. Τελικά βρέθηκε νεκρός, με μια σφαίρα στον αριστερό κρόταφο, ενώ έφερε τραύματα στα πόδια. Σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτοκτόνησε για να μη συλληφθεί.

Ο 53χρονος είχε κατηγορηθεί για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας – κυρίως σε νυχτερινά κέντρα σε Αθήνα και Κρήτη – αλλά και για πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών. Επίσης ήταν ύποπτος για ακόμη τρεις ανθρωποκτονίες που έχουν σημειωθεί την περίοδο 2009-2010. Επιπλέον, είχε κατηγορηθεί τον Δεκέμβριο του 1985 για αρπαγή όπλου από αστυνομικούς.

Το ενδεχόμενο ωστόσο αναβίωσης της παλιάς βεντέτας, δεν θεωρείται τόσο πιθανό. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, η ΕΛΑΣ ερευνά πιθανό ξεκαθάρισμα λογαριασμών με ανθρώπους της νύχτας, με τις οποίες φαίνεται ότι συναλλάσσονταν το θύμα.

Το χρονικό της βεντέτας

Η βεντέτα μεταξύ των δύο οικογενειών και με την εμπλοκή μιας τρίτης, ξεκίνησε στις 23 Μαΐου 1994 όταν βρέθηκε βιασμένη και στραγγαλισμένη στο χωριό Πάτημα Αποκορώνου Χανίων η Φωτούλα Μουζουράκη, 53 χρόνων.

Για τη δολοφονία συνελήφθησαν οι Μιχάλης Δικονιμάκης και ακόμη ένα άτομο, οι οποίοι καταδικάστηκαν στις 6 Δεκεμβρίου 1997 σε ισόβια κάθειρξη.

Στις 16 Αυγούστου 1994 σε ορεινή περιοχή του Κουρνά Αποκορώνου έπεσε νεκρός ο 24χρονος Κώστας Μουζουράκης, γιος της Φωτούλας, και η δολοφονία αυτή αποδόθηκε στον Βαγγέλη Σελιανάκη με τον οποίο το θύμα φαίνεται να είχε κτηματικές διαφορές.

Λίγο καιρό αργότερα ο Βαγγέλης Σελιανάκης επιχείρησε να φύγει για τον Καναδά, αλλά συνελήφθη. Απέδρασε στις 20 Ιουλίου 1996 μαζί με άλλα άτομα από τις φυλακές Αλικαρνασσού και στην προσπάθειά του να διαφύγει πυροβόλησε αστυνομικούς.

Στις 10 Νοεμβρίου 1994 ο 26χρονος Γιάννης Μουζουράκης με άλλα δύο άτομα δολοφόνησε τον Μανώλη Δικονιμάκη, 54 χρόνων, του οποίου ο γιος είχε σκοτώσει τη Φωτούλα Μουζουράκη.

Στις 13 Δεκεμβρίου 1994 άγνωστος παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τον 28χρονο Σήφη Δικονιμάκη, αδελφό του δράστη της δολοφονίας της Φωτεινής Μουζουράκη. Το θύμα της επίθεσης είχε μαζί του καραμπίνα η οποία εκπυρσοκρότησε και τον σκότωσε.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 1995 ο Βαγγέλης Σελιανάκης δολοφονήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα σε ενέδρα που του έστησαν άγνωστοι στον επαρχιακό δρόμο Αργυρούπολης Ρεθύμνου Επισκοπής.

Ηταν ανιψιός του Βαγγέλη Σελιανάκη που βρέθηκε νεκρός στις 3 Ιανουαρίου του 2011 στην Αρχοντική Ρεθύμνου.

Στις 5 Ιανουαρίου 1999 δολοφονήθηκε ο Γιάννης Μουζουράκης (είχε δολοφονήσει τον Μ. Δικονιμάκη)  ο οποίος δέχτηκε ριπή από σφαίρες ενώ περπατούσε στην οδό Τζωρτζ Κέννεντυ στο Περιστέρι. Από την Αστυνομία η δολοφονία αυτή αποδόθηκε στον δραπέτη Βαγγέλη Σελιανάκη. Σύμφωνα με αστυνομικούς, ο δράστης πυροβόλησε με Kαλάσνικοφ από απόσταση 40 μέτρων και έριξε περίπου 20 σφαίρες.

Στις  3 Ιανουαρίου του 2011 στην Αρχοντική Ρεθύμνου βρέθηκε νεκρός ο 53χρονος Βαγγέλης Σελιανάκης, όπως αναφέρθηκε.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024