Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βεντέτα στο Ρέθυμνο: Τριάντα χρόνια κλαίνε τα θύματα τους οι οικογένειες

Βεντέτα στο Ρέθυμνο: Τριάντα χρόνια κλαίνε τα θύματα τους οι οικογένειες

Πώς ξεκίνησε η βεντέτα 

Θύμα φονικής ενέδρας έπεσε ο 46χρονος Λ.Σ. στο χωριό Αρχοντική στο Ρέθυμνο, θύμα, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, αιματηρής βεντέτας.

Ο άτυχος 46χρονος ήταν το τελευταίος γιος μιας από τις τρεις οικογένειες που ξεκληρίστηκαν στο όνομα μιας βεντέτας η οποία κρατάει περίπου 30 χρόνια.

Πρόκειται για το ένατο άτομο που δολοφονείται κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, με τον δράστη ή τους δράστες να του στήνουν καρτέρι θανάτου και να τον πυροβολούν μέσα στο μέσα στο αυτοκίνητό του ενώ βρισκόταν σε δύσβατο σημείο.

Ο άτυχος άνδρας είχε φύγει από το σπίτι του την Τετάρτη και έκτοτε αγνοούνταν. Ο θάνατός του προσδιορίζεται χρονικά περίπου ένα 24ωρο πριν από τον εντοπισμό του, δηλαδή τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της Πέμπτης.

Πώς ξεκίνησε η βεντέτα

Η οικογένεια του 46χρονου φαίνεται πως εμπλέκεται σε μία από τις πιο αιματοβαμμένες βεντέτες στην Κρήτη. Ξεκίνησε για προσωπικές αλλά και κτηματικές διαφορές τη δεκαετία του ’80 μεταξύ δύο οικογενειών, με την εμπλοκή μίας τρίτης.

Από τότε έως σήμερα έχουν χάσει συνολικά τη ζωή τους επτά άνθρωποι από όλες τις πλευρές. Το τελευταίο θύμα είχε πέσει νεκρό από σφαίρες στο Περιστέρι Αττικής.

Και τα δύο αδέλφια του θύματος είχαν δολοφονηθεί, ενώ στενός συγγενής του, διαβόητος δραπέτης, είχε πέσει νεκρός την προηγούμενη δεκαετία, επίσης στην Αρχοντική Ρεθύμνου.

Μετά και από αυτήν την εξέλιξη η ΕΛ.ΑΣ. ξεκινά έρευνες για να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης και πλέον αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από το ευρύτερο συγγενικό περιβάλλον του θύματος αλλά και συγχωριανούς του.

Το χρονικό της βεντέτας

Η βεντέτα μεταξύ των δύο οικογενειών και με την εμπλοκή μιας τρίτης, ξεκίνησε στις 23 Μαΐου 1994 όταν βρέθηκε βιασμένη και στραγγαλισμένη στο χωριό Πάτημα Αποκορώνου Χανίων η Φωτούλα Μουζουράκη, 53 χρόνων.

Για τη δολοφονία συνελήφθησαν οι Μιχάλης Δικονιμάκης και ακόμη ένα άτομο, οι οποίοι καταδικάστηκαν στις 6 Δεκεμβρίου 1997 σε ισόβια κάθειρξη.

Στις 16 Αυγούστου 1994 σε ορεινή περιοχή του Κουρνά Αποκορώνου έπεσε νεκρός ο 24χρονος Κώστας Μουζουράκης, γιος της Φωτούλας, και η δολοφονία αυτή αποδόθηκε στον Βαγγέλη Σελιανάκη με τον οποίο το θύμα φαίνεται να είχε κτηματικές διαφορές.

Λίγο καιρό αργότερα ο Βαγγέλης Σελιανάκης επιχείρησε να φύγει για τον Καναδά, αλλά συνελήφθη. Απέδρασε στις 20 Ιουλίου 1996 μαζί με άλλα άτομα από τις φυλακές Αλικαρνασσού και στην προσπάθειά του να διαφύγει πυροβόλησε αστυνομικούς.

Στις 10 Νοεμβρίου 1994 ο 26χρονος Γιάννης Μουζουράκης με άλλα δύο άτομα δολοφόνησε τον Μανώλη Δικονιμάκη, 54 χρόνων, του οποίου ο γιος είχε σκοτώσει τη Φωτούλα Μουζουράκη.

Στις 13 Δεκεμβρίου 1994 άγνωστος παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τον 28χρονο Σήφη Δικονιμάκη, αδελφό του δράστη της δολοφονίας της Φωτεινής Μουζουράκη. Το θύμα της επίθεσης είχε μαζί του καραμπίνα η οποία εκπυρσοκρότησε και τον σκότωσε.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 1995 ο Βαγγέλης Σελιανάκης δολοφονήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα σε ενέδρα που του έστησαν άγνωστοι στον επαρχιακό δρόμο Αργυρούπολης Ρεθύμνου Επισκοπής.

Ηταν ανιψιός του Βαγγέλη Σελιανάκη που βρέθηκε νεκρός στις 3 Ιανουαρίου του 2011 στην Αρχοντική Ρεθύμνου.

Στις 5 Ιανουαρίου 1999 δολοφονήθηκε ο Γιάννης Μουζουράκης (είχε δολοφονήσει τον Μ. Δικονιμάκη)  ο οποίος δέχτηκε ριπή από σφαίρες ενώ περπατούσε στην οδό Τζωρτζ Κέννεντυ στο Περιστέρι. Από την Αστυνομία η δολοφονία αυτή αποδόθηκε στον δραπέτη Βαγγέλη Σελιανάκη. Σύμφωνα με αστυνομικούς, ο δράστης πυροβόλησε με Kαλάσνικοφ από απόσταση 40 μέτρων και έριξε περίπου 20 σφαίρες.

Στις  3 Ιανουαρίου του 2011 στην Αρχοντική Ρεθύμνου βρέθηκε νεκρός ο 53χρονος Βαγγέλης Σελιανάκης, όπως αναφέρθηκε.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024