Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Zombieing: Η νέα τάση στις σχέσεις που αποτελεί εξέλιξη του ghosting

Zombieing: Η νέα τάση στις σχέσεις που αποτελεί εξέλιξη του ghosting

Ανωριμότητα, βαρεμάρα ή ανάγκη για επιβεβαίωση;

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε το «ghosting». Είτε μπορεί να το έχουμε κάνει, είτε να έχουμε πέσει θύματα, είτε να έχουμε ακούσει ιστορίες φίλων.

Για όσους τυγχάνει να μην ξέρουν τον όρο, αναφέρεται σε όσους μιλούν στο διαδίκτυο κανονικά και ξαφνικά εξαφανίζονται σαν… φαντάσματα. Συνήθως μπλοκάρουν όποιους μιλούν και γίνονται καπνός.

Υπάρχει όμως και ένας όρος που πηγαίνει το «ghosting» σε άλλο επίπεδο. Ο λόγος για το «zombieing».  Αναφέρεται στο άτομο που εξαφανίζεται αλλά στη συνέχεια εμφανίζεται ξανά, σαν να μη συνέβη τίποτα.

Ουσιαστικά γίνεται φάντασμα για εβδομάδες ή και μήνες και επιστρέφει προσποιούμενο πως δεν έφυγε ποτέ.

Γιατί συμβαίνει;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας από τους λόγους που κάποιος κάνει «zombieing» είναι η ανωριμότητα ή η βαρεμάρα. Μπορεί να έχει βαρεθεί και να θέλει να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό ή να δει αν νοιάζεσαι για εκείνον ώστε να επιβεβαιώσει το «εγώ» του.

Η Kate Balestrieri, ψυχολόγος, θεωρεί ότι όλη αυτή η συμπεριφορά οφείλεται στην ανάγκη για προσοχή του άλλου. «Θέλουν να δουν αν μπορούν ακόμη να κεντρίσουν το ενδιαφέρον, αν μπορούν να κάνουν τον άλλο να αντιδράσει. Τη χρησιμοποιούν ως επιβεβαίωση, όταν δεν νιώθουν καλά με τον εαυτό τους. Βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι που νιώθουν ενοχές και επικοινωνούν ξανά μόνο και μόνο για να καταλάβουν αν κρατάτε ή όχι κακία», εξηγεί.

Τι μπορείτε να κάνετε αν πέσετε θύματα

Ο τρόπος αντιμετώπισης του «zombieing» είναι η αδιαφορία. Μην προσπαθήσετε να αναζητήσετε απαντήσεις, καθώς θα μπείτε σε έναν τοξικό κύκλο. Άλλωστε, όσοι εξαφανίζονται και μετά επιστρέφουν, πάντα έχουν μια πολύ καλή δικαιολογία για τη συμπεριφορά τους ενώ δεν αποκλείεται να το ξανακάνουν.

Σε περίπτωση που εσείς είστε ο «θύτης», τότε πρέπει να κάνετε μια πολύ σοβαρή κουβέντα με τον εαυτό σας. Να αναρωτηθείτε τον λόγο πίσω από αυτή τη συμπεριφορά και να είστε ειλικρινείς πρώτα με εσάς και μετά με τους άλλους. Αξίζει οι άλλοι να ταλαιπωρούνται εξαιτίας των δικών σας ανασφαλειών;

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024