Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιουβέντους: Νέες νομικές… περιπέτειες για τη «Μεγάλη Κυρία»

Γιουβέντους: Νέες νομικές… περιπέτειες για τη «Μεγάλη Κυρία»

Η ιταλική ομάδα παραπέμπεται εκ νέου σε αθλητική δίκη.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας (FIGC) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η Γιουβέντους θα πρέπει να υποβληθεί εκ νέου σε αθλητική δίκη, για φερόμενες παρατυπίες στις πληρωμές του συλλόγου προς ποδοσφαιριστές καθώς και «αδικαιολόγητες σχέσεις με τους ατζέντηδες των παικτών κι άλλους συλλόγους».

Η νέα δοκιμασία για τους «μπιανκονέρι», που θα μπορούσε να επιφέρει επιπλέον ποινές, συμπεριλαμβανομένων αφαιρέσεων βαθμών, προστίθεται σε μια άλλη νομική υπόθεση που αντιμετωπίζει ο σύλλογος, για την οποία αναμένεται η οριστική απόφαση τη Δευτέρα.

Ως μέρος της εν εξελίξει υπόθεσης, που επικεντρώθηκε στις μεταγραφικές συναλλαγές του συλλόγου, η Γιουβέντους τιμωρήθηκε τον Ιανουάριο με ποινή αφαίρεσης 15 πόντων, η οποία ακολούθως ακυρώθηκε απ’ το κορυφαίο αθλητικό όργανο της Ιταλίας, διατάσσοντας τις ποδοσφαιρικές αρχές να διεξαγάγουν νέα ακρόαση.

Το διακύβευμα

Με τρία παιχνίδια να απομένουν αυτή τη σεζόν, η «Γιούβε» είναι δεύτερη στη Serie A με 69 βαθμούς, πίσω από την πρωταθλήτρια Νάπολι. Οποιαδήποτε αφαίρεση βαθμών θα μπορούσε να οδηγήσει τη Γιουβέντους εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Στο πλαίσιο της νέας αθλητικής δίκης που διατάχθηκε κατά της «Μεγάλης Κυρίας», στην οποία συμμετέχουν πρώην και νυν στελέχη του συλλόγου, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Αντρέα Ανιέλι, οι εισαγγελείς της FIGC ισχυρίζονται ότι υπήρξαν συμφωνίες να πληρωθούν πίσω στους παίκτες οι περισσότερες από τις περικοπές μισθών τους που σχετίζονται με την COVID-19, χωρίς όμως να υπάρξει η σχετική ενημέρωση κι απόδοση στα αρμόδια όργανα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η Γιουβέντους, η οποία δήλωσε ότι «εφάρμοσε σωστά τα σχετικά διεθνή λογιστικά πρότυπα», αρνήθηκε να κάνει περαιτέρω σχόλια.

Η FIGC τόνισε επίσης ότι οι άλλες ομάδες με τις οποίες η Γιουβέντους φέρεται να διατηρούσε αδικαιολόγητες σχέσεις είναι η Σαμπντόρια, η Αταλάντα, η Σασουόλο, η Ουντινέζε, η Μπολόνια και η Κάλιαρι, αλλά πρόσθεσε ότι ακόμη ερευνώνται.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024