Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του εθνοφρουρού που διέρρευσε τα απόρρητα έγγραφα

ΗΠΑ: Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του εθνοφρουρού που διέρρευσε τα απόρρητα έγγραφα

Ο εθνοφρουρός που κατηγορείται ότι διέρρευσε τα απόρρητα έγγραφα στις ΗΠΑ θα παραμείνει στη φυλακή καθώς απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισής του και η μετατροπή της προφυλάκισής του σε κατ' οίκον περιορισμό.

Στη φυλακή θα παραμείνει ο Τζακ Ντάγκλας Τεϊσέιρα, μέλος της Εθνικής Φρουράς Αεροπορίας των ΗΠΑ, μέχρι τη δίκη του για παράβαση του Νόμου περί Κατασκοπείας, όπως αποφάνθηκε σήμερα ο δικαστής Ντέιβιντ Χένεσι (στην εικόνα του Reuters/Margaret Small, επάνω, ο εθνοφρουρός με την πορτοκαλί φόρμα κατά τη διάρκεια παλιότερης ακρόασης στο δικαστήριο).

Ζητούσαν κατ’ οίκον περιορισμό

Οι δικηγόροι του 21χρονου Τεϊσέιρα ζητούσαν από το δικαστήριο να θέσει τον πελάτη τους σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο Τεϊσέιρα συνελήφθη στις 13 Απριλίου και είναι ο βασικός ύποπτος για τη διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων που σχετίζονταν με τον πόλεμο στην Ουκρανία και άλλα θέματα – μια διαρροή που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά στην Ουάσιγκτον για την αποτυχία της κυβέρνησης να προστατεύσει απόρρητες πληροφορίες ζωτικής σημασίας.

«Ποιον έθεσε σε κίνδυνο; Η λίστα θα μπορούσε να είναι τόσο μεγάλη όσο ένας τηλεφωνικός κατάλογος» σχολίασε ο δικαστής του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Γουόρτσεστερ, στη Μασαχουσέτη.

Η σοβαρότερη παραβίαση

Ο Τεϊσέιρα δημοσιοποίησε τα έγγραφα αυτά σε μια ομάδα παικτών στην εφαρμογή μηνυμάτων Discord.

Η διαρροή θεωρείται η σοβαρότερη παραβίαση της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ μετά από εκείνη των χιλιάδων εγγράφων, βίντεο και διπλωματικών τηλεγραφημάτων που εμφανίστηκαν στον ιστότοπο WikiLeaks το 2010, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με το BBC, ο 21χρονος εθνοφρουρός μπορεί να βρεθεί στη φυλακή μέχρι 15χρόνια, εάν κριθεί ένοχος για όλες τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024