Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρούνε – Ρουντ 2-1: Στον τελικό της Ρώμης ο Ρούνε, περιμένει Μεντβέντεφ ή Τσιτσιπά

Ρούνε – Ρουντ 2-1: Στον τελικό της Ρώμης ο Ρούνε, περιμένει Μεντβέντεφ ή Τσιτσιπά

Ο Χόλγκςερ Ρούνε νίκησε με 2-1 σετ τον Κάσπερε Ρουντ κι έκλεισε θέση στον τελικό του τουρνουά της Ρώμης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ημιτελικού του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Ο σκανδιναβικός «εμφύλιος» στον πρώτο ημιτελικό του Masters της Ρώμης ανέδειξε μεγάλο νικητή τον Χόλγκερ Ρούνε επί του Κάσπερ Ρουντ με 2-1 σετ, μετά από περίπου 3 ώρες αγώνα και ο 20χρονος Δανός έγινε ο πρώτος φιναλίστ του μεγάλου τελικού της Κυριακής (21/05). Εκεί, όπου θα βρει απέναντί του τον Στέφανο Τσιτσιπά ή, τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, οι οποίοι θ΄ αναμετρηθούν στον δεύτερο ημιτελικό του Σαββάτου (20/05).

Το σερί νικών (4Χ4) που είχε ο Νορβηγός απέναντι στον Ρούνε στο μεταξύ τους H2H διακόπηκε σήμερα στην «Αιώνια Πόλη». Ο 24χρονος Νορβηγός ξεκίνησε πολύ καλά, έστω και στο τάιο μπρέικ προηγήθηκε με 1-0 σετ (7-6) και στο δεύτερο με break πήρε προβάδισμα με 4-2 στα game.

Εντελώς ξαφνικά, όμως, «γύρισε ο διακόπτης»… προς την αντίθετη πλευρά και με διαδοχικά λάθη έδωσε την ευκαιρία στον Ρούνε να ισοφαρίσει παίρνοντας τέσσερα διαδοχικά game (6-4).

Η… κατηφόρα που είχε πάρει ο Ρουντ δεν είχε σταματημό ούτε στο decider σετ, εκεί όπου ο νεαρός Δανός έφτασε πολύ εύκολα στο 2-1 με 6-2 και δικαίως πανηγύρισε τη μεγάλη του νίκη, πρώτη απέναντι στο νο4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η απίστευτη πορεία του Ρούνε εδώ και περίπου ένα χρόνο συνεχίζεται. Ενώ βρισκόταν στο νο29 του κόσμου το 2022, πριν το σημερινό ματς ήταν στο νο7 και με τη σημερινή του νίκη θα κάνει career high από την ερχόμενη εβδομάδα, «σκαρφαλώνοντας» στο νο6.

Η ήττα του Ρουντ, παράλληλα, μπορεί να δώσει μία θέση πιο πάνω και στον Στέφανο Τσιτσιπά. Εάν ο Έλληνας πρωταθλητής επιβληθεί του Μεντβέντεφ και προκριθεί στον τελικό του τουρνουά 1000 της ATP από την προσεχή Δευτέρα (22/05) θα βρεθεί στο νο4 της παγκόσμιας κατάταξης από το νο5 που βρίσκεται τώρα.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024