Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπαρτσελόνα – Σοσιεδάδ 1-2: Βλέπουν Champions League οι Βάσκοι

Μπαρτσελόνα – Σοσιεδάδ 1-2: Βλέπουν Champions League οι Βάσκοι

Η εξαιρετική Σοσιεδάδ νίκησε με 2-1 την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» και έκανε ακόμη ένα βήμα για την τετράδα.

Με το μυαλό στη φιέστα που θα ακολουθούσε, η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε από την τρομερή Σοσιεδάδ στο «Καμπ Νου» για την 35η αγωνιστική της La Liga. Όσο οι «μπλαουγκράνα» περίμεναν την απονομή για το 27ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, οι Βάσκοι περνούσαν με σπουδαίο διπλό (1-2) από τη Βαρκελώνη και… αγκάλιαζαν το εισιτήριο του Champions League.

Η Σοσιεδάδ άνοιξε το σκορ στην πρώτη ευκαιρία του ματς όταν στο 5’ ο Κούντε έχασε την μπάλα από τον Σόρλοθ ο οποίος έδωσε στον Μερίνο κι εκείνος πλάσαρε τον Τερ Στέγκεν για το 0-1.
Στο 21’ και στο 27’ η Μπάρτσα είχε δύο ευκαιρίες, με τους Ντεμπελέ και Λεβαντόφσκι αντίστοιχα να μην μπορούν να σκοράρουν και στη συνέχεια ήταν σειρά των Βάσκων να απειλήσουν. Στο 29’ ο Τερ Στέγκεν κράτησε όρθια την ομάδα του σε σουτ του Μπαρενετσέα και στο 31’ ο ίδιος παίκτης σούταρε άουτ από ιδανική θέση.

Στο δεύτερο μέρος μπορεί οι «μπλαουγκράνα» να ήταν αυτοί που έπρεπε να ψάξουν περισσότερο το γκολ, η Σοσιεδάδ όμως ήταν πιο απειλητική. Ή για την ακρίβεια, η μόνη που απειλούσε. Στο 56’ το διαγώνιο σουτ του Ρίκο έφυγε άουτ και δέκα λεπτά μετά ο Σόρλοθ αστόχησε από κοντά με καρφωτή κεφαλιά. Τελικά η Σοσιεδάδ βρήκε το δεύτερο γκολ στο 71’ και ήταν καρμπόν με το πρώτο. Το κλέψιμο έγινε αυτή τη φορά στον Ντε Γιονγκ από τον Θουμπιμένδι και ο Σόρλοθ έγινε αποδέκτης της μπάλας για να κάνει εύκολα το 0-2.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι βρήκαν χώρους και για τρίτο γκολ, αλλά δεν κατάφεραν να το πετύχουν, εξαιτίας κυρίως του Τερ Στέγκεν. Το μόνο που κατάφερε η Μπαρτσελόνα, ήταν να μειώσει σε 1-2 στο 90’ με κεφαλιά του Λεβαντόφσκι από σέντρα του Φεράν. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τη Σοσιεδάδ να πανηγυρίζει το πρώτο της διπλό στο «Καμπ Νου» από το 1991 και την ομάδα του Τσάβι να γιορτάζει τον τίτλο.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024