Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δικαστήριο στη Ρωσία επέβαλε πρόστιμο στον αντιφρονούντα Ρόιζμαν - Για «δυσφήμιση του ρωσικού στρατού»

Δικαστήριο στη Ρωσία επέβαλε πρόστιμο στον αντιφρονούντα Ρόιζμαν – Για «δυσφήμιση του ρωσικού στρατού»

Ο πρώην δήμαρχος του Γεκατερίνμπουργκ κρίθηκε ένοχος για «δυσφήμηση του ρωσικού στρατού», αφού περιέγραψε ως «πόλεμο» τον ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Ρωσικό δικαστήριο επέβαλε στον αντιφρονούντα Γεβγκένι Ρόιζμαν πρόστιμο 260.000 ρουβλίων (3.000 ευρώ περίπου) για τις επικρίσεις του κατά της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, σε μία καταδικαστική απόφαση με ελαφριά ποινή δεδομένης της σφοδρής καταστολής κάθε αντιπολιτευόμενης φωνής στην Ρωσία, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Ρόιζμαν είχε συλληφθεί τον Αύγουστο, κατηγορίες για «δυσφήμιση του ρωσικού στρατού» απαγγέλθηκαν εναντίον και του επιβλήθηκε απαγόρευση εμφάνισης σε δημόσιες εκδηλώσεις και πρόσβασης στο Ιντερνετ για πέντε μήνες.

Ο πρώην δήμαρχος του Γεκατερίνμπουργκ κρίθηκε ένοχος για «δυσφήμηση του ρωσικού στρατού», αφού περιέγραψε ως «πόλεμο» τον ρωσική εισβολή στην Ουκρανία σε βίντεο στο YouTube.

Η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» την επίθεση στην Ουκρανία και όσοι χρησιμοποιούν τις λέξεις «πόλεμος» ή «εισβολή» απειλούνται με δίωξη. Από τον περασμένο χρόνο, δεκάδες Ρώσοι έχουν διωχθεί βάσει του νέου νόμου περί «δυσφήμησης του στρατού».

Υποστηρικτής του Ναβάλνι

Αγαπητός και χαρισματικός, 0 60χρονος Γεβγκένι Ρόιζμαν υποστηρίζει ανοικτά τον επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι και έχει πολλές φορές επικρίνει το Κρεμλίνο με σκληρή γλώσσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εξελέγη δήμαρχος του Γεκατερίνμπουργκ το 2013, εν μέσω του κύματος δυσαρέσκειας που είχε προκαλέσει η επιστροφή του Βλαντίμιρ Πούτιν στην προεδρία το 2012.

Η δημαρχιακή του θητεία σημαδεύτηκε από την επιθετική του τακτική στην καταστολή κατά των χρηστών ναρκωτικών στην πόλη. Το 2018, παραιτήθηκε αφού οι βουλευτές του τοπικού κοινοβουλίου αποφάσισαν την κατάργηση της άμεσης ψηφοφορίας για την εκλογή του δημάρχου και αποφάσισαν ότι αυτός θα εκλέγεται από το τοπικό κοινοβούλιο. Ο Γεβγκένι Ρόιζμαν είχε καταγγείλει τότε ότι η κίνηση αυτή είχε ως στόχο τον ίδιο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Είμαστε σε συζητήσεις με τη διοίκηση για το ρόστερ της νέας σεζόν»

Η πρώτη ατάκα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024