Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χάρης Θεοχάρης στο in: Σημασία έχουν τα έργα, και όχι οι χαρακτηρισμοί

Χάρης Θεοχάρης στο in: Σημασία έχουν τα έργα, και όχι οι χαρακτηρισμοί

Οι λαϊκιστές κραυγάζουν υπέρ του λαού ενώ έχουν σχεδιάσει κρυφά τη φορολογική αφαίμαξή του, η αληθινή σημασία των χαρακτηρισμών έχει υπονομευθεί ανεπανόρθωτα, αναφέρει σε συνέντευξή του ο υποψήφιος  Νοτίου Τομέα Αθηνών με τη ΝΔ.

Σημασία έχουν τα έργα, και όχι οι χαρακτηρισμοί και οι κατηγοριοποιήσεις, αναφέρει σε συνέντευξή του στο in ο Χάρης Θεοχάρης, υποψήφιος  Νοτίου Τομέα Αθηνών και Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ. Εξηγεί  ότι οι λαϊκιστές κραυγάζουν υπέρ του λαού ενώ έχουν σχεδιάσει κρυφά τη φορολογική αφαίμαξής του, η αληθινή σημασία των χαρακτηρισμών έχει υπονομευθεί ανεπανόρθωτα.

Σχετικά με το αν θα σχηματιστεί κυβέρνηση από την 21η Μαΐου, εκτιμά ότι είναι  εξαιρετικά δύσκολο εξ ορισμού, λόγω της απλής αναλογικής, ενός εκλογικού συστήματος που χρησιμοποίησε υστερόβουλα ο κ. Τσίπρας για να ναρκοθετήσει το πολιτικό σκηνικό.  «Παρόλ’ αυτά, θεωρώ ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να μετατρέψει την, μάλλον αναπόφευκτη, επανάληψη των εκλογών, σε μια τυπική διαδικασία. Είμαι πεπεισμένος ότι ο ελληνικός λαός, στη μεγάλη πλειοψηφία του, θα εμπιστευτεί ξανά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ από την πρώτη Κυριακή», τονίζει ο κ. Θεοχάρης.

Εκτιμά ότι με ένα ισχυρό ποσοστό στις 21 Μαΐου και μια εμφατική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, η προοπτική της ακυβερνησίας και των πολιτικών περιπετειών α λα Βουλγαρία, θα έχει εκμηδενιστεί. Γι’ αυτό κανείς Έλληνας πολίτης δεν πρέπει να απέχει από την εκλογική διαδικασία.

Είστε από τους βασικούς αρχιτέκτονες της διαμόρφωσης του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία. Πώς θα το χαρακτηρίζατε πολιτικά; Φιλελεύθερο, συντηρητικό ή πιο κοντά στη σοσιαλδημοκρατία;
Αποτελεσματικές και άμεσες λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των πραγματικών Ελλήνων και Ελληνίδων. Αυτός είναι ο πυρήνας, η φιλοσοφία και εν τέλει ο λόγος ύπαρξης του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία. Σημασία έχουν τα έργα, και όχι οι χαρακτηρισμοί και οι κατηγοριοποιήσεις, διότι αυτοί καταλήγουν να εξυπηρετούν μόνο την καλλιέργεια των προκαταλήψεων. Αν εξετάσει κάποιος αντικειμενικά τα μέτρα που προβλέπει το πρόγραμμα της ΝΔ πχ για τη στήριξη των ευάλωτων και των μικρομεσαίων, για την αύξηση στο εισόδημα των πολιτών, τις ελαφρύνσεις σε φόρους και εισφορές κ.ο.κ., εύκολα θα χαρακτήριζε το πρόγραμμά μας σαν έντονα φιλολαϊκό -με την πλέον ουσιαστική έννοια του όρου. Επειδή όμως οι λαϊκιστές όπως ο κ. Τσίπρας κραυγάζουν υπέρ του λαού ενώ έχουν σχεδιάσει κρυφά τη φορολογική αφαίμαξή του, η αληθινή σημασία των χαρακτηρισμών έχει υπονομευθεί ανεπανόρθωτα. Όμως, η παραπλανητική δημαγωγία, αργά ή γρήγορα ξεγυμνώνεται και εκτίθεται, όπως έγινε κατά λάθος με τις αποκαλύψεις Κατρούγκαλου για την υπερφορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Οπότε, καλύτερα να ξεπεράσουμε τους ορισμούς και να επικεντρωθούμε στην ουσία: Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη η οποία έχει ένα ολοκληρωμένο, μεθοδικό, πρακτικά εφαρμόσιμο και, κυρίως, αναπτυξιακό σχέδιο για το μέλλον. Ο καθένας ας το βαπτίσει όπως θέλει, ούτως ή άλλως η Νέα Δημοκρατία ενδιαφέρεται μόνο να βελτιώσει τη ζωή των συμπολιτών μας, χωρίς ταμπού και συμπλέγματα. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα αν τα μέτρα μας προσιδιάζουν πχ σε σοσιαλδημοκρατία ή σε ακόμη πιο αριστερές πολιτικές. Αρκεί να είναι ωφέλιμα για όλους και κυρίως για τους νέους, για τα παιδιά μας και το μέλλον τους.

Εκτιμάτε ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση από την 21η Μαΐου;
Φοβάμαι ότι κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο εξ ορισμού, λόγω της απλής αναλογικής, ενός εκλογικού συστήματος που χρησιμοποίησε υστερόβουλα ο κ. Τσίπρας για να ναρκοθετήσει το πολιτικό σκηνικό. Με την ιδιοτελή ελπίδα, βέβαια, ότι τελικά θα ευνοήσει τον ΣΥΡΙΖΑ η ενδεχόμενη αδυναμία σχηματισμού μονοκομματικής και αυτοδύναμης κυβέρνησης από τον νικητή των εκλογών. Εξού και τα εξωφρενικά, καταστροφικά για τη σταθερότητα της χώρας, σενάρια περί «κυβέρνησης ηττημένων», «ανοχής» κ.λπ. Παρόλ’ αυτά, θεωρώ ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να μετατρέψει την, μάλλον αναπόφευκτη, επανάληψη των εκλογών, σε μια τυπική διαδικασία. Είμαι πεπεισμένος ότι ο ελληνικός λαός, στη μεγάλη πλειοψηφία του, θα εμπιστευτεί ξανά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ από την πρώτη Κυριακή. Με ένα ισχυρό ποσοστό στις 21 Μαΐου και μια εμφατική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, η προοπτική της ακυβερνησίας και των πολιτικών περιπετειών αλα Βουλγαρία, θα έχει εκμηδενιστεί. Γι’ αυτό κανείς Έλληνας πολίτης δεν πρέπει να απέχει από την εκλογική διαδικασία.

Κατά τη γνώμη σας, είναι πιο αποτελεσματική μία κυβέρνηση με περισσότερους τεχνοκράτες ή πολιτικούς;
Σημασία έχει το κριτήριο επιλογής: Ποιος και ποια διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα ώστε να εκτελέσει άριστα τα καθήκοντα που θα του ανατεθούν. Χρειαζόμαστε τους πραγματικά άξιους και ικανούς, εκείνους ή εκείνες που έχουν το όραμα και τη θέληση να προσφέρουν. Και, σίγουρα, χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες στην κυβέρνηση, περισσότερους ανθρώπους με λιγότερο προβλέψιμες καταβολές ως προς την παιδεία, την προϋπηρεσία, τις εμπειρίες, τις επιρροές και, γενικότερα, την προσωπικότητά τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εκφράσει επανειλημμένως την πρόθεσή του να συνθέσει την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν αυξημένο αριθμό γυναικών και ανθρώπων εκτός του δεδομένου πεδίου της πολιτικής.

Έχετε δεχθεί μεγάλη κριτική από την αντιπολίτευση για το ζήτημα των πλειστηριασμών. Αν είστε στην επόμενη κυβέρνηση, έχετε στα σχέδια σας να διευρύνετε το δίχτυ προστασίας για τους ευάλωτους; Δεδομένου ότι αναμένονται νέες αυξήσεις επιτοκίων για τα δάνεια.
Πιστεύω ότι στο ζήτημα των πλειστηριασμών ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε ακόμη και τον εαυτό του σε υποκρισία και θράσος. Ευτυχώς όμως που ο κυνισμός του τον οδήγησε να παραδεχτεί ότι οι πλειστηριασμοί γίνονταν επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ενώ έχουν ανασταλεί από τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Τσίπρας είπε συγκεκριμένα, σε ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξή του, ότι «δεν είναι πολλοί οι 25.000 πλειστηριασμοί». Αν όμως δεν είναι πολλοί για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του, είναι υπερβολικά πολλοί για εμάς. Στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας εμείς προβλέπουμε ξεκάθαρα τη μείωση του ιδιωτικού χρέους και την καίρια στήριξη των ευάλωτων δανειοληπτών, με προστασία της πρώτης κατοικίας. Και, επίσης, τη δυνατότητα επαναγοράς της μετά από 12 χρόνια για όσους το επιθυμούν. Κατ’ αυτό τον τρόπο δημιουργούμε ισχυρή ασπίδα προστασίας για τους δανειολήπτες, ακόμη και από την άνοδο των επιτοκίων δανεισμού.

Ως προς την στέγη και το πρόγραμμα «Σπίτι μου» που ξεκίνησε η κυβέρνηση για φθηνά ακίνητα σε νέους, φαίνεται ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα σπίτια. Πώς θα λύσετε αυτό το πρόβλημα σε περίπτωση που η ΝΔ γίνει κυβέρνηση; Το πρόγραμμα προβλέπει ότι οι νέοι από 25 έως 39 ετών μπορούν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι με πολύ χαμηλό επιτόκιο.

Όντως, με τη Νέα Στεγαστική Πολιτική «Σπίτι μου» που εισηγείται το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, έχουμε προβλέψει τη διάθεση 1,8 δισ. ευρώ σε συνολικά 137.000 νέους ανθρώπους, ειδικά για να τους βοηθήσουμε να αποκτήσουν σπίτι, ως πρώτο βήμα για την ευημερία τους, τη δημιουργία οικογένειας κ.ο.κ. Η στεγαστική στρατηγική της ΝΔ είναι μια σύνθετη «ομπρέλα» πολιτικών, στην οποίαν υπάγονται φθηνά στεγαστικά δάνεια, προσιτά ρυθμιζόμενα ενοίκια, ακόμη και παροχή δωρεάν στέγης στους οικονομικά πιο ευάλωτους συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους. Πιστεύω ότι με τα σύγχρονα εργαλεία που διαθέτουμε και την ψηφιοποίηση του κράτους που οδεύει τάχιστα προς την ολοκλήρωσή της, θα είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε ορθολογικά κάθε διαθέσιμο ακίνητο. Αλλά πέραν αυτού, έχουμε προγραμματίσει την ανέγερση 2.500 κοινωνικών κατοικιών, καθώς και την ανακαίνιση 4.000 κενών οικημάτων ιδιοκτησίας του δημοσίου. Όλα αυτά θα μετατραπούν σε σπίτια που θα δοθούν στους δικαιούχους με εξαιρετικά
ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης.

Sports in

Μπάλντοκ: Πίσω από μια επικείμενη μεταγραφή

O Παναθηναϊκός επιδιώκει να προσεγγίζει οτιδήποτε καλό υπάρχει στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024