Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Μπογονικολός: Οι σχέσεις με το ελληνικό Δημόσιο και ο διαγωνισμός του 2020 για αλεξίσφαιρα γιλέκα

Νίκος Μπογονικολός: Οι σχέσεις με το ελληνικό Δημόσιο και ο διαγωνισμός του 2020 για αλεξίσφαιρα γιλέκα

Σημαντικές αποκαλύψεις για την πολυσχιδή σχέση του επιχειρηματία Νίκου Μπογονικολού με το ελληνικό Δημόσιο και τις διασυνδέσεις με πολιτικά πρόσωπα μέχρι υπηρεσιακούς παράγοντες αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας, Νίκος Μπογονικολός συνελήφθη από το FBI, καθώς οι αμερικανικές Αρχές τον κατηγορούν ότι βοήθησε τη Ρωσία να αποκτήσει πλήθος τεχνολογικών μυστικών που σχετίζονται με τους τομείς της κβαντικής πληροφορικής και των πυρηνικών ελέγχων.

Ο ίδιος πάντως αντικρούει τις κατηγορίες καθώς σε επικοινωνία που είχε το MEGA  με τον νομικό του εκπρόσωπο, ο τελευταίος ανέφερε πως ο πελάτης του δεν παραβίασε τον κανόνα του τελικού χρήστη και όπως υποστηρίζει δεν υπάρχει καμία σχετική απόδειξη για κάτι τέτοιο και αναφέρει πως εκείνος έδωσε τα σχετικά προϊόντα σε ευρωπαϊκές εταιρείες και δεν γνωρίζει αν οι ίδιες οι εταιρείες το πούλησαν στο ρωσικό κράτος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αμερικανικές υπηρεσίες έχουν υποσχεθεί πως θα δώσουν αναλυτικότερο πόρισμα 50 σελίδων όπου θα αναλύουν τις συνομιλίες και αυτό είναι που αναμένει.

Η έρευνα αυτή ξεκίνησε από τον Ιανουάριο του 2017 και τον Μάιο του 2023, μέχρι και τη σύλληψη του από τις αμερικανικές αρχές. Στην αναφορά σημειώνεται πως ενώ έδειχνε να λειτουργεί ως αμυντικός ανάδοχος για το ΝΑΤΟ και άλλες συμμαχικές χώρες, ουσιαστικά εκείνος και η εταιρεία του είχαν διπλές συναλλαγές, βοηθώντας στην τροφοδότηση της πολεμικής προσπάθειας της Ρωσίας και στην ανάπτυξη όπλων επόμενης γενιάς.

Πολυσχιδής επιχειρηματική δραστηριότητα με το ελληνικό Δημόσιο

Ωστόσο αν «ξεσκονίσει» κάποιος το παρελθόν των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που είχε Νίκος Μπογονικολός, διαπιστώνει αρκετές και διαφορετικές οικονομικές συναλλαγές με το ελληνικό Δημόσιο.

Ειδικότερα σύμφωνα με την έρευνα του αστυνομικού συντάκτη στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, είχε αρκετές συναλλαγές με το ελληνικό Δημόσιο και με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, για διάφορα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, όπως τεχνολογίας blockchain που χρησιμοποιείται και στα κρυπτονομίσματα.

Μάλιστα, η εταιρία του, η «Άρατος» είχε παρουσιάσει σύστημα χαρτογράφησης ναρκοπεδίου με χρήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε διημερίδα καινοτομίας σε συνεργασία με την κρατική εταιρεία «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα». Επίσης προσπαθούσε να μπει σε αρκετούς διαγωνισμούς δηλαδή να αναλάβει την εκπροσώπηση εταιριών σε διάφορους τομείς υψηλής τεχνολογίας και όχι μόνο.

Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που πούλησε το 2020

Χαρακτηριστικότερο είναι πως το 2020 με βουλγαρική εταιρεία συμμετείχε σε διαγωνισμό, ενώ είναι φορέας εταιριών υψηλής τεχνολογίας, με βουλγαρική εταιρία για 15.000 αλεξίσφαιρα γιλέκα της Ελληνικής Αστυνομίας και τον κέρδισε.

Στην αρχή συμμετείχαν τρεις εταιρείες και ξαφνικά μπήκε και η εταιρεία του Νίκου Μπογονικολού ως τέταρτη. Αρχικά υπήρχε κι ένα πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δεν έκανε δεκτή τη συμμετοχή της αλλά στη συνέχεια ξεπεράστηκε.

Μάλιστα σε δοκιμές που έγιναν εκείνη την περίοδο υπήρχαν προβλήματα με κάποια από τα αλεξίσφαιρα σε κάποια όπλα και τελικά πήρε το πιστοποιητικό μέσω κάποιας εταιρείας στην Ολλανδία.

Υπάρχουν αναφορές αξιωματούχων πως τον είχαν βοηθήσει άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες να προωθήσει το προϊόν και τελικά να συμμετάσχει στον διαγωνισμό παρά τις αντιρρήσεις.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο φαίνεται πως είχε ένα κύκλωμα γνωριμιών από πολιτικά πρόσωπα μέχρι υπηρεσιακούς παράγοντες.

Το 2012 εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας του υπουργείου Παιδείας και να συνεργάζεται πολύ με το Αστεροσκοπείο Αθηνών σε προγράμματα δορυφορικού ελέγχου της θαλάσσιας ρύπανσης και σε άλλα προγράμματα

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024