Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Μου λείπει η συμβουλή του πατέρα μου – Έχω φτάσει κοντά στο να γίνω ανάδοχη μητέρα»

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Μου λείπει η συμβουλή του πατέρα μου – Έχω φτάσει κοντά στο να γίνω ανάδοχη μητέρα»

Η υποψήφια βουλευτής ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων, Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε στο Mega και την Δανάη Μπάρκα για την αγωνία των εκλογών, την προσωπική της ζωή και την απώλεια του πατέρα της

Λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δόμνα Μιχαηλίδου βρέθηκε στο πλατό του «Πάμε Δανάη» και έκανε μία κουβέντα εφ’ όλης της ύλης με την οικοδέσποινα Δανάη Μπάρκα.

Μεταξύ άλλων μίλησε για την αγωνία των εκλογών, τη ζωή της εκτός βουλής και υπουργείου και την απώλεια του πατέρα της που της έχει στοιχίσει.

«Υπάρχει άγχος, αγωνία, ένα αίσθημα που λες ότι πρέπει να έχεις ένα αίσθημα στο οποίο λες ότι πρέπει να έχεις μαζί τους ανθρώπους σου, να τους ευχαριστήσεις. Σήμερα στις 7.30 ώρα στην πλατεία Κοραή έχω την μεγάλη μου εκδήλωση, περιμένω τους φίλους μου, τους γνωστούς μου, την οικογένειά μου, όλοι όσοι τόσους μήνες με έχουν στηρίξει τόσο καιρό. Πολλές στιγμές σε λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Είναι η πρώτη φορά που περνώ από αυτή τη διαδικασία, κάθε αρχή και δύσκολη. Έχει πολύ τρέξιμο, πολλή δουλειά, εμένα δεν με ενοχλεί η δουλειά ούτε το τρέξιμο», ανέφερε αρχικά η Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Πριν κατέβω στην πολιτική ήμουν ακαδημαϊκός. Ήμουν σε ένα γραφείο σε μία βιβλιοθήκη. Για να κάνω σωστά τη δουλειά μου ως υπουργός ευαλωτότητας, και κοινωνικών υποθέσεων, δεν μπορούσα να περιμένω να έρθει ο ευάλωτος στο υπουργείο. Δεν μπορεί να έρθει το άτομο με αναπηρία στο υπουργείο, το παιδί από τη δομή, το ηλικιωμένο άτομο. Ο ευάλωτος δεν έχει πρόσβαση στο υπουργικό γραφείο. Ευτυχώς έκανα καλή δουλειά και είχα καλή ομάδα και κατάλαβα γρήγορα ότι εμείς πρέπει να βγούμε έξω στον δρόμο, να μιλήσουμε στον κόσμο, να καταλάβουμε τι κάνουμε σωστά, τι όχι, τι καθόλου ή τι έχει κολλήσει και δεν προχωρά για να το συνεχίσουμε. Το ίδιο κάνω με τον Πειραιά» συμπλήρωσε.

Την αγχώνει το γεγονός ότι πρέπει να υπερασπιστεί τη ζωή και τα θέματα των συμπολιτών της;

«Είναι μεγάλη ευθύνη. Είμαι Πειραιώτισσα στον χαρακτήρα μου. Σηκώνω το χαλί να δω τι κρύβεται από πίσω, παίρνω ρίσκα. Έχω μπέσα. Επειδή έχω μάθει να λέω τα πράγματα με το όνομά τους, οι φίλοι μου μου ζητούν να «στρογγυλεύω» τα πράγματα. Θα δούμε πώς θα βγει η προσωπικότητάς μου στις προσεχείς εκλογές», σχολίασε η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων.

Για την προσωπική ζωή της και την αναγνωρισιμότητα, υπογράμμισε πως: «από τα τέσσερα χρόνια, τα δύο είχαμε την πανδημία οπότε ήμασταν εξ’ ορισμού δαμασμένοι. Σε λίγο λιγότερο από δύο χρόνια ήταν πολλή η δουλειά και ο χρόνος περιορισμένος, ωστόσο κάνω την ζωή μου σαν κανονική 35χρονη. Θα βάλω τα αθλητικά μου να πάω μια βόλτα, θα πάω στο μπαρ μου να χορέψω, ή να πάω για γυμναστική. Δεν είμαι και τόσο διάσημη, δεν είμαι και ο Μπαράκ Ομπάμα. Δεν νιώθω ότι πρέπει να κρυφτώ ή να περιοριστώ, και νομίζω ότι θα με κυνηγούν οι παπαράτσι, δεν το φιλοδοξώ, δεν πιστεύω ότι τον νοιάζει τον κόσμο τι κάνει η Δόμνα».

Μεταξύ άλλων η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στην απώλεια του μπαμπά της.

«Όταν ήταν άρρωστος ο μπαμπάς μου, τον Φεβρουάριο του 2021 και καταλάβαμε ότι δεν είναι καλή κατάσταση της υγείας του, η αγωνία μου ήταν αν θα προλάβει τις εκλογές. Είχα την αγωνία ότι αν τις προλάβει να μην βγει το καλό αποτέλεσμα. είχα διπλή αγωνία, γιατί μπορεί να μην έβγαινε καλό αποτέλεσμα και να στεναχωρηθεί και να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του. Το πρώτο τηλέφωνο της ημέρας ήταν – και είναι – στη μητέρα μου, και το τελευταίο ήταν στον πατέρα μου. Μου λείπει πολύ η συμβουλή του. Ήταν ένας άνθρωπος που αξιολογούσα την προτροπή του και την συμβουλή του, ήταν πολύ δύσκολος στα εύκολα, αλλά πολύ καλός στα δύσκολα. Είναι μία σοβαρή απουσία που σου λείπει στα καλά και στα κακά. Ήταν ο πιο αυστηρός κριτής μου», αποκάλυψε η υφυπουργός.

Πολιτική, προσωπική ζωή και στόχοι – Πόσο κοντά έφτασε στην αναδοχή;

Έχει θυσιάσει πράγματα για την πολιτική;

«Δεν βλέπω τις φίλες μου όσο θα ήθελα. Όλες τους έχουν κάνει οικογένεια και δεν γνωρίζω καλά τα παιδιά τους όσο θα ήθελα. Πάντα κάνω χρόνο για την προσωπική μου ζωή και των φίλων μου. Έκανα πολλά ταξίδια και πλέον τα κοιτάω με το κιάλι. Ελπίζω να μπούμε σε μια κανονικότητα», παραδέχθηκε.

«Τα παιδιά πρέπει να είναι σε μία οικογένεια. Είναι βαθύ μου πείσμα, όταν ένα παιδί δεν έχει βιολογική οικογένεια, να βρούμε μία οικογένεια για το κάθε παιδί. Πάντα θα έχω ένα τεράστιο μοχλό πίεσης ακόμα και αν δεν είμαι σε αυτό το υπουργείο να το κάνουν. Στόχοι μου προσωπικοί:  να μην απογοητεύσω την ομάδα μου και να συνεχίσουμε μαζί και το άλλο είναι να είναι καλά η μητέρα μου για να είναι στο πλάι μου».

Για την αναδοχή, τέλος,  η Δόμνα Μιχαηλίδου αποκάλυψε πως, «έχω έρθει κοντά στο να γίνω ανάδοχη μητέρα. Η υιοθεσία έχει μεγαλύτερη ζήτηση και άρα τα περισσότερα παιδιά μένουν σε ιδρύματα. Είχα το Δεσποινάκι και τον Παυλή. Ο Παύλος βρήκε οικογένεια στην Κρήτη και η Δέσποινα γύρισε στη μητέρα της στο κέντρο της Αθήνας. Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις ένιωσα πως φεύγοντας από τη δομή μπορώ να συνεχίσω την ημέρα μου».

Sports in

Μια βραδιά που την άξιζαν ο γίγαντας κόσμος του Ολυμπιακού και ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Η βραδιά στο «Βίλα Παρκ» και η μεγάλη νίκη επί της Άστον Βίλα, είναι ο ορισμός της ευτυχίας για τον κόσμο του Ολυμπιακού και τον πρόεδρό του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024