Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή 2023: Εσύ ξέρεις πόσα χρήματα μπορείς να εξοικονομήσεις;

Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή 2023: Εσύ ξέρεις πόσα χρήματα μπορείς να εξοικονομήσεις;

Ένα απλό ψηφιακό εργαλείο σε βοηθά να κάνεις τους υπολογισμούς σου – και μια σειρά από επιπλέον προνόμια σου επιτρέπουν να προχωρήσεις στις σωστές επιλογές

Μήπως ήρθε η ώρα να αξιοποιήσεις κι εσύ το Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή; Είναι σχεδόν βέβαιο ότι πρέπει να απαντήσεις θετικά σε αυτή την ερώτηση, καθώς το πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας έφτασε αισίως στον τρίτο κύκλο του – και οι καταναλωτές που μπορούν να επιβεβαιώσουν τα οφέλη του μετριούνται ήδη σε χιλιάδες. Όμως, πώς μπορείς να υπολογίσεις το μέγεθος της εξοικονόμησης ενέργειας που μπορείς να επιτύχεις αναβαθμίζοντας τον οικιακό σου εξοπλισμό; Και ποιος είναι ο πιο συμφέρων τρόπος να το κάνεις;

Υπολόγισε τα «πράσινα» κέρδη

Δεν χρειάζεται να κάνεις υποθέσεις σχετικά με τα οικονομικά οφέλη του Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή. Στο site των Public, που συμμετέχουν από κοινού με τα MediaMarkt τόσο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, όσο και στο Ανακυκλώνω-Αλλάζω Θερμοσίφωνα, θα βρεις ένα εξαιρετικά χρήσιμο ψηφιακό εργαλείο που θα σου δώσει μια καλή εικόνα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Πρόκειται για το Save Energy Calculator που σχεδιάστηκε σύμφωνα με μελέτη του ΕΜΠ (Σύγκριση Κόστους Θέρμανσης από διάφορες τεχνολογίες – Χειμερινή Περίοδος 2022 – 2023), για να υπολογίζει με ακρίβεια την εξοικονόμηση ενέργειας με βάση την κατανάλωση ρεύματος ανά συσκευή.

Επομένως, ακόμη και αν πρόκειται να αναβαθμίσεις μόνο το κλιματιστικό, το ψυγείο ή τον καταψύκτη σου και όχι και τις τρεις συσκευές με νέες, υψηλής ενεργειακής κλάσης, θα ξέρεις πόσο και γιατί σε συμφέρει να το κάνεις.

Κέρδισε περισσότερα

Θες κι άλλο ένα χρήσιμο tip; Μην περιοριστείς στο όφελος από τα vouchers που θα λάβεις μέσα από το πρόγραμμα! Για την υποστήριξη των καταναλωτών, αλλά και με στόχο την προώθηση των «πράσινων» κατοικιών, τα Public και τα MediaMarkt σου εξασφαλίζουν μια σειρά από επιπλέον προνόμια, που θα κάνουν την ανανέωση του εξοπλισμού σου ακόμη πιο συμφέρουσα και απολαυστική.

Συγκεκριμένα, επιλέγοντας ένα φυσικό κατάστημα ή τα websites των Public ή των MediaMarkt, εκτός από την κρατική επιδότηση που μπορεί να φτάσει έως και το 50% της αξίας των αγορών σου, έχεις επίσης δωρεάν εγκατάσταση κλιματιστικών*, δωρεάν ανακύκλωση της παλιάς συσκευής σου, άμεση παράδοση και έως 36 χαμηλές άτοκες δόσεις χωρίς πιστωτική κάρτα, με τα προγράμματα δανείων FLEX PAY και ΑΝΕΤΑ. Επίσης, σε περίπτωση που είσαι δικαιούχος 2 ή 3 vouchers, σου προσφέρουν και δωροεπιταγή, αξίας έως 100€, για να διευκολύνουν και τις επόμενες αγορές σου. Συν ότι στο site των Public θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να σχεδιάσεις την πράσινη μετάβαση του σπιτιού σου.

Και στο νέο πρόγραμμα Ανακυκλώνω-Αλλάζω Θερμοσίφωνα, που επιδοτεί την αντικατάσταση του παλιού σου ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με νέο, ωραίο και κυρίως ηλιακό, σε ποσοστό έως 60%, τα Public και τα MediaMarkt έχουν φροντίσει επίσης να σου προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Αν δικαιούσαι το συγκεκριμένο voucher, μπορείς να το εξαργυρώσεις σε οποιοδήποτε φυσικό κατάστημα Public και MediaMarkt, να επιλέξεις ανάμεσα στα 4 πιο καταξιωμένα brands της κατηγορίας (Nobel, Sole, Howat και Μαλτέζος) και να κανονίσεις πανεύκολα τα διαδικαστικά, αφού και τα δυο brands υποστηρίζουν υπηρεσίες εγκατάστασης από εξειδικευμένα συνεργεία στις περιοχές Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Πάτρας και Ρόδου.

Ευγενική υπενθύμιση

Δεν είσαι σίγουρος ότι θυμάσαι τι ακριβώς προβλέπει το πρόγραμμα Ανακυκλώνω Αλλάζω Συσκευή; Μέσα από αυτό, τα νοικοκυριά επιχορηγούνται για την αντικατάσταση των παλιών τους ηλεκτρικών συσκευών με νέες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές. Την επιχορήγηση θα τη λάβεις με τη μορφή επιταγών (vouchers), τις οποίες στη συνέχεια μπορείς να εξαργυρώσεις κατά την αγορά νέας συσκευής σε καταστήματα λιανικής πώλησης συσκευών, ώστε να καλύψεις ένα σημαντικό μέρος της συνολικής δαπάνης. Δική σου υποχρέωση είναι κατά την αγορά νέας συσκευής με επιδότηση, να παραδώσεις για ανακύκλωση μια παλιά συσκευή της ίδιας κατηγορίας. Τόσο απλά!

Θες να μάθεις περισσότερα; Όλες τις απαραίτητες πληροφορίες θα τις βρεις εδώ.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024