Πού βάζετε τα πόδια σας όταν οδηγείτε;

Υπάρχει μία κακή συνήθεια, που κοστίζει ακριβά και που παρατηρείται στην πλειοψηφία των οδηγών αυτοκινήτου με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ποια είναι αυτή; Ο εσφαλμένος τρόπος τοποθέτησης των ποδιών στα πεντάλ ενώ οδηγείτε. Πρόκειται για ένα λάθος, το οποίο κάνουν 7 στους 10 οδηγούς ασυναίσθητα, ειδικά αυτοί που μόλις έχουν αποκτήσει το δίπλωμα οδήγησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή! Εάν κινείστε στην Εθνική Οδό μπορεί να σας κλέψουν με αυτόν τον τρόπο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά…

Πολλοί πατάνε συνεχώς τον συμπλέκτη χωρίς να υπάρχει λόγος. Το συγκεκριμένο πετάλι βρίσκεται κάτω από το αριστερό πόδι και συνδέεται με κάποια σημαντικά μέρη. Έναν μεταλλικό δίσκο με κεραμικά εξογκώματα, το πλατό, ένα συνδετικό μηχανικό ρουλεμάν ή μια υδραυλική τρόμπα.

Η σύνδεση ανάμεσα σε αυτά τα μέρη και το πεντάλ, γίνεται είτε μηχανικά, με συρματόσχοινο, είτε υδραυλικά με σωλήνα.

Όταν οδηγούμε και έχουμε το πόδι μας πάνω στον συμπλέκτη ή τον πατάμε ελαφρά, προκαλούμε συνεχή φθορά του δίσκου, καθώς τρίβεται στο πλατό, με αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Το αριστερό πεντάλ λοιπόν, πρέπει να το πατάμε μόνο όταν αλλάζουμε ταχύτητα. Επίσης, πρέπει να το αποφεύγουμε όταν βρισκόμαστε στο φανάρι και περιμένουμε να ανάψει το πράσινο ή σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση που είμαστε ακινητοποιημένοι.

Τι κάνουμε; Όσο βρισκόμαστε εν αναμονή βγάζουμε την ταχύτητα που έχουμε στο κιβώτιο και κρατάμε το αριστερό μας πόδι μακριά από τον συμπλέκτη.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr