Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εθνική Οδός: Το απίστευτο κόλπο κακοποιών με τον οποίο μπορεί να σας κλέψουν

Εθνική Οδός: Το απίστευτο κόλπο κακοποιών με τον οποίο μπορεί να σας κλέψουν

Η Αστυνομία ζητά από τους οδηγούς να είναι σε πλήρη επαγρύπνηση

Πεδίο δράσης αδίστακτων ληστών έχουν μετατραπεί και οι αυτοκινητόδρομοι της Ευρώπης, με θύματα ανυποψίαστους οδηγούς που βρίσκονται εν κινήσει με το όχημά τους.

Τι κι αν σφίγγει ο κλοιός γύρω από τις κλοπές αυτοκινήτων, οι κακοποιοί βρίσκουν ολοένα και πιο εφευρετικούς τρόπους για να αποσπάσουν την εκάστοτε λεία τους.

Σχετικά με το νέο πεδίο δράσης του, ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Youtube αποκαλύπτει καρέ καρέ τον τρόπο δράσης των σπειρών.

Το εν λόγω βίντεο τραβήχτηκε μέσω dashcam από γκρουπ ταξιδιωτών που κατευθύνονταν στην ισπανική πόλη Αλικάντε, στο νότιο τμήμα της Βαλενθιανικής Κοινότητας.

Όπως θα δείτε στα πλάνα ενώ βρίσκονται εν κινήσει, ξαφνικά ένα άλλο όχημα τους προσπερνά με τον οδηγό να τους κάνει νόημα να σταματήσουν, υποδεικνύοντας παράλληλα, έναν από τους πίσω τροχούς του οχήματός τους.

Έπειτα αφού και τα δύο οχήματα, σταματάνε στη ΛΕΑ ο οδηγός του μπροστινού οχήματος κατεβαίνει για να επισημάνει στον ανυποψίαστο οδηγό το δήθεν πρόβλημα με τον τροχό του.

Ο δράστης έχει καταφέρει να αποσπάσει την προσοχή των θυμάτων, προλειαίνοντας το έδαφος ώστε να αναλάβει δράση ο συνεργός του.

Αυτός εξέρχεται με προσεκτικές και αθόρυβες κινήσεις από το όχημα και αποσπά από τα ανυποψίαστα θύματά του πολύτιμα αντικείμενα, όπως μια κάμερα και ένα λάπτοπ. Οι αετονύχηδες ολοκλήρωσαν το έργο τους και τρέπονται σε φυγή.

Όταν τα θύματα αντιλαμβάνονται την απάτη στην οποία έπεσαν θύματα, επιχειρούν να εντοπίσουν τους δράστες, πυροδοτώντας μια καταδίωξη, η έκβαση της οποίας, ωστόσο, δεν φαίνεται στο βίντεο.

Σύμφωνα με το carandmotor.gr, με δεδομένο ότι τέτοιου είδους περιστατικά γνωρίζουν έξαρση, οι αστυνομικές αρχές προειδοποιούν τους οδηγούς να βρίσκονται σε πλήρη επαγρύπνηση, να μην σταματούν χωρίς προφανή λόγο στις υποδείξεις άλλων οδηγών, ενώ εφόσον η στάση είναι αναπόφευκτη οφείλουν να κλειδώνουν τις πόρτες των οχημάτων τους.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί που σταθμεύουν σε Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), μιας και οι εν λόγω χώροι αποτελούν ένα από τα αγαπημένα πεδία δράσης των συμμοριών.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024