Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μακελειό στο Μεξικό: Ο δράστης αγόρασε ημιαυτόματο όπλο μόλις έγινε 18 ετών

Μακελειό στο Μεξικό: Ο δράστης αγόρασε ημιαυτόματο όπλο μόλις έγινε 18 ετών

Νέα στοιχεία για τον δράστη που σκότωσε τρεις ηλικιωμένες γυναίκες όταν άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σε γειτονιά του Νέου Μεξικού

Ο έφηβος, που σκότωσε τρεις ηλικιωμένες γυναίκες όταν άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σε γειτονιά του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ, είχε αγοράσει ένα ημιαυτόματο τουφέκι, ένα από τα τρία όπλα που χρησιμοποίησε στο μακελειό της Δευτέρας, νόμιμα έναν μήνα αφού έγινε 18 ετών, ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, η αστυνομία.

Ο δράστης, ο οποίος τη Δευτέρα προς το μεσημέρι άρχισε να πυροβολεί στην τύχη στη συνοικία Φάρμινγκτον προτού πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας, ταυτοποιήθηκε χθες ως ο 18χρονος Μπο Ουίλσον, μαθητής στο λύκειο της πόλης.

Τι δείχνει βίντεο από το περιστατικό

Η αστυνομία επεσήμανε ότι ο Ουίλσον διένυσε μια απόσταση περίπου 500 μέτρων και πυροβολούσε στην τύχη εναντίον σπιτιών και αυτοκινήτων, προτού έρθει αντιμέτωπος με αστυνομικούς έξω από μια εκκλησία.

Βίντεο από το περιστατικό δείχνει έναν άνδρα ντυμένο στα μαύρα να περπατά έξω από την εκκλησία First Church of Christ Scientist κρατώντας κάτι που μοιάζει με πιστόλι, προτού πέσει νεκρός από τις σφαίρες της αστυνομίας. Ο δράστης «φαίνεται ότι έδρασε εντελώς στην τύχη και δεν είχε συγκεκριμένους στόχους ή κίνητρο», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Φάρμινγκτον, ο Κάιλ Ντάουντι.

Η ταυτότητα των νεκρών γυναικών

Παράλληλα η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα την ταυτότητα των νεκρών γυναικών: πρόκειται για την 97χρονη Γκουέντολιν Σόφιλντ και την 73χρονη Μέλοντι Άιβι –μητέρα και κόρη που χτυπήθηκαν από τις σφαίρες την ώρα που βρίσκονταν στο αυτοκίνητό τους—και την 79χρονη Σίρλεϊ Βόιτα, που επέβαινε σε ένα άλλο αυτοκίνητο.

Τέσσερις ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, σημείωσε η αστυνομία, όπως και δύο αστυνομικοί οι οποίοι έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ο Ουίλσον διέμενε σε ένα σπίτι στη γειτονιά όπου σημειώθηκε το μακελειό, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι γνώριζε τα θύματά του, σημείωσε ο Ντάουντι. Ο δράστης είχε διαπράξει στο παρελθόν μικροαδικήματα και οι αρχές πιστεύουν ότι έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα, πρόσθεσε ο ίδιος.

Έναν μήνα αφού έγινε 18 ετών, τον Οκτώβριο του 2022, ο Ουίλσον αγόρασε ένα ημιαυτόματο τουφέκι AR-15, ένα από τα όπλα που χρησιμοποίησε στο μακελειό. Τα άλλα δύο όπλα πιστεύεται ότι τα πήρε από συγγενείς του.

Χαλαρή η νομοθεσία για την οπλοκατοχή

Το Νέο Μεξικό έχει μια από τις πιο χαλαρές νομοθεσίες σε ό,τι αφορά την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, καθώς δεν προβλέπεται κατώτατη ηλικία για την κατοχή τουφεκιών και πιστολιών. Ωστόσο η πολιτεία σε γενικές γραμμές απαγορεύει σε όσους είναι κάτω των 19 ετών να έχουν στην κατοχή τους πυροβόλων όπλων, σύμφωνα με την οργάνωση ελέγχου των όπλων Giffords Law Center.

Η βουλή του Νέου Μεξικού απέρριψε νωρίτερα φέτος νομοσχέδιο που θα απαγόρευε την πώληση ημιαυτόματων όπλων, θα περιόριζε τη χωρητικότητα των γεμιστήρων και θα επέβαλε περίοδο αναμονής για τις αγορές πυροβόλων όπλων.

Το μακελειό αυτό είναι το πιο πρόσφατο από τα τουλάχιστον 225 τέτοιου είδους περιστατικά που έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ φέτος, κατά τα οποία έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί τέσσερις ή περισσότεροι άνθρωποι, σύμφωνα με την οργάνωση Gun Violence Archive.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024