Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεξικό: 10 νεκροί από ένοπλη επίθεση σε μπαρ - 16χρονος ανάμεσα στα θύματα

Μεξικό: 10 νεκροί από ένοπλη επίθεση σε μπαρ – 16χρονος ανάμεσα στα θύματα

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε σε μπαρ στο Μεξικό, με τις αρχές να ανακοινώνουν πως ανάμεσα στα θύματα υπήρχε και ένας ανήλικος.

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σε επίθεση σε μπαρ στο Μεξικό, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Κυριακή (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Sergio Maldonado).

Πυροβολούσαν αδιακρίτως

Προχθές Σάββατο στις 23:00 (τοπική ώρα· στις 07:00 χθες Κυριακή ώρα Ελλάδας), ομάδα ενόπλων εισέβαλε κι άρχισε να πυροβολεί θαμώνες και εργαζόμενους στο μπαρ, στον δρόμο που συνδέει τις πόλεις Σελάγια και Κερετάρο, στην πολιτεία Γουαναχουάτο (κεντρικά).

Οκτώ άνθρωποι, δυο γυναίκες και έξι άνδρες, σκοτώθηκαν επιτόπου, άλλοι επτά τραυματίστηκαν. Δεν έγινε εξακρίβωση των στοιχείων τους άμεσα, σύμφωνα με επίσημη έκθεση της πολιτειακής εισαγγελίας.

Η δημοτική αρχή της Απασεό ελ Γκράντε γνωστοποίησε μερικές ώρες αργότερα πως δύο από τους τραυματίες υπέκυψαν σε δημόσιο νοσοκομείο στη Σελάγια. Επρόκειτο για 23χρονη και 16χρονο.

Τα υπόλοιπα πέντε θύματα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με επίσημες πηγές. Η πολιτειακή κυβέρνηση στη Γουαναχουάτο συνεργάζεται με την εισαγγελία προκειμένου να «εντοπιστούν» και να συλληφθούν οι δράστες του μακελειού, ενώ βρίσκεται «σε επαφή με τις οικογένειες» των θυμάτων, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Αναμέτρηση δύο καρτέλ

Η Γουαναχουάτο, βιομηχανική πολιτεία με ανθούσα οικονομία, συγκαταλέγεται σ’ αυτές που αντιμετωπίζουν τα οξύτερα προβλήματα ως προς την εγκληματικότητα, εξαιτίας της αναμέτρησης δυο καρτέλ των ναρκωτικών, των συμμοριών Σάντα Ρόσα δε Λίμα και Νέα Γενιά του Χαλίσκο.

Οι δύο συμμορίες έχουν αποδυθεί σε σύγκρουση με ακραία βία για την κυριαρχία σε πεδία παράνομης δραστηριότητας όπως η διακίνηση ναρκωτικών και οι κλοπές καυσίμων στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024