Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν ο Ομπράντοβιτς γίνεται «ηφαίστειο»…

Όταν ο Ομπράντοβιτς γίνεται «ηφαίστειο»…

Ο σπουδαίος τεχνικός είναι γνωστός για τις «εκρήξεις» του.

Η πρόσφατη ήττα της Παρτιζάν από την Στουντένσκι προκάλεσε αίσθηση. Η μπασκετική Ευρώπη αναρωτιέται τι συμβαίνει και μια ομάδα τόσο φορμαρισμένη έχει πάθει …κλακάζ τις τελευταίες εβδομάδες. Προσοχή: μιλάμε για ένα σύνολο που ηγείται (από τον πάγκο) ο Ομπράντοβιτς. Ηδη, η Παρτιζάν βρίσκεται σε καθεστώς πίεσης στην ABA Liga και το βράδυ της Πέμπτης πρέπει να …απαντήσει. Ο Ζοτς στη συνέντευξη Τύπου χάρισε στο κοινό ακόμη ένα ξέσπασμα.

«Πρέπει να ρωτήσω τους παίκτες μου έναν-έναν, αν γνώριζαν τους αντιπάλους τους, τους παίκτες της Στουντένσκι, ως μονάδες. Κάναμε τη δουλειά μας εμείς στο προπονητικό τιμ όπως έπρεπε; Τους δώσαμε όλες τις πληροφορίες που έπρεπε να τους δώσουμε»; Αυτός, ο κόουτς που συνήθως αποφεύγει να βγάζει …άπλυτα στη φόρα, δεν μπόρεσε να κρύψει την οργή του. Για τους πλέον παλιούς, θύμισε ένα αντίστοιχο «βγήκε από τα ρούχα του», προ πολλών ετών.

Έκρηξη

Ηταν 14 Ιανουαρίου του (μακρινού) 2009 όταν ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε την πολωνική και άσημη Πρόκομ στο ΟΑΚΑ. Το τελικό σκορ , το 75-53, φαίνεται νορμάλ για την Ευρωλίγκα αλλά ήταν αιτία έκρηξης για τον Ομπράντοβιτς. «Το παιχνίδι ήταν για 50 πόντους. Αν κάποιος παίκτης είναι ικανοποιημένος από τους 22 πόντους της νίκης, τότε δεν έχει καταλάβει τους στόχους μας. Δεν σεβάστηκαν τους εαυτούς τους, είναι πρόβλημα. Ποιος θα πάει στο final-4; Αυτός ο Παναθηναϊκός; Αυτό είναι αστείο»!

Στην πορεία, μάλλον τα πράγματα βελτιώθηκαν τόσο πολύ, ώστε ο ΠΑΟ έφτασε πανηγυρικά στο triple crown. Δηλαδή και νταμπλ Ελλάδα και Ευρωλίγκα. Σύμφωνα δε με την άποψη αρκετών, η άνοδος στην απόδοση ήρθε από το καμπανάκι κινδύνου που χτύπησε τότε ο Ομπράντοβιτς. Λες και προκάλεσε ο ίδιος μια τεχνική κρίση στην ομάδα, ένα …τρικ ελεγχόμενο προκειμένου να «ξυπνήσει» τους παίκτες του, να τσιγκλήσει τον εγωισμό τους. Το κάνει. Το επιχειρεί. Όπως όταν το 2007 ηττήθηκε στον πόντο (67-68) από την άσημη και νεοφώτιστη στην Α-1 Ολυμπιάδα Πατρών και τότε …«ποιος είδε τον κόουτς και δεν τον φοβήθηκε».

Θα πιάσει άραγε τώρα η συνταγή με το …ξυπνητήρι; Η Παρτιζάν, όντως, δεν παίζει καλά. Και ο Ομπράντοβιτς, δεν είναι συνηθισμένος σε απανωτές ήττες. Γιατί ουδείς πρέπει να ξεχνά (και) τις τρεις κολλητές από τη Ρεάλ, δύο στο Βελιγράδι και μία στη Μαδρίτη, ενώ ήταν με 18 πόντους μπροστά, ήττες που του έφραξαν τον δρόμο για το Κάουνας. Σκληρή η (νέα) πραγματικότητα. Και τώρα, αντί για το final-4 θα δίνει μάχες για την ΑΒΑ Liga…

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024