Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ένας σκύλος και ένας μαθητής ανάμεσα στους 100 υποψηφίους για τη δημαρχία του Τορόντο

Ένας σκύλος και ένας μαθητής ανάμεσα στους 100 υποψηφίους για τη δημαρχία του Τορόντο

Υπόσχονται να ασχοληθούν με σοβαρά ζητήματα της πόλης

Περισσότεροι από 100 υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων ένας πρώην αρχηγός της αστυνομίας, ένας σκύλος και ένας μαθητής διεκδικούν τη θέση του δημάρχου της μεγαλύτερης πόλης του Καναδά, του Τορόντο.

Συγκεκριμένα, εκατόν δύο υποψήφιοι εγγράφηκαν επίσημα πριν από την προθεσμία της Παρασκευής για τις εκλογές του Ιουνίου.

Ο John Tory, ο τελευταίος δήμαρχος της πόλης, παραιτήθηκε τον Φεβρουάριου αφότου παραδέχθηκε ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με μια πρώην υπάλληλο. Είχε επανεκλεγεί στο αξίωμα για τρίτη φορά μόλις τέσσερις μήνες νωρίτερα.

Η αντιδήμαρχος, Jennifer McKelvie, ανέλαβε καθήκοντα υπηρεσιακής δημάρχου έκτοτε, αλλά δεν έχει δηλώσει υποψηφιότητα για τη θέση.

Οι κορυφαίοι υποψήφιοι κάνουν εκστρατεία για τη διόρθωση του συστήματος συγκοινωνιών, την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους ζωής και την αναμόρφωση των υποδομών.

«Μία νίκη της Μόλι θα οδηγούσε σε πολιτισμένο διάλογο»

Ένας από τους τελευταίους υποψηφίους που εγγράφηκαν ήταν η Μόλι, ένας σκύλος 7 ετών. Ο ιδιοκτήτης της,  Τόμπι Χιπς, ο οποίος έφτασε στο δημαρχείο με παττίνια, είπε ότι ήταν υποστηρικτής του σκύλου.

Σύμφωνα με τον Guardian, είπε στους δημοσιογράφους ότι η μεγαλύτερη ανησυχία της Μόλι είναι η ρίψη αλατιού στους δρόμους της πόλης, τους χειμερινούς μήνες, το οποίο βλάπτει τα πόδια της.

Είπε επίσης ότι μια νίκη της Μόλι θα οδηγούσε σε πιο «πολιτισμένο διάλογο» κατά τις συνεδριάσεις του συμβουλίου.

«Πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι όταν έχετε ένα ζώο στο δωμάτιο, οι άνθρωποι είναι πιο ανθρώπινοι» επισήμανε.

«Είμαι πραγματικός άντρας»

Ένας άλλος υποψήφιος, ο μαθητής Meir Straus αναφέρει στην ιστοσελίδα, για την προεκλογική εκστρατεία του πως είναι «σίγουρα πραγματικός άντρας και όχι τρία ρακούν σε μία καπαρντίνα».

Ο Meir λέει ότι θα επικεντρωθεί σε ζητήματα όπως: «μυρωδιά ζιζανίων, κυκλικούς κόμβους, ελλείψεις οργάνων, καναδικές χήνες, Θεό, εργατικό δυναμικό, ιεροκήρυκες του δρόμου, χίπστερ, άβολα παγκάκια», προσθέτοντας ότι είναι ο νεότερος υποψήφιος οπότε δεν θα πεθάνει στο γραφείο. Λέει επίσης ότι επειδή δεν είναι παντρεμένος, δεν μπορεί να έχει εξωσυζυγικές σχέσεις».

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024