
Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας και Αμφιφοβίας
Η Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας και Αμφιφοβίας και η απόφαση του ΠΟΥ της 17ης Μαΐου 1990 να μην θεωρείται ασθένεια η ομοφυλοφιλία.
Η Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας και Αμφιφοβίας (International Day Against Homophobia, Transphobia and Biphobia) είναι μια από τις ετήσιες καμπάνιες που εστιάζει στην ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις διακρίσεις που βιώνουν τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Γιορτάζεται στις 17 Μαΐου σε περισσότερες από 30 χώρες.
Ξεκίνησε από τις ΗΠΑ το 2004 ως Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, γνωστή με τα αγγλικά αρχικά IDAHO).
Η επιλογή της 17ης Μαΐου σχετίζεται με την απόφαση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας της 17ης Μαΐου 1990 να μην θεωρείται ασθένεια η ομοφυλοφιλία.
Ο όρος «ομοφοβία» («homophobia») επινοήθηκε την δεκαετία του εξήντα από τον αμερικανό ψυχολόγο Τζορτζ Γουάινμπεργκ.
Το 2009 προστέθηκε στον τίτλο της καμπάνιας η τρανσφοβία και το 2015 η διφοβία, προκειμένου να αναγνωριστούν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τρανσεξουαλικών και αμφιφυλόφιλων ατόμων.
- Το κόλπο γκρόσο της Μπάρτσα με το νέο «διαμάντι» της Βραζιλίας
- ΗΠΑ: Αγνοούνται εννέα άνθρωποι μετά τη φονική διαρροή χημικών σε εργοστάσιο χάρτου στην πολιτεία Ουάσινγκτον
- ΕΛ.Α.Σ: το μανιφέστο, το όνομα και η σημασία του για τον δημοκρατικό χώρο
- Η Μαρία Παπαγεωργίου στη σκηνή του Θεάτρου «Δόρα Στράτου
- Μαριάντα Πιερίδη: «Δεν θυμάμαι πόσους γάμους έχω κάνει, μπορεί τρεις ή τέσσερις»
- ΕΛ.Α.Σ.: Έτσι ανακοίνωσε το όνομα του κόμματός του ο Αλέξης Τσίπρας – «Ξεκινάμε το μεγάλο ταξίδι για την Ελλάδα»




