Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΕΟΦ: Προειδοποίηση για δύο σκευάσματα - «Μην τα αγοράζετε ή κάνετε χρήση τους»

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για δύο σκευάσματα – «Μην τα αγοράζετε ή κάνετε χρήση τους»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων τα δύο σκευάσματα περιέχουν ουσία που τα καθιστά «επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία»

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν, ούτε να χρησιμοποιούν δύο προϊόντα, η χρήση των οποίων είναι «επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία».

Η προειδοποίηση του ΕΟΦ αφορά τα σκευάσματα «Mero Macho» και «Mero Macho Premium», τα οποία- σύμφωνα με τον Οργανισμό- περιέχουν απαγορευμένη φαρμακευτική ουσία. Η ανακοίνωση του ΕΟΦ εκδόθηκε έπειτα από σχετική ενημέρωση από τις ισπανικές αρχές.

Τα εν λόγω προϊόντα προωθούνται στο διαδίκτυο και είναι πιθανό να έχουν διακινηθεί στην Ελλάδα. Εργαστηριακοί έλεγχοι έδειξαν πως αυτά τα δύο σκευάσματα περιέχουν την απαγορευμένη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil), η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο, επισημαίνει ο ΕΟΦ.

Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες, ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση των συγκεκριμένων σκευασμάτων «επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία», προειδοποιεί ο Οργανισμός στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΟΦ

«Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από τις ισπανικές αρχές, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων “MERO MACHO” και “MERO MACHO PREMIUM”. Τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται στο διαδίκτυο και είναι πιθανόν να έχουν διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, τα προϊόντα αυτά περιέχουν την απαγορευμένη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil), η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο. Η σιλδεναφίλη, συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση των συγκεκριμένων σκευασμάτων επικίνδυνη για την δημόσια υγεία.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024