Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΟΦ: Ανακαλεί σκεύασμα κορτιζόνης - Προειδοποίηση για συμπλήρωμα διατροφής

ΕΟΦ: Ανακαλεί σκεύασμα κορτιζόνης – Προειδοποίηση για συμπλήρωμα διατροφής

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους τo προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ

Στην ανάκληση παρτίδας φαρμάκων και χάπι αδυνατίσματος προχώρησε ο ΕΟΦ.

Μετά από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών του Βελγίου, ο ΕΟΦ προειδοποιεί για το προϊόν Jamila Slimming Pills το οποίο κυκλοφορεί στην Ευρώπη, επομένως είναι πιθανή η διακίνησή του και στην Ελλάδα. Προωθείται σαν συμπλήρωμα διατροφής, στην πραγματικότητα όμως περιέχει τις φαρμακευτικές δραστικές ουσίες sibutramine και diclofenac, η παρουσία των οποίων το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο.

Ειδικότερα η φαρμακευτική ουσία sibutramine έχει απαγορευτεί από την ευρωπαϊκή αγορά από τον Ιανουάριο του 2010, επειδή μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, ειδικά καρδιαγγειακές παθήσεις. Εφόσον η ύπαρξη της sibutramine δεν δηλώνεται στο προϊόν, το προϊόν μπορεί να χορηγηθεί σε περιπτώσεις που αντενδείκνυται ή το προϊόν μπορεί να αλληλοεπιδράσει με συγχορηγούμενα φάρμακα, γεγονός που καθιστά την ανεξέλεγκτη χρήση επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους τo προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Ο Οργανισμός επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Προσοχή σε σκεύασμα κορτιζόνης

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ΕΟΦ προχωρά στην ανάκληση της παρτίδας 23072, του φαρμακευτικού προϊόντος «HYDRACORT ORAL.SOL 20MG/5ML», με ημερομηνία λήξης 28-02-2025, καθώς στο φύλλο οδηγιών χρήσης αναφέρεται λανθασμένα [ως «Μετά το άνοιγμα, φυλάσσετε σε θερμοκρασία μικρότερη των 25 °C για 3 μήνες».

Ωστόσο, το σωστό είναι ότι «Μετά το άνοιγμα, φυλάσσετε σε θερμοκρασία 2-8°C (ψυγείο) για 3 μήνες».

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας INNOVIS PHARMA ΑΕΒΕ, η οποία, ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον 5 ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024