Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Nέα ηλεκτρική εποχή για τα van δια χειρός Mercedes-Benz

Nέα ηλεκτρική εποχή για τα van δια χειρός Mercedes-Benz

H Mercedes-Benz αποκαλύπτει τα σχέδια της για το μέλλον των ηλεκτρικών van της τα οποία προδιαγράφονται πολυτελέστερα και ψηφιακά ευφυέστερα

H γερμανική φίρμα παρουσιάζει ένα μέρος των σχεδίων της για το μέλλον των μεσαίων και μεγάλων van της τα οποία περάσουν ολοκληρωτικά στην ηλεκτρική εποχή έχοντας ως αφετηρία μια νέα αρχιτεκτονική με την ονομασία VAN.EA η οποία θα αποτελέσει την βάση τους από το 2026 και εφεξής.

Η νέα τεχνολογία θα επιφέρει και ένα μεγαλύτερο και σαφέστερο διαχωρισμό ανάμεσα στις πολυτελέστερες προτάσεις και σε αυτές που αξιοποιούνται για απλές μεταφορές εμπορευμάτων και ανθρώπων.

Για την ακρίβεια όπως διευκρινίζει η Mercedes-Benz θα υπάρξουν δύο «σκέλη» της παραπάνω πλατφόρμας, μία με την ονομασία VAN.EA-P για την πρώτη κατηγορία και μία με την ονομασία VAN.EA-C για τη δεύτερη από τις λέξεις Premium και Commercial.

Σύμφωνα με τις συστάσεις οι νέες πλατφόρμες θα φιλοξενούν μπαταρίες που θα εγγυώνται αυτονομία έως και 500 χλμ. «τουλάχιστον» ενώ δεδομένα θα υπάρξουν εκδόσεις με ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ.

Τις προδιαγραφές των νέων van θα συμπληρώσει η παρουσία του νέου λειτουργικού της γερμανικής φίρμας MB.OS το οποίο θα ενσωματώνει το νέο infotainment που επίσης θα προσφέρει νέες δυνατότητες και εφαρμογές ενώ θα επιδέχεται και αυτόματες αναβαθμίσεις.

Επίσης θα προσφέρουν τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 ενώ θα διαθέτουν όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό και τεχνολογία προκειμένου σε δεύτερο χρόνο και συγκεκριμένα έως το τέλος της δεκαετίας αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3.

Το πρώτο μοντέλο που θα βασιστεί στην νέα αρχιτεκτονική θα είναι το μοντέλο που θα διαδεχθεί το Mercedes eSprinter και το οποίο αναμένεται το 2025.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024