Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές Τουρκία: Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα μέχρι τις 28 Μαΐου

Εκλογές Τουρκία: Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα μέχρι τις 28 Μαΐου

Πώς θα προχωρήσει το πρόγραμμα για τους δύο αντιπολιτευόμενους συνασπισμούς και ποιες θα είναι οι ημερομηνίες «κλειδιά» μέχρι τις 28 Μαΐου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατάφερε να επιβιώσει στο εκλογικό «θρίλερ» στην Τουρκία ανατρέποντας τα προγνωστικά και κερδίζοντας τον πρώτο γύρο, ωστόσο κανένας από τους υποψηφίους δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 50% και έτσι τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στον δεύτερο γύρο.

Σύμφωνα με το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί στις 28 Μαΐου στον οποίο θα αναμετρηθούν οι δύο υποψήφιοι που συγκέντρωσαν την πλειονότητα των ψήφων δηλαδή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με 49,50% και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με 44,89%.

Μάλιστα στον β’ γύρο των εκλογών θα ψηφίσουν και 47.523 νέοι ψηφοφόροι, οι οποίοι μέχρι τις 28 Μαΐου θα έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Όμως πώς θα προχωρήσει το πρόγραμμα για τους δύο αντιπολιτευόμενους συνασπισμούς και ποιες θα είναι οι ημερομηνίες «κλειδιά» μέχρι τις 28 Μαΐου. Ο ιστότοπος bianet.org έχει συγκεντρώσει όλα τα κρίσιμα χρονικά διαστήματα για τη διαδικασία, η οποία θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουνίου.

Δευτέρα 15 Μαΐου

Στις 17:00 λήγει η προθεσμία για να αντικατασταθεί οποιοσδήποτε από τους υποψήφιους  που έχει δικαίωμα να πάρει μέρος στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών σε περίπτωση που δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές.

Σε περίπτωση μίας τέτοιας ανακοίνωσης τα προσωρινά αποτελέσματα καθυστερούν και το εκλογικό πρόγραμμα για την αντικατάσταση των υποψηφίων διαφοροποιείται αντίστοιχα.

Ξεκινάει η προεκλογική περίοδος.

Στις 17:00 λήγει η προθεσμία των ενστάσεων για τις αποφάσεις και τις αναφορές των εκλογικών επιτροπών στα περιφερειακά εκλογικά συμβούλια και οποιεσδήποτε ενστάσεις θα πρέπει να λυθούν από τα περιφερειακά εκλογικά συμβούλια το αργότερο μέχρι τις 23:59.

Τρίτη 16 Μαΐου

Λήγει στις 17:00 η προθεσμία για τις ενστάσεις στα επαρχιακά εκλογικά συμβούλια κατά των αποφάσεων και των συνδυαστικών αναφορών των περιφερειακών εκλογικών συμβουλίων και οποιεσδήποτε ενστάσεις θα πρέπει να λυθούν από τα επαρχιακά εκλογικά συμβούλια το αργότερο μέχρι τις 23:59.

Τετάρτη 17 Μαΐου

Λήγει στις 17:00 η προθεσμία για τις ενστάσεις στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) κατά των αποφάσεων και των συνδυαστικών αναφορών των επαρχιακών εκλογικών συμβουλίων.

Τα  επαρχιακά εκλογικά συμβούλια θα αρχίσουν οποιεσδήποτε αλλαγές στις λίστες των εκλογικών επιτροπών και των υπόλοιπων που έχουν οριστεί στις εκλογές και στο Σύστημα Πληροφοριών των Εκλογών (SEÇSİS).

Το εκλογικό συμβούλιο εξωτερικού θα κάνει αλλαγές στα συμβούλια περιφρούρησης και μεταφοράς, στις εκλογικές επιτροπές και στους υπόλοιπους αξιωματούχους εάν υπάρχουν.

Πέμπτη 18 Μαΐου

Επιλύονται από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο οι ενστάσεις κατά των αποφάσεων και των συνδυαστικών αναφορών των επαρχιακών εκλογικών συμβουλίων.

Παρασκευή 19 Μαΐου

Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών θα σταλούν στις σχετικές αρχές από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο για να δημοσιοποιηθούν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, στο ραδιόφωνο και στα τηλεοπτικά κανάλια.

Τα επαρχιακά εκλογικά συμβούλια θα ολοκληρώσουν την καταγραφή οποιονδήποτε αλλαγών θα γίνουν στις εκλογικές επιτροπές και σε αυτούς που θα διοριστούν στο σύστημα SEÇSİS, το οποίο θα τοποθετήσει τους νεοδιορισμένους.

Οι πληροφορίες που σχετίζονται με τους ψηφοφόρους που απεβίωσαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου λαμβάνονται από τη Γενική Διεύθυνση Μητρώων Πολιτών του Έθνους και οι αναγκαίες αλλαγές που θα διαπιστωθούν, θα σημειωθούν στις λίστες των ψηφοφόρων.

Σάββατο 20 Μαΐου

Ξεκινάνε οι ψηφοφορίες στις κάλπες στο εξωτερικό.

Κυριακή 21 Μαΐου

Τα περιφερειακά εκλογικά συμβούλια ξεκινάνε τις προετοιμασίες για τις τσάντες που περιλαμβάνουν υλικό και εργαλεία για τις εκλογές τα οποία θα δοθούν στους προέδρους των εκλογικών επιτροπών.

Τελειώνει η περίοδος των αιτήσεων των υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές γα προεκλογικές ομιλίες σε ραδιόφωνο και τηλεόραση αλλά και για τους υποψήφιους ή τους εκπροσώπους τους  και τους αξιωματούχους του ραδιοφώνου ή της τηλεόρασης που θα συμμετέχουν στην ακρόαση στο στούντιο για να καθορίσουν τη σειρά των προεκλογικών ομιλιών.

Δευτέρα 22 Μαΐου

Οι ακροάσεις στο στούντιο θα κοινοποιηθούν στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο για να καθοριστεί η σειρά των προεκλογικών ομιλιών τις οποίες θα κάνουν οι υποψήφιοι στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση.

Τετάρτη 24 Μαΐου

Ολοκληρώνεται η ψηφοφορία στο εξωτερικό.

Ξεκινούν οι προεκλογικές ομιλίες σε ραδιόφωνο και τηλεόραση.

Ολοκληρώνεται η περίοδος για τις ετοιμασίες με τις τσάντες που περιλαμβάνουν υλικό και εργαλεία για τις εκλογές το οποίο μεταφέρεται στους προέδρους των εκλογικών επιτροπών. Στο υλικό περιλαμβάνονται και οι λίστες με των ψηφοφόρων οι οποίες θα έχουν εκτυπωθεί.

Παρασκευή 26 Μαΐου

Οι διαδικασίες σύγκρισης στις λίστες εκείνων που βρίσκονται στη φυλακή και μπορούν να ψηφίσουν με μία τρίτη λίστα η οποία έχει ζητηθεί από το γραφείο του επικεφαλής Εισαγγελέα. Οι λίστες θα συμπληρωθούν και θα εκτυπωθούν.

Οι τσάντες που περιλαμβάνουν υλικό και εργαλεία για τις εκλογές θα δοθούν στα προεδρία των εκλογικών επιτροπών στα χωριά και στις γειτονιές έξω από τα κέντρα των επαρχιακών και των περιφερειακών εκλογικών συμβουλίων.

Σάββατο 27 Μαΐου

Η προεκλογική περίοδος ολοκληρώνεται στις 18:00.

Εκτυπώνεται η τελική λίστα για όσους είναι στη φυλακή και μπορούν να ψηφίσουν.

Κυριακή 28 Μαΐου

Θα λάβει χώρα η ψηφοφορία.

Δευτέρα 29 Μαΐου

Θα ανακοινωθούν τα προσωρινά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών.

Λήγει στις 17:00 η περίοδος των ενστάσεων για τις αποφάσεις και τις αναφορές των εκλογικών επιτροπών στα περιφερειακά εκλογικά συμβούλια και οποιεσδήποτε ενστάσεις θα πρέπει να λυθούν από τα περιφερειακά εκλογικά συμβούλια το αργότερο  μέχρι τις 23:59.

Τρίτη 30 Μαΐου

Λήγει στις 17:00 η περίοδος για τις ενστάσεις στα επαρχιακά εκλογικά συμβούλια κατά των αποφάσεων και των συνδυαστικών αναφορών των περιφερειακών εκλογικών συμβουλίων και οποιεσδήποτε ενστάσεις θα πρέπει να λυθούν από τα επαρχιακά εκλογικά  συμβούλια το αργότερο μέχρι τις 23:59.

Τετάρτη 31 Μαΐου

Λήγει η περίοδος για τις ενστάσεις στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο κατά των αποφάσεων και των συνδυαστικών αναφορών των επαρχιακών εκλογικών συμβουλίων.

Πέμπτη1 Ιουνίου

Επιλύονται από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο οι ενστάσεις κατά των αποφάσεων και των συνδυαστικών αναφορών των επαρχιακών εκλογικών συμβουλίων.

Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών θα σταλούν στις σχετικές αρχές από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο για να δημοσιοποιηθούν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, στο ραδιόφωνο και στα τηλεοπτικά κανάλια.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024